Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

smerfeta88

KPA P

Polecane posty

zakładamy że stoisz przodem do sciany i chcesz sie obrócić w drugą strone żeby stanąć twarzą do okna, to nogi też muszą zmienić położenie bo inaczej skręcisz sobie kolano :)

no to mnie sie dzieje cos innego niz tobie megusia:P Hinter wlasnie jak obracam tulow a nogi zostaja na swoim meijscu to mnie cos w kolanie przeskakuje :P i to podobno moja lekotka:P bo mimo tego ze nam sie wydaje ze nogi sie nie ruszaja to kosci zmieniaja swoje polozenie;)

Megusia, da się zobaczyć okno kręcąc tylko tułowiem, nie ruszając wcale nogami ani miednicą. Właśnie tak zrobiłam i kolano się nie złamało, bo przecież nogi były ciągle w miejscu od pasa w dół:) Więc, kosmitka, co???:)

Mała poprawka, miednica jednak się kręci lekko ale kolana ani drgną. Właśnie tak zrobiłam kilka razy teraz.Hehhe, odwala nam. Zróbmy zbiorową rehabilitację:)

wiem że sie da tylko jak ja sie tak kręce to mi przeskakuje kolano, poza tym urazy skrętne powstają własnie przy skręcie tułowia względem nieruchomej, ustabilizowanej stopy, więc raczej nie polecam takich eksperymentów hehehe

no miednica sie rusza i kosc uda:P i to wlasnie ta kosc mi cos tam z lektoka koliduje i trzaska;P rehabiltacje jasne ja teraz jestem napalona bo chce wyprostowac kolano chcoiaz raz i to o walsnych silach:(( moze mnie wreszcie bolec pzrestanie:)

hehe wtedy często przekakuje mi jeszcze biodro hehe ale weź poprawke że ja jestem nienormalna ortopedycznie i moge robić różne rzeczy :P

Ok pani doktor. Już tak nie zamierzam robić. Na szczęście nic mi nie trzaskało, póki co:)

Ja chyba powiem lekarzowi na nastepnej wizycie ze czuje tak jakbym umiala ruszac oscia udowa (to tak w skrocie :):) ) ciekawe co on na to... :P chociaz chyba to jest nierealne zeby mozna bylo sobie tak ruszac ?? :P bo ja nie wiem jak to inaczej powiedziec :P

no a ja wyrazie czuje ze umiem czyms w kolanie ruszyc i czuje przeskakiwanie i tak mi sie wydaje ze to koncowka kosci udowej :P A w drugim kolanie tak nie mam :P

Ale jakby tak intensywnie ćwiczyć czworogłowego to chyba by było mniej ruchome, tak?

trzeba też ćwiczyć dwugłowy uda, bo w przypadku takich lichych torebek i więzadeł ma sie chyba cechy wielokierunkowej niestabilności

to sadzicie ze to dziwne ruszanie sie to przez czworoglowe ?? ale takto chbya bym miala to tez w drugiej nodze bo oba kolana cwicze po tyle samo :P i duuzo cwicze :P

nie wiem :) bo nie miałam tego od urodzenia a teraz mam, więc chyba mogą sie zrobić ;) to jest rzekomo uwarunkowane genetycznie

ahaa... u mnie ciagle tak samo sie rusza... ale najlepiej sie nie przejmowac jak bede u lekarza to moze jakas konkretna decyzje podejmie :) a narazie to najwazniejsze jest to zeby sie nie pogorszylo :P

No ale jakby było genetyczne, to byś to miała chyba od urodzenia. A ktoś tak mam w twojej rodzinie?

chyba nikt nie ma, przynajmniej w najbliższej rodzinie. zaczęło mi się od kolan, a teraz mam już komplecik :)

nie wszystkie nazwijmy to defekty genetyczne ujawniają się zaraz po urodzeniu, więc chyba równie dobrze może być genetyczne (inna budowa włókien kolagenu)

Megusia, a nie żyjesz w nieustannym stresie? Podobno od stresu i utajonej nerwicy różne rzeczy mogą stać się człowiekowi.