Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

eternity1302

nabijaczki ze starego topiku-teraz tutaj

Polecane posty

wina nie będzie,nie wiem jakie piją....będzie piwo,bo faceci lubia i martini,bo kumpela lubi

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
do piatku jeszcze troche ja jestem dopiero po paru lykach kawy ( a ciezko sie mnie wstawalo) wiec musze sie troche rozkrecic rusze lepetynka i moze wymysle jeszcze cos :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
tak mysle -kurczak wedzony pasuje i do piwa i do martini tyz trzeba tylko dobrac mu oprawe zeby gralo ze wszystkim i bedzie gucio :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ja ostatnio to najczęściej grecka robię....ale coś nie bardzo mi ona pasuje do tego piwa i martini,na wieczór i do kompletu z tymi orzeszkami chili....

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ja nie mialam czasu z rana na kawke bo sobie pofolgowalam troche a potem w biegu szykowanie dwojki dzieci do szkoly i jeszcze doprowadzenie siebie do stanu ogladalnosci ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Eternity ja wierzę w ciebie....do piątku troszkę czasu,coś chyba wymyślimy co by wstydu nie było ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
6 polędwiczek wieprzowych (po 20 dag) 2-3 łyżki oleju 1/2 filiżanki pokruszonych orzeszków ziemnych 1/4 filiżanki posiekanych orzechów laskowych 1/2 pęczka posiekanej natki 1/2 filiżanki oliwy 1/2 filiżanki mieszanych owoców suszonych (posiekanych) 1/2 filiżanki białego wytrawnego wina 1 filiżanka słodkiego ciemnego piwa 1 łyżka masła Najlepiej smakują z frytkami - świeżo usmażonymi, chrupiącymi, jak najcieńszymi. Do picia podajemy piwo - koniecznie to samo, którego użyliśmy do gotowania Rozgrzej piekarnik do 200°C. W brytfannie rozgrzej olej, włóż polędwiczki, obsmaż ze wszystkich stron na mocnym ogniu. Zdejmij z ognia, odłóż do wystygnięcia. Wymieszaj orzeszki ziemne, orzechy laskowe, natkę, suszone owoce i oliwę. Podsmażone polędwiczki posmaruj przygotowaną mieszaniną, ułóż w brytfannie i wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz 10 minut. Wyjmij polędwiczki, zabezpiecz je przed wystygnięciem. Wytworzony podczas pieczenia sos wlej do rondelka, dodaj białe wino oraz piwo, zagotuj. Zmniejsz ogień, ciągle mieszając, dodawaj po kawałeczku masło. Polędwiczki polej sosem. Możesz podawać z ziemniakami i sezonowymi warzywami.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
no z kurakiem nie znalazlam ale to tyz nie zle:)tylko ze piekarnika trza:P Izunia lap ziolo🌻

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ewentualnie zamiast salaty ryz na sypko , do tego kurczak w cienkie paseczki ,papryka , oliwki ,orzechy wloskie albo przyprazone platki migdalow i tylko troszke majonezu albo! zamiast ryzu i salaty seler ze sloiczka taki w cienkie niteczki pokrojony(sa gotowe), do tego kurczaczek ,mozna szyneczki jakiejs tez w paseczki pokroic ,papryka ,oliwki albo zamiast papryki i oliwek zielona cebulka i do tego tez odrobinke majonezu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
dzięki za zio0lo!! no...piekarnika trza i wina by mi było szkada hihihihhiihi wolałabym wypić :P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
to z selerem mi się podoba :) Do piątku to już mi arcydzieło wymyślicie!!!! kochane jesteście👄

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
przyznam się,że w sobotę tez mam gości,ale inni ludzie i postanowiłam że sobie menu skopiuję ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Sałatka drobiowa 4 pomarańcze 2 czerwone grejpfruty 20 dag roszponki lub innej sałaty 2 cykorie 30 dag piersi z kurczaka 1 łyżka margaryny 2 łyżki octu winnego 6 łyżek oleju sojowego cukier 5 dag orzechów włoskich Pomarańcze i grejpfruty obrać i usunąć białe skórki. Podzielić na cząstki, zdjąć przezroczyste błonki. Z kilku kawałków owoców wycisnąć sok. Mięso pokroić w paseczki, usmażyć na oleju, przyprawić solą i pieprzem. Ostudzone kawałki mięsa wymieszać z owocami, cykorią i sałatą. Sok z owoców wymieszać z cukrem, octem winnym, solą, pieprzem i olejem. Tak przygotowanym sosem skropić sałatkę. Posypać posiekanymi orzechami.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Sałatka z kurczakiem wędzonym i rodzynkami 1 pierś wędzona z kurczaka 1/2 szklanki rodzynek 5 plastrów ananasa z puszki 1 jabłko 1 szklanka ryżu majonez Pierś, jabłko, ananas pokroić w kostkę. Rodzynki zalać wrzątkiem, odczekać aż namiękną wodą, odsączyć. Ryż (najlepiej parboiled) ugotować na sypko. Wszystkie składniki połączyć, wymieszać i dodać majonez.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×