Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytajaaccaa

decyzja o malzenstwie

Polecane posty

Gość pytajaaccaa

jak dlugo sie znaliscie zanim zdecydowaliscie sie na slub? Kto pierwszy zaczal mowic na ten temat? Po jakim czasie byl slub?

Od samego początku wiedzieliśmy, że będzie ślub, takie nieoficjalne zaręczyny były po miesiącu znajomości, po póltora roku od poznania się, takie oficjalne zaręczyny, a w październiku ślub. Będziemy wtedy się znać (być razem) 2,5 roku

Gość Magrat
U mnie zaręczyny były po półtora roku, ślub planujemy na czerwiec-lipiec 2008, czyli będziemy znać się 2,5 roku, ok 3 latek. Od roku mieszkamy razem. W sumie było wiadomo, że będzie ślub, poznałam szybko jego rodzinę, on-moją. Myśłał o nas poważnie, dziećmi już nie jesteśmy ja-27, on-34. :)

u nas zaręczyny były po 1 roku i 3 miesiącach - zaskoczenie (wcześniej rozmawialiśmy o zaręczynach itd pół żartem pół serio i tak zaskoczył mnie mój narzeczony:)), ślub 11 sierpnia 2007r. - prawie 2 lata po zaręczynach.

Gość do okokokoko
to po miesiacu czy po pol roku? bo czegos nie rozumiem?

Gość eciamarfecia
zaręczyny po 2 latach chodzenia, znaliśmy się prawie 4 lata, rozmowa zaczął narzeczony, chciał "wybadać teren"

Gość eciamarfecia
zaręczyny po 2 latach chodzenia, znaliśmy się prawie 4 lata, rozmowa zaczął narzeczony, chciał "wybadać teren"

zaręczyny po 5 miesiącach chodzenia...ślub po roku i 10 miesiącach chodzenia....pierwszy zaczął mówić o tym mój mąż :)

Gość ania_868
zareczyny rok (bez 6 dni) slub rok i 8 miesiecy od zareczyn w sumie wtedy bedziemy sie znali 2 lata i 8 miesiecy a i niemieszkamy razem- to dopiero po slubie- aktualnie przygotowujemy sie psychicznie i finansoo na remont :)

Gość ania_868
a kto zaczal ... hmmm no jasne ze ja :P

Gość do okokoko
t"akie nieoficjalne zaręczyny były po miesiącu znajomości, po póltora roku od poznania się, " poznanie sie to poczatek znajomosci

Zaręczyny po 6,5 roku bycia razem ... 2 tygodnie później ślub cywilny. We wrześniu slub kościelny... po 7,5 roku bycia parą.

Może jeszcze raz. Nieoficjalne zaręczyny, takie tylko dla nas były Miesiąc po poznaniu się, oficjalne (takie bardziej dla rodziny) były półtora roku od poznania się. Czego nie rozumiesz? :P)

Gość eqr
zaręczyny po dwóch latach, teraz pół roku później przymierzamy się do wyznaczenia terminu ślubu, pierwszy zaczął mówić o ślubie on

Gość taktakwiedzialam
zareczyny po 8 miesiacach bycia razem slub juz planowany ale na razie nie mam czasu bo we wrzesniu sie bronie wiec potem pomysle zaczal on

Gość kurde no racja
nas stuknie za dwa tygodnie rok od POZNANIA. slub w pazdzierniku ;) (planowany od stycznia) on wyszedl z propozycja

z moim mezem znalesmy sie 3 miesiace i sie zareczylismy a znalismy sie 7 jak zagrali nam walca weselnego :)

Gość paullla
Za kilka dni minie 4,5 roku odkąd jestesmy razem! Wiemy ze chcemy być razem zawsze. Konkretów niestety na razie brak...

Gość jajajajajjiononon
po 3 latach i 10 miesiacach on mi sie oswiadczyl o malzenstwei rozmawialismy wczesniej slub bedzie po 5 latach bycia razem i 3 mieszkania

Gość pytajaaca
paula ------------- to tak jak my. My jestesmy ponad 4,5 roku razem i tez zadnych decyzji :( Coraz czesciej zastanawiam sie, czy nie wziac tego w swoje rece i nie spytac jakie sa jego plany na przyszlosc? Chociaz nie ukrywam, ze chcialabym aby to wyszlo od niego, romantyczne zareczyny i slub. Ale ile mozna czekac? ;( A ile macie lat Paula?

A ile wy macie latek? wiesz.. czasamifacet po prostu nie chce sie żenić. a czasami nie chce sie zenic z kobieta z którą jest i podświadomie czeka na spotkanie innej ktorą pokocha i poslubi bardzo szybko. znam wiele takich przypadków związek -razem 6 lat, nic o zareczynach i slubie, tzn on nie mówił, poznał inną, rzucił tą z którą był i nowej oświadczył sie po 3 miesiącahc, slub wzieli po 9 miesiącach. miłość, -był pewien

Gość pytajaaca
ja mam 27, on 29