Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

oj oj oj

bardzo młode mamy a nawet nastoletnie

Polecane posty

to przykre że młode mamy nie p\\moga spokojnie sobie pogadać tylko ciągle obelgi dziwi mnie tez że młoda dziewczyna zaliczy wpadke z chłopakiem którego kocha a jest wyzwana od puszczalskich bo postanowią stworżyć rodzine tylko gratulować odwagi i samozaparcia

Gość dodddaaa
co za wyrozumiała matka - 18 letnia córka, ze swoim mężem jest już kilka lat, to chyba mamuśka o to jej zadbała już jako 10 letniej dziewczynce załatwiła chłopaka, jak córcia uprawiała seks to może jeszcze matka stała przy drzwiach i pilnowala aby córci nikt nie przeszkodził, ale porąbana matka, chyba taka jak córka

Gość NIKI..
przeciesz do cholery to jest nasza sprawa czy jestesmy w ciazy przeciesz to jest cudowne wrazenie dla mam!!nie przejmujmy sie i piszcie dziewczyny bo to jest nasz topik i gowno to kogo interesuje ile mamy lat i czy to byla wpadla czy co! Moze chcecie jeszcze sie dowiedziec jak sie kochalysmy z naszymi partnerami......chetnie odpowiemy:)

Gość monnnnaaa
przecież do cholery niki w wieku 16-18 lat to się uczy a nie pieprzy, nic ciebie rodzice na nuczyli, chyba puszczona byłaś samopas, i oto są skutki wychowania

Gość NIKI..
no ja mam 18 i co ci do tego??ucze sie pracuje mam nazyczonego ktory pracuje mam dom wybudowany i co mi jeszcze do szczescia potrzeba,zycie mam ulozone

Gość NIKI..
napewno dziewczynie w wieku 16 czy mniej bedzie bardzo ciezko ale one daja rade i nie chodza po kontach nie placza i nie zebraja o pieniadze,jak maja pomoc od rodzicow to cieszyc sie tylko ze bedzie miec dziecko!a reszta sie jakos sama pouklada by Bozia tylko zdrowe dala,a nie dreczyc i wyzywac tu na topiku,jak nie twoja sprawa to po co krytykowac inne

witam mlode mamy ;) ja rowniez jestem mloda mama...zaszlam w ciaze na pierwszym roku studiow teraz mam wakacje a w listopadzie porod..:) ciezko bylo z poczatku nowy stan klotnie z partnerem obawy jak to bedzie ... dalej czesto mysle jak sie to wszystko pouklada ale trzeba myslec pozytywnie pozdrawaim

Gość asiasia
Nie mam nic przeciwko młodym mamom i gdy by nie wpis mamy wyrozumialej to nawet bym się nie odezwala;) To co przeczytałam to mnie przerazilo no chyba że to pisała jakaś nastolatka w swojej obronie. Jak można dać przyzwolenie na to by dziecko brało tabletki anty i pozwolić by dosłownie dziecko miało dziecko. Dziecko nie ma 18 lat a chłopaka od kilku lat:O To co ona już w podstawówce a może w przedszkolu miała tego chłopaka(?) No straszne to jest chociaż myślę , że to prowokacja :) bo nie wierzę, że są takie matki .

Gość sprytna dziewczyna
no to niki już niedługo zostaniesz babcią, bo jak ty 18 lat i dziecko, to następne pokolenie wcześniej, także dorabiaj się szybckiej, chociaż widać, że już jesteś dorobiona, chyba w łóżeczku już podawałaś cegłę na budowę domu.

Gość ania777
Ja też mam takie zdanie co do matki wyrozumiałej. Mąż jej córki jest ponad 6 lat starszy bo ma 24 lata.Czyli chodził i współżył z osobą niepełnoletnią. Jaka matka by pozwoliła w tym wieku córce mieć tyle starszego faceta, który napewno wcześniej czy później dążyłby do seku. To jest chore.

naprawde tych co nie mając nic ciekawego do powiedzenia bo juz tych bzdur jest tyle ze lepiej sie tu nie wypowiadajcie załózcie sobie swój topik i tam po nas jedzie a nie tu

Gość NIKI..
a co to dom sie 18lat buduje czy ile??od tego sa ludzie ktorzy pracuja czym ty myslisz kobieto

Gość inooovv
a ludzie to nie murzyni i za darmo nie pracują, także sprytna dziewczyna, zarobiła na robotników,

Gość inooovv
uważam, że jeżeli matki tych nastoletnich dziewczyn pozwalają im na seks to widocznie mają problemy wychowawcze z tymi pannicami i uważają, ze jak wpadną to usiądą na tylku mając rodzinę, ale niestety niejednokrotnie tak jest, że te pannice nawet po kilku latach budzą się z letargu, że nic nie użyły, bo były obowiązki i dawać odrabiać zaległości, gdzie małżeństwo się rozpada i jest walka o dzieci, alimenty, które w końcu podatnicy płacą bo taka mamuśka gdzie pojdzie do pracy jak nie ma szkoły, bo była zajęta uprawianiem seksu od najmlodszych lat

Gość stereoliza
znam dokładnie takie przypadki i popieram przdmowczynie!! pare kumpel majace dzieci juz nastoletnie a same maja po 39lat i teraz troszke im szkoda mysla ze zycie moglo byc inne niz jest mogły sie wyszalec a tak to nici z tego:/:/:/

ja tez szybko zaszlam w ciaze ale nic a nic nie zaluje, szkole skonczylam z pomoca rodziny niejes zle. teraz to co najgorsze mam za soba i ciesze sie moim skarbem! Brakuje oczywiscie imprez ipt, ale kiedy uspie dziecko moge sie wymknac na pare godz i takie cos mi pasuje,pozdro dla wszyskich mlodych mam ciaza a mlodym wieku TO NIE KONIEC SWIATA

Gość acgggg
feleer - no to brawo, imprezy, a dzieci same, jak duże, bo moja sasiadka to zostawiała malutkie dziecko (6 mies-rok) i drugie (2-2,5 roku) samych w domu na noc a sama na imprezy, z poczatku na kilka godzin, później coraz dłużej a pożniej wracała po 1-2 dniach, też mając 18 lat została matka i zoną, maż byl w tym czasie w delegacji, bo z czegoś trzeba żyć, mieszkali sami, po tych balangach okazało się, że jest w ciązy 3 dzieckiem ale już z kochankiem, gdzie kochankiem został dobry kolega męża, który poznał ją jak przywoził pieniądze przekazywane od męża. No i juz tak 10 lat kobitka szaleje, nie pracuje, kochanek poszedł sobie od niej. Tylko szkoda dzieci, bo w końcu w większości ta starszą dwójką babcia się opiekuje.

Gość ania777
Właśnie rodzice Ci wybudowali, sama do tego nie doszłaś, ciesz się że masz zamożnych rodziców którzy Ci przetarli szlaki. Nie każdy ma takie szczęście że rodzice mu dom postawią bo to dużo kosztuje.

Gość axcvvv
jeżeli rodzice pozwalali ci w tak młodym wieku na ciążę, małżeństwo to widocznie nie dawali już sobie z tobą rady, bo normalni rodzice to w tym wieku tłumacza swoim pociechom, ze rodzina to obowiązek na całe zycie, zachęcają za wszelką cenę aby ich dziecko uczyło się, bo średniowiecze już mieliśmy, chyba, że rodzice tak samo postąpili i to dla nich norma, że w tym wieku dzieci rodzą dzieci

Gość wspanialleee
... > Mama pijana jak bela Pijana Beata M. opiekowała się dziećmi mając prawie trzy promile alkoholu. 32-letnia kobietę w takim stanie nakrył kurator sądowy, który przyszedł do jej mieszkania przy ul. Żelaznej. Pod opieką kobiety był trzyletni Mateusz, pięcioletni Paweł oraz czternastoletnia Emilia. - Najmłodsze dziecko przewieziono do szpitala – mówi Witold Laskowki, z biura prasowego KMP. - Pozostałe dzieci pozostały pod opieką babci. Nietrzeźwa matka trafiła do izby zatrzymań. (er)........." ................................. najstarsze dziecko 14 lat - ona ma 32 lata - także jak została matką to miała też 18 lat, biedaczka nie miala czasu się wyszaleć i teraz odrabia

Gość to tezzzz
nastepna mloda mama "...........Nie układało się między nimi od dawna, dlatego mieszkali osobno. Spotkali się przedwczoraj wieczorem, kiedy 25-latek odwiózł żonie ich 3-letniego syna. Dla 20-letniej kobiety to spotkanie zakończyło się skomplikowaną operacją.........." 20 letnia kobieta i 3 letnie dziecko, także jak została matką to miała 17 lat, no oczywiście wspaniale, dalej tak niech się malolaty rozwijają

Do tzw. pań które nie robią tu nic tylko krytykują. Zapraszam na początek gdzie założycielka zapraszała do dyskusji NASTOLETNIE MAMY a nie rozgoryczone życiem tzw. idealne mamy które pilnują swoich córeczek bo boją się że ta przyniesie im do domu dziecko a to taki wstyd więc musiałaby ją zatłuc ( jak jedna pani tu wspomniała) mimo że bardzo ją kocha . Kiedyś kobiety rodziły mając 18-20 lat i to była norma 30-latki to były już starymi pannami teraz mamy model 30 letnie mamusie jedno dziecko a te które mają więcej i to w młodym wieku to ciemnogród no bo teraz liczy się kariera przecież. Nie krytykuje tu nikogo każy ma wybór . Panie dorosłe skarżą się na nastolatki za słownictwo same nie zachowując się lepiej .Słowa w ustach dorosłej kobiety \" pie..... się w krzakach\" \"dawała du..\" \"myślał hu..\" te które dają przykład swoim młodym córciom wstyd wstyd i jeszcze raz wstyd. Owszem mało jest przypadków gdzie 18 latka myśli o dzieciach pieluchach mleku zdarzają się wpadki ( mądrym świadomym antykoncepcji paniom po 30 rówież ) co nie znaczy że chodziła do łóżka z każdym facetem. Mam 22 lata od 5 lat w stałym związku 3 letniego syna i 2 lat po slubie więc kto mi powie że wzięlam ślub z powodu dziecka tego wyśmieję. Mama rozmawiała ze mną o antykoncepcji i była u ginekologa na pierwszej wizycie jest cudowną kobietą i matką . Nie będę mówić ze się cieszyła kiedy zaszlam w ciąże nie nie cieszyła się na początku, chciała dla mnie czegoś zupełnie innego ale powiedziałam mi że trzeba sie cieszyć że dzieci się rodzą a nie umierają( o prawdziwości tych słow przekonałam się sama ) . Pomogli nam rodzice owszem pomogli starszemu bratu mnie i pomagają młodszej siostrze bo są moimi rodzicami bo mnie kochają a nie dlatego że mają taki obowiązek.Nie utrzymują nas (pomagają nie mylić z utrzymują ) mieszkamy sami mąż pracuje ja siedze w domu z synkiem bo stać mnie na to. Mąż młody chopak ( starszy tylko o pół roku ) odpowiedzialny i fantastyczny ojciec i partner.Kto mi powie że facet w wieku 22 lat nie potrafi być dojżały i odpowiedzialny jest śmieszny niech najpierw przeczyta a później osądza. Teraz przeżywamy śmierć naszego drugiego dziecka (PLANOWANEGO ZAZNACZAM ). Karolinka urodziła się martwa 28 maja tego roku w 36 tc powód śmierci nieznany i radzę sobie dzięki męzowi i synowi.Dla nich wstaje rano i żyje .Gdy leżałam na sali po cc był przy mnie miał siłe żeby zmierzyć się z urzędami lekarzami zorganizować pogrzeb dla naszej córeczki zająć się synem zaliczyć sesje i być przy mnie. Mój syn 3 letni promyk i tyle chyba starczy . Ja 22 letnia kobieta doświadczona przez życie lepiej niż niejedna 30 latka . Mająca dwójke dzieci jedno na ziemi a drugie w niebie. Współczuje tym kobietom które są idealne mają idealne dzieci z zapalnowaną przyszłością lekarzy prawników ( oby wam się inaczej nie poukładało) bo kiedy zdarzy się tak że Twoja córka ( mam na myśli te panie które tylko potrafią mówić o tym jaki wspaniały kontakt mają ze swoim pociechami i jakimi są super mama bez wad i jak to one potrafią stworzyć dom pełen milości )będzie w ciąży to poprostu pójdzie i ją usunie albo się zabije bo najzwyczajniej w świecie będzie się bało że Cię zawiodło i przyniosło Ci wstyd droga mamo. Nie chwale tego że nastolatki chodzą do łóżka nie potępiam bo to nie moje zadanie i nie wasze panie idealne dajcie żyć sobie i innym po co w ogóle wchodzicie na taki temat żeby się powyzywać ?? Wy dorosłe i mądre kobiety nie szkoda wam czasu ?? Odpuścicie sobie . Nie ważne czy masz naście czy dzieciąt lat kochasz swoje dziecko najbardziej na świecie i oby nikt nigdy nie musiał cierpieć z powodu śmierci własnego dziecka . To tyle życze dobrej nocy drogie panie.

Gość no i kto wychowany
niki - ty jednak potwierdzasz regułkę, ze maloletnie matki są niewychowane, bo normalne dziewczyny to w tym wieku uczą się a nie uprawają seks

boze kochany jak czytam tniektore posty to mnie cos bierze!wiadomo ze kazda z nas chcialaby po kolei zrobic, czyli: szkola praca facet i w koncu dziecko, ale bywa inaczej, coz zdarza sie a mi chodzilo o to ze wczesne maciezynstwo to nie koniec swiata, ze tez mozna czasami zaszales CO NIE OZNACZA przychodzenia po pijaku po dwoch dniach i bawienia dziecka w takim stanie. najezdzajac na mlode mamy nic im nie pomozecie. i tak teraz jest dziwewczyna wpada i od nikogo niema wsparcia nawet od rodziny, jest tylko potepiana ze jej dupczenie w glowie bylo w tym wieku. a mlodym mamom tzreba pomoc i wspierac wtedy niebedea zalowaly ze szybko maja dziecko

Gość sdeeee
no oczywiście, że trzba pomóc, także pracuj 24 godzin na dobę bo malolaty z dziećmi musza z czegoś żyć ponieważ zachcialo im się szaleńst. A co powiesz na tych co niektórych siedzących w więzieniach, też zaszaleli i i trzeba ich wypuścić, szkoda aby się marnowali, a czy to był pojedyńczy przypadek to się okaże tak samo jak u tych matek

Dziewczynki nie przejmujcie się ) Dla mnie jestescie bohaterkami !! A gdybyscie były niedorośnięte ...to na wiadomosc o ciąży szukałybyście gina , który zrobi aborcję ....:( A to ,że wzięłyście odpowiedzialność ....świadczy o Waszej dojrzałości mimo młodego wieku ! I olewajcie frustratki ,które muszą sobie na kimś \"pojezdzić\" coby mieć lepszy dzień.... Pozdrawiam Was młode mamusie i bąbelki tez 🌻😘

ja tez jestem z Wami :) najlepiej jest krytykowac!bo najlatwiej;/ D--> bardzo dobrze napisane!

Gość essss
Ludzie mało która dziewczyna rozpoczyna współzycie po 18.i nie krytykujcie tego a same kiedy zaczelyscie bo nie wierze ze po ukonczeniu pelnoletnosci! i nie świadczy to o tym jak wychowuja tą dzewczyne rodzice! bo często dziewczyny z dobrych domów zostaja wcześnie mamusiami . wypowiedzi niektorych pań są żałosne!!! młode mamusie nie przejmujcie sie tymi wrednymi krowami

a kto sie przejmuje?? ja za 2 ,5 miesiaca skoncze 20 lat i mam 6 mieieczna coreczke i ani troche mnie nie ruszaja teksty niektorych z supermamusiek