Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Alicja1547

Tak bardzo chcę córeczkę...

Polecane posty

Gość Alicja1547

Bardzo chciałabym mieć córeczkę, ale tak jakoś czuje ( niewiem sama czemu), że to bedzie chłopczyk. Oczywiście najważniejsze żeby maleństwo było zdrowe , dziecko będe kochać tak samo mocno bez względu na to czy to będzie synek czy córeczka :) Ale to już chyba tak jest, że często kobieta chce córeczke a mężczyzna synka:) Czy wy przyszłe mamusie też tak miałyście? Zapraszam do pogadanki wszystkie mamusie które mają juz dzieciaczki lub które dopiero się spodziewają, ja jestem w 13tc i chętnie porozmawiam z mamusiami, którę sa na tym etapie co ja, rozmowa toczyć moze sie o wszystkim o tym co juz mamy dla naszych malenstw, co na ostatniej wizycie mówil pan doktor, jak jest płeć dzidziusia jak juz przyjdzie na to czas, jakie imionka wybierzemy itd :) Zapraszam :)

Gość
ja tez :) co prawda w ciazy nie jestem i mam juz 10 letniego synka , ale bardzo bym chciala miec i coreczke :) najczesciej jak widze takie aniolki u kogos , nie narzekam i nie zaluje , ze mam tylko syna jestem wrecz bardzo szczesliwa ze go mam , ale coreczke tez bym chciala miec , kiedys tam :)

Gość jesienna mama
Mam chłopaka 2 latka i 8 mcy, pod koniec mca rodzę...znów chłopca. Hmm...Marzyłam o córce, ale cóż. Aby zdrowe!

ja tez mam synka ma 8 lat i powiem ze od poczatku czulam ze bedzie to wlasnie chlopiec wczesniej rozmawialismy ze fajnie by bylo miec corcie mąz na kazdym usg łudzil sie ze lekarz sie myli ale jest synus Grzesiu i naprawde nie zamienibysmy go na 100 córeczek ale corcia kto wie...moze za pare lat bedziemy chcieli \"odmlodniec\" i zaszalejemy....

ja sobie tak pomyslalam ze jak teraz urodzę synka to tez bede sie bardzo cieszyc ... z przyszlym mężem postanowilismy ze drugie dziecko bedziemy starac sie dopiero za jakies 10-12 lat:P i wtedy jesli jzu chłopca będę mieć to kupie sobie książke to chyba Wójcika ona jest i tam są te sposoby jak starac sie o córkę a jak o synka :) i na tym bede sie wzorowac :) Tak wogle to juz nie mogę doczekać się jak juz będę mogła przytulić moją małą istotkę :) i jeszcze strasznie boję się porodu :(:O naprawde najwiekszego stracha to mam przed tym :(

Gość
agawa ty rocznik 77 jestes????? ja tez :)

no własnei ja ponad wszystko chciałabym córkę ale jakos tak czuje ze to chłopiec... śnił mi sie nawet ze 3 razy synek ani razu córeczka niewiem czy takie sny się sprawdzają ale własnie tak bylo w moim przypadku :)

tak ciociu Moniko 77 jestem...a ty Alicjo dasz rade ja swoj poród wspominam sympatycznie dodam ze wielka panikara ze mnie bałam sie ze umre itp,a cały porod trwal 2 godz w tym czasie dojechalam do szpitala izba przyjec itp...nie jest zle boli to fakt ale dasz rade Trzymam kciuki

Kiedy planowalismy ciąże oraz początki ciązy to było nam obojętne jaka bedzie płeć.Zawsze mówiliśmy by było zdrowe ,a dalej niech się dzieje co chce.Im bardziej byłam w zaawansowanej ciązy to chciałam znać płeć bardzo ucieszyłam się ze to będzie chłopak bo takie było moje skryte pragnienie,mąz natomiast marzył o dziewczynce.Teraz kiedy synek ma prawie 2 latka mąz mówi że cieszy się że jest syn .Kiedy będe w 2 ciązy to też najwazniejsze ejst zdrowie dziecka ale już teraz skrycie marze by była to dziewczynka.

a ja rodze lada moment wedlug oceny usg ma byc wlasnie córeczka bardzo mocno sie ciesze z tego powodu :) od poczatku ciazy chcialam coreczke ,a moj facet chlopczyka -wszyscy mi wmawiali ze bede miala chlopca bo ponoc ladnie wygladam ..ale na 99% ma byc coreczka:) okaze sie przy porodzie ,imie mam wybrane dla jednego i drugiego ,ciuszki i reszta rzeczy kupowana byla w kolorach uniwerasalnych z dominacja rózu:)

wy chcecie coreczkę a ja liczę na chłopczyka :) Mam juz 6+ letnia coreczkę no i przydałaby sie parka . Co do przeczuc to czuję ,ze durga corka:)

moja znajoma z zawodu pielegniarka pracowala na oddziale noworodkow a byla w ciazy tak jak i ja no i na 100% miala miec synka po prostu lekarz robil usg i pokazywal jej siusiaka(niby) wybrala imię Erwin no i jak urodzila to okazało sie ze Erwin to mala sliczna Erwinka....

Alicja nie taki diabeł straszny jak go maluja ,ja tez myślałąm ,ze będzie gorzej a pozniej wpadłam w taki trans ,ze sama nie wiedziałm ile to juz trwa , uwierz mi ,ze nie jest tak zle .

Pierwszego chciałam synka i był synek. Druga miała być córeczka, a jest drugi synek. Już nie chcę córeczki :)

ja byłam pewna, że to chłopiec, mówiłam do Niego dzidek i w ogóle - przeczucie matki, instynkt..a na usg...dziewczyneczka :D przeczucia nie istnieją :)

w pierwszej ciązy kiedy poszłam na Usg ,LEKARZ MNIE PYTA CZY CHCĘ ZANC PŁEC DZIECKA a ja na to ,ze nie bo i tak wiem ,ze corka . Usmiechnąl sie i zapytał ,,a skad pani to wiedziała,, Nie wiem skad ,poprostu to czułam i juz :)

Gość bebe_30
Ja tez czulam na poczatku ciazy,ze bdzie chlopczyk, a teraz czuje ze to bedzie dziewczynka,- a tak naprawde to nie chcemy wiedziec tego przed porodem. Nie martw sie na zapas bo moze bedziesz miala dziewczynke:) A jesli nie-to byc moze w momencie narodzin-zmieni sie Twoje nastawienie,i wtedy juz nie wazne bedzie dla ciebie jaka to plec, wazne ze to twoje zdrowe malenstwo:) ja powtarzam wszystkim,ze NAJWAZNIEJSZE ABY DZIECKO BYLO ZDROWE I ZDROWO SIE ROZWIJALO. A poniewaz pracuje z rodzinami ktore maja dziecko niepelnosprawne,wiec ze zdwojone sila zdaje sobie sprawe z tego, jakie to ma ogromne znaczenie. I pamietaj: do trzech razy sztuka:):):)

To gratuluje córeczek i synków. To nei ejst tak ze ja sobie myslę ze synka nie pokocham tak mocna jak córeczkę:) Będę kochac moej malenstwo bez względu na płeć jednak jest we mnei takie cos ze chciałabym córeczkę :) Ale jesli będzie synuś to tez będzie śwwietnie :) Poprostu chciałam porozmawiac z przyszłymi mamami i tymi ktore mamami juz sa o tym czy mialy jakieś przeczucie ze to bedzie córcia i była albo ze będzie synek i byl synek :)

ja mialam od poczatku przeczucie ze bedzie syn no zaraz wiedzialam i nie przyjmowalam do wiadomosc niczego innego nie wiem skad to sie u mnie wzielo do tego smaczki tylko i wylacznie na kwasne i ostre a mdlosci na widok i zapach slodkiego do tego mi i tesciowej snilo sie ze urodzilam syna- mi 2 razy- raz przed zajsciem w ciaze jeszcze no i sprawdzilo sie teraz chcialabym miec coreczke :) - moze kiedys sie uda :)

Na pocztku chcialam miec córeczke ale gdy tylko dowiedzilam sie ze bedzie chlopak momętalnie mi sie przestawilo.Oczywiscie w przyszlosci bardzo chcialabym corcie :)

Gość bebe_30
Alicja, ja zrozumialam sens Twojej wypowiedzi...:) Ja znowu mam tak: jak mi ktos mowi,ze bede miala dziewczynke,bo... to ciesze sie,ale mi jest smutno,ze to nie chlopczyk, a jak znowoz ktos mowi, bedziesz miala chlopczyka,bo...-to tez sie ciesze,ale znowu mi smutno,ze nie dziewczynka:) najlepiej jakbym miala blizniaki:chlopczyka i dziewczynke za jednym razem:)a niestety moja ciaza jest na 100%pojedyncza:) kiedys bardziej chcialam miec chlopczyka, teraz niby jest mi wszystko jedno, ale chyba gdzies wew.chcialabym miec dziewczynke. wiem,ze gdzies gleboko, kazdy z nas ma jakies prefernecje. ale staram siepatrzec na to tak,ze tak naprawde to nie ma to znaczenia...naprawde najwazniejsze by nasze dzieciatka urodzily sie zdrowe i jeszcze raz zdrowe, i byc wdziecznym za to.

Miałam tak samo - od początku widziałam, że będzie córeczka :) Zrreszta wyglądałam jak Kermit Żaba ;) Jakoś dziwnie wszyscy mi wierzyli ;) Teraz marzę o chłopaczkach :) Najlepiej dwóch na raz - bliźniakach ;)

ja tez chciałabym blizniaki i najlepiej parke wtedy by nie było problemu :P Dzis ide jzu spac jutro się odezwę :)

Jeśli nie pogardzisz też głosem tatusia to powiem, że: 1/ Moja mama też chciała mieć córeczkę a urodziła... 4 synów ;) bywa i tak... :) 2/ U nas przy drugim dziecku lekarz 2x mówił po USG że będzie chłopak. A tu urodziła się... dziewczynka! Gdybym nie był przy porodzie to bym pomyślał, że mi podmienili... :D Pozdrawiam i zyczę ślicznego.... bobaska! :)

Hmmm,w pierwszej ciąży marzyłam o synku-urodziłam córeczke.W drugiej ciąży chciałam druga córeczkę(bo myslałam ze tylko dziewczynki sa słodziackie),a urodziłam Kubę i powiem wam,ze dopiero urodzenie SYNA ukazało mi pełnię SMAKU SZCZĘSCIA!!!:) Boże, jak ja kocham te moje dzieciaki! Naprawde płec jest bez znaczenia!!! Alicjo bedziesz szczesliwa bez wzgledu na efekt oczekiwan:) Pozdrawiam!

Hej właśnie sie wczoraj dowiedziałam że będę miała córeczke, jestem w 23 tc i naprawdę było mi wszystko jedno, najważniejsze żeby było zdrowe. Z faktu że będe miała córeczke najbardziej sie cieszyły babcie, hehe... a ja jestem szczęśliwa że z dzidzią jest wszystko w porządku. Myśle że nie ma co sie nastawiać na płeć przy pierwszej ciązy... pozdrawiam

a ja jaestem w 15tc i taz bardzo chcialabym miec córcię! w sumie juz 3 razy snil mi sie synek- ale nigdy nie wiadomo! oczywiscie narzeczony mówi ze bedzie chlopak bo ob chce z nim na ryby chodzic i takie tam, a ja ze dziewczynka bo bede jej sukienki zakladac i kiteczki robic :) ehhh stwierdzilismy ze zrobimy niespodzianke i do konca nie bedziemy wiedzieli co to bedzie:)

Dziękuje za wszystkie wpisy 🌻 koneserd 🌻 oczywiscie ze nie pogardzę głosem tatusia, za wszystkie wiadomości bardzo dziękuję:) Widac natura lubi platac figle gratuluje napewno przeslicznej córeczki:) Wszystkim dziękuej za wpisy 🌻 Kasia C.🌻 myślę, że ja kiedys będę mogła powiedziec tak o moich dzieciakach:) tez bym w przyszlosci chciała mieć parke, Ale o następne dziecko to dopiero za jakies 12-13 lat:) pozdrawiam życzę zdrówka i pociechy z dzieciaczków Basieńka - ja juz nie moge sie doczekac usg na którym w koncu dowiem się czy to synek czy córheczka :) Ale dla mnie oczywiscie tez zdrowie na pierwszym miejscu, i najwazniejsze by zdrowe dziecitko się urodzilo, Tobie zyczę Szczęśliwego rozwiązania i zdrowego maluszka🌻 a takze gratuluję córeczki :) Julenka - ja własnie tez mialam sny ze urodzilam synka itd. :) gratuluje cierpliwosci bo ja bym nie wytrzymalam i bym od razu chciałabym wiedziec czy chlopaczek czy dziewczynka :) 🌻 jeger dzięki 🌻 właśnie tak myślałam zeby kupic sobie książke mgr Karola Wójcika ale to dopiero chyba jak będziemy planowac drugie dziecko bo teraz to i tak juz po sprawie :) Ale bardzo dziękuję za pomoc, pozdrawiam :)