Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

smerfeta88

KPA P

Polecane posty

stefan_83 a proawdzisz jakas rehabilitacje?? jesli miesnie drza to znaczy ze sa oslabione nie maja sily do normalnego funkcjonowania musisz duzo cwiczyc :) a takei oslabienie po zbaiegu jest normlane

Kacha, a co Karsia ma na kości udowej? Kurcze, po artro to w sumie powinno być u niej dobrze i to przy Ist chondro. Mówisz, że czeka cię 2, 5 miesiąca zastrzyków? Wiecie co, ja chyba też je będę musiała wziąć, tzn. jak się zdecyduję, tylko ja z tego kwasu hialurunowego czy jakoś:D Nie teraz , za jakieś 2 miechy.

Gość stefan_83
smerfeta: nie prowadzę rehabilitacji i lekarz nic o niej nie mówił. Myślisz, że powinienem chodzić na rehabilitację??

Hinter, nie pamietam co to bylo dokladnie ale cos to bylo... jak bedzie na gg to sie dowiem :D no 2,5 miesiaca czeka mnie zastrzykow... to bedzie cos strasznego :P Moze Ci te zastrzyki z tego kwasu pomoga :)

Megusia, a co to jest i jak to się objawia? Nazwa jak zawsze świetna...Z czego to się robi?

Najlepsze są zdjęcia rtg, na których wszystko jest ok, a potem np: w usg opis na pół strony:D A co tam u was nowego?

po rtg pokazuje tylko zmiany kostne, a usg także tkanki miękkie, dlatego zwykle rtg jest bez zmian (podobno tylko 5% ludzi zgłaszających sie do ortopedy z bólem kolana ma uwidocznione zmiany w obrazie rtg - wg doca z Krakowa hehe)

"rtg robi sie nie po to żeby znaleźć przyczyne dolegliwości, ale po to żeby ją wykluczyć" - tak mi powiedział :)

Kurcze moj lekarz takich madrych rzeczy nie mowi.... moj lekarz nigdy nie wyslal mnie na RTG :P w ogole czwartkowa wizyta to byla pierwsza gdzie cos wiecej powiedzial oprocz tego ze mam cwiczyc :P i pierwszy raz nie pytam czy cwicze :)

mój za to stale mnie wysyłał na rtg, teraz troche przystopował, bo wie, że i tak powiem, że nie zrobie heheh :P

łokieć na razie w miare ok, aż boje sie powiedzieć, że jest dobrze, żeby nie zapeszyć, chociaż to nie jest jeszcze to, mimo wszystko czuje, że nie jest taki jak lewy :/ a kolana tak sobie, dziś goniłam autobus i boleśnie to odczułam, ale bywało gorzej :)

No to chociaż łokieć, więc lepiej nie zapeszać:) Megusia, a w spoczynku dalej cię bolą te kolana czy tylko w ruchu? Noce spokojne? A co z wypadem na narty? Coś takiego planowałaś, nie?

w spoczynku też mnie bolą, jak za długo są wyprostowane to potem mam takie uczucie sztywności i gorzej sie zginają, zwłaszcza lewe. a w zgięciu 90 stopni ból pojawia się po jakichś 10 minutach. w sumie to już się przyzwyczaiłam, bo co mam zrobić? :P

nie wiem, ale łudze sie że tak ;) chociaż jak sobie przypominam mój ostatni wyjazd na narty 3 lata temu (a był to najlepszy bólowo rok w mojej karierze kolanowej) to naprawde trace ochote, po prostu ryczeć mi sie chciało na wyciągu, ale jak nie spróbuje to sie nie przekonam.

Czasami nie chce mi się wierzyć, że głupich kolan nie da się wyleczyć. A co do mojego też się cudów nie spodziewam. Megusia, lepiej poczekaj na lepsze dni:) Ok, muszę uciekać.

nie wiem czy lepsze dni kiedyś nastąpią, więc wole korzystać, zanim sprawdzi się czarny scenariusz pani reumatolog hehe