hugolina 0 Napisano Wrzesień 25, 2007 Eternity wiecej przepisow prosze:D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
hugolina 0 Napisano Wrzesień 25, 2007 Izunia ale salatka z tunczykiem tez dobra do wina:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
hugolina 0 Napisano Wrzesień 25, 2007 i jak sie zje we dwoje :)nikomu zapach nie bedzie przeszkadzal:D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Izunia 30 0 Napisano Wrzesień 25, 2007 wina nie będzie,nie wiem jakie piją....będzie piwo,bo faceci lubia i martini,bo kumpela lubi Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
eternity1302 0 Napisano Wrzesień 25, 2007 Izunia salatka zawsze wyjdzie :) nogo :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
hugolina 0 Napisano Wrzesień 25, 2007 ja tyz lubie martini-biale:D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
hugolina 0 Napisano Wrzesień 25, 2007 do tego kostki lodu i cytryna:D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
eternity1302 0 Napisano Wrzesień 25, 2007 do piatku jeszcze troche ja jestem dopiero po paru lykach kawy ( a ciezko sie mnie wstawalo) wiec musze sie troche rozkrecic rusze lepetynka i moze wymysle jeszcze cos :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
hugolina 0 Napisano Wrzesień 25, 2007 ja czesto robie salatki na winie:D-czytaj wrzucam to co sie pod reke nawinie:D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
eternity1302 0 Napisano Wrzesień 25, 2007 martini rosato jest tyz smaczne :) biale juz mi sie opilo troche Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
hugolina 0 Napisano Wrzesień 25, 2007 ja juz dwie kawy wypilam i cos sie nie obudzilam jak trzeba:P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
eternity1302 0 Napisano Wrzesień 25, 2007 tak mysle -kurczak wedzony pasuje i do piwa i do martini tyz trzeba tylko dobrac mu oprawe zeby gralo ze wszystkim i bedzie gucio :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
hugolina 0 Napisano Wrzesień 25, 2007 :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Izunia 30 0 Napisano Wrzesień 25, 2007 ja ostatnio to najczęściej grecka robię....ale coś nie bardzo mi ona pasuje do tego piwa i martini,na wieczór i do kompletu z tymi orzeszkami chili.... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
eternity1302 0 Napisano Wrzesień 25, 2007 ja nie mialam czasu z rana na kawke bo sobie pofolgowalam troche a potem w biegu szykowanie dwojki dzieci do szkoly i jeszcze doprowadzenie siebie do stanu ogladalnosci ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Izunia 30 0 Napisano Wrzesień 25, 2007 Eternity chodzi właśnie o tą oprawę do kuraka Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
eternity1302 0 Napisano Wrzesień 25, 2007 Izunia no to ta oprawa ktora opisalam moglaby sie nadac tylko gatunki salaty trza wybrac z tych gorzkich Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Izunia 30 0 Napisano Wrzesień 25, 2007 Eternity ja wierzę w ciebie....do piątku troszkę czasu,coś chyba wymyślimy co by wstydu nie było ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
eternity1302 0 Napisano Wrzesień 25, 2007 papryka tez do tego skladu pasuje-najlepiej czerwona i zolta zeby ladny kontrast byl kolorystyczny :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Izunia 30 0 Napisano Wrzesień 25, 2007 Dzięki za ziółko!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Izunia 30 0 Napisano Wrzesień 25, 2007 kurak,papryka....a może też kukurydza z puszki?czy to już za dużo smaków? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
hugolina 0 Napisano Wrzesień 25, 2007 6 polędwiczek wieprzowych (po 20 dag) 2-3 łyżki oleju 1/2 filiżanki pokruszonych orzeszków ziemnych 1/4 filiżanki posiekanych orzechów laskowych 1/2 pęczka posiekanej natki 1/2 filiżanki oliwy 1/2 filiżanki mieszanych owoców suszonych (posiekanych) 1/2 filiżanki białego wytrawnego wina 1 filiżanka słodkiego ciemnego piwa 1 łyżka masła Najlepiej smakują z frytkami - świeżo usmażonymi, chrupiącymi, jak najcieńszymi. Do picia podajemy piwo - koniecznie to samo, którego użyliśmy do gotowania Rozgrzej piekarnik do 200°C. W brytfannie rozgrzej olej, włóż polędwiczki, obsmaż ze wszystkich stron na mocnym ogniu. Zdejmij z ognia, odłóż do wystygnięcia. Wymieszaj orzeszki ziemne, orzechy laskowe, natkę, suszone owoce i oliwę. Podsmażone polędwiczki posmaruj przygotowaną mieszaniną, ułóż w brytfannie i wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz 10 minut. Wyjmij polędwiczki, zabezpiecz je przed wystygnięciem. Wytworzony podczas pieczenia sos wlej do rondelka, dodaj białe wino oraz piwo, zagotuj. Zmniejsz ogień, ciągle mieszając, dodawaj po kawałeczku masło. Polędwiczki polej sosem. Możesz podawać z ziemniakami i sezonowymi warzywami. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
hugolina 0 Napisano Wrzesień 25, 2007 no z kurakiem nie znalazlam ale to tyz nie zle:)tylko ze piekarnika trza:P Izunia lap ziolo Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
eternity1302 0 Napisano Wrzesień 25, 2007 ewentualnie zamiast salaty ryz na sypko , do tego kurczak w cienkie paseczki ,papryka , oliwki ,orzechy wloskie albo przyprazone platki migdalow i tylko troszke majonezu albo! zamiast ryzu i salaty seler ze sloiczka taki w cienkie niteczki pokrojony(sa gotowe), do tego kurczaczek ,mozna szyneczki jakiejs tez w paseczki pokroic ,papryka ,oliwki albo zamiast papryki i oliwek zielona cebulka i do tego tez odrobinke majonezu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Izunia 30 0 Napisano Wrzesień 25, 2007 dzięki za zio0lo!! no...piekarnika trza i wina by mi było szkada hihihihhiihi wolałabym wypić :P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
eternity1302 0 Napisano Wrzesień 25, 2007 absolutnie bez kukurydzy ! takie moje zdanie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Izunia 30 0 Napisano Wrzesień 25, 2007 to z selerem mi się podoba :) Do piątku to już mi arcydzieło wymyślicie!!!! kochane jesteście Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Izunia 30 0 Napisano Wrzesień 25, 2007 przyznam się,że w sobotę tez mam gości,ale inni ludzie i postanowiłam że sobie menu skopiuję ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
hugolina 0 Napisano Wrzesień 25, 2007 Sałatka drobiowa 4 pomarańcze 2 czerwone grejpfruty 20 dag roszponki lub innej sałaty 2 cykorie 30 dag piersi z kurczaka 1 łyżka margaryny 2 łyżki octu winnego 6 łyżek oleju sojowego cukier 5 dag orzechów włoskich Pomarańcze i grejpfruty obrać i usunąć białe skórki. Podzielić na cząstki, zdjąć przezroczyste błonki. Z kilku kawałków owoców wycisnąć sok. Mięso pokroić w paseczki, usmażyć na oleju, przyprawić solą i pieprzem. Ostudzone kawałki mięsa wymieszać z owocami, cykorią i sałatą. Sok z owoców wymieszać z cukrem, octem winnym, solą, pieprzem i olejem. Tak przygotowanym sosem skropić sałatkę. Posypać posiekanymi orzechami. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
hugolina 0 Napisano Wrzesień 25, 2007 Sałatka z kurczakiem wędzonym i rodzynkami 1 pierś wędzona z kurczaka 1/2 szklanki rodzynek 5 plastrów ananasa z puszki 1 jabłko 1 szklanka ryżu majonez Pierś, jabłko, ananas pokroić w kostkę. Rodzynki zalać wrzątkiem, odczekać aż namiękną wodą, odsączyć. Ryż (najlepiej parboiled) ugotować na sypko. Wszystkie składniki połączyć, wymieszać i dodać majonez. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach