Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bierzmowanka za rok

Czy na bierzmowaniu można dać imię...

Polecane posty

Gość Bierzmowanka za rok

...Nadzieja? Jest taka święta,nie?Bardzo mi się podoba to imię! Odpowiedzcie...

Gość Bierzmowanka za rok
odpowiedzcie to bardzo ważne dla mnie!

Gość taksetupytamtrochu
daj Belzebub albo Lucyfer

jeśli jest taka święta to nie ma problemu :D jedyny - jeśli ci się trafi niedouczony ksiądz to przygotuj dobie dowód że owszem taka jest

Gość Bierzmowanka za rok
Bo ja włąśnie nie jestem pewna czy jest...Gdzieś znalazłąm,że jest to córka świętej zofii, i jest to święta symboliczna..

Gość Lusesita per favore
spytaj księdza

Gość Bierzmowanka za rok
Św. Nadzieja była córką Św. Zofii i siostrą Ś. Wiary i Św. Miłości Żyła prawdopodobnie w I wieku. Po śmierci ojca wraz z matką i siostrami udała się do Rzymu. Gdy wybuchło jedno z prześladowań, namiestnik Antioch, nakazał matce złożyć ofiarę kadzidła na ołtarzu Diany. Gdy matka odmówiła, wtedy jej córki poddano wyszukanym torturom, które zakończyły się męczeńską śmiercią. Zofia, cierpiąc strasznie, zachęcała jednak swoje córki do wytrwania w wierze. Według jednej z wersji legendy po śmierci córek zabito również Zofię. Według innej wersji namiestnik Antioch, zdumiony męstwem Zofii, miał ją zostawić przy życiu. Jednak Zofia zmarła z bólu na grobie córek trzy dni później. Relikwie św. Nadziei, jej sióstr i matki spoczywają dziś w kościele św. Pankracego w Rzymie." Słyszałąm,że jednej kuzynce proboszcz nie zgodził dać na imię nadzieja..

Gość Bierzmowanka za rok
A znacie kogoś kto miałby na trzecie nadzieja?

nie wiem ale jak ja chcialam aleksandra, to ksiadz powiedzial ze nie bo nie ma takiej swietej, odziwo rok pozniej siostra brala, i juz byla swieta aleksandra

\"Po śmierci ojca wraz z matką i siostrami udała się do Rzymu. Gdy wybuchło jedno z prześladowań, namiestnik Antioch, nakazał matce złożyć ofiarę kadzidła na ołtarzu Diany. Gdy matka odmówiła, wtedy jej córki poddano wyszukanym torturom, które zakończyły się męczeńską śmiercią. Zofia, cierpiąc strasznie, zachęcała jednak swoje córki do wytrwania w wierze.\" ale masakra. co za wyrodna matka :O

Gość iiiiiiiiiiii
Moja kuzynka wziela takie imie na bierzmowanie i nie miala zadnych problemow