Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość motorola motorola

Ciaza praca zwolenienie

Polecane posty

Gość motorola motorola

Hello, jak to jest ze zwolnieniem podczas ciazy. Podobno mozna isc na zwolnienie od samego poczatku ciazy, czy jets to prawda? jesli tak to na jakich warunkach?

Gość ggggggggg
a co ci dolega ? co chcesz aby ci dolegało?

Gość motorola motorola
💤

Gość ppunkz
a na co to zwolnienie?

Gość do autorki****
no wlasnie, masz jakis powod, czy sama ciaza jest powodem???

Gość motorola motorola
proste pytanie, a tysiac innych pytan i wez tu dogadaj sie z babami :-O moze i glupie pytanie, ale ludzie chyba z onetu 💤

Gość tyle i juz
mozna isc pod warunkiem ze cos ci dolega teraz juz tylko tak bo lekarze sa pod lupa teraz i skonczyły sie zwolnienia z powodu lenistwa

Gość mama na wychowawczym
i ja mam pytanie od 2 lat jestem na wychowawczym, zaraz mi sie skonczy ja jestem w ciazy chcialabym przejsc z wychowawczego na L4, z poprzednia ciaza i zwolnieniem nie mialam problemu-ciaza zagrozona od poczatku :( mimo to w chwilach kiedy bylo ok szlam z wlasnej woli do pracy a teraz chcialabym te 9 mies spedzic w domu ze straszym synkiem, ale zdaje sobie sprawe ze na zwolneniu nie moge byc bite 9 mies tylko iles tam dni, napiuszcie babki jak to wkoncu jest?

Gość tyle i juz
no i napisała o co chodzi chce byc na zwolnieniu by byc zestarszym dzieckiem w domu no to faktycznie powód do zwolnienia idz do ZUSu i powiedz im to

Gość mama na wychowawczym
ale ja nie jestem autorka i kogo mam oszukiwac? z moim ginem i zwolnieniem nie mam problemu- zadalam inne pytanie jezeli nie macie nic wiecej do powiedzenia to dziekuje.... :-o

Gość wiekszosc chce cc
i kogo mam oszukiwac?oszukujesz w ten sposób wszystkich uczciwie płacacych składki zdrowotne ale nawet o tym nie wiesz

Gość babajaga..
Można być na zwolnieniu 182 dni, a potem 3 miesiace na zasiłku rehabilitacyjnym, który w ciąży jest normalnym przedłużeniem chorobowego.

Gość alinkabuu
ja nie chciałam cc

Gość wiekszosc chce cc
kombinujecie jak tylko sie da a potem macie jakies ale do tego ze nie ma forsy na szpitale, na leczenie Jak ma ona byc skoro wszyscy wyudzja od panstwa pieniadze i pacjenci i lekarze a potem wielkie haloo?

Gość aaccbb
Jak masz dobrego lekarz a to nie bedzie problemu ze zwolnieniem-mozesz byc praktycznie od poczatku-na zwolnieniu mozna byc 182dni,a pozniej jak one sie koncza to wystepuje sie o zasilek rehabilitacyjny w zusie(jest to ta sama kasa tylko pod inna nazwa i usisz wypelnic troche papierow)ja jestem na zwolnieniu od lutego,a rodze na pocz.wrzesnia i nie bylo problemow,zycze zdrowka mamie i dziecku-nic sie nie martw tylko zanjdz dobrego lekarz,ktory bedzie dawal zwolnienie bez problemu

Gość wiekszosc chce cc
jak masz dobrego lekarza ? a czy dobry lekarz wypisuje lewe zwolnienia?Niee !Tylko lekarz oszust ! Najpierw wypisuja narazajac zus na straty potem strajkuje i mowi ze nie ma w budzecie dla nie go na pensje a skad ma byc skoro on pisze zwolnienia osobom które powinny pracowac i płacic składki miedzy innymi na jego płace?

Gość do autorki****
i jak sie pozniej dziwic pracodawcy, ze nie chce zatrudnic kobiety, bo sie boi ze jak zajdzie w ciaze to znajdzie milion powodow, zeby isc na zwolnienie. Dzieki takim, ktore ida na zwolnienie, bo sa w ciazy, a nic im nie dolega, inne ktore poprostu potrzebuja pracy nie moga jej dostac. WIELKIE DZIEKI EGOISTKI

Gość tyz prawda
dzieki wam egoistki setki kobiet nie maja pracy choc oszukiwac nie maja zamiaru

Gość aaccbb
jak nie dokladnie sytuacji to sie nie wypowiadaj a poza tym ja tez latami placilam skladki na roznych darmozjadow-a dobry lekarz to taki, ktory jest dobry dla pacjentki,czyli dla autorki topicu a nie dla ciebie

Gość tyz prawda
najgorsze jest to ze wiekszosc nie widzi problemu w lewych zwolnieniach ze dla wieksszosci to takie normalne i oczywiste ze moga całe 9 miesiecy symulowac i jak am byc dobrze w tym kraju?? Nie moze byc dobrze skoro ludzie maja takie podejscie do tych spraw

Gość tyz prawda
a ja myslałam ze dobry lekarz to ten który zna sie na tym co robi tz na leczeniu a tu sie okazuje ze dobry jest ten co pomoze zamataczyc i oszukac pracodawce gratuluje myslenia

Gość aaccbb
A kim ona ma sie martwic w ciazy?????????????????????Zusem albo strajkujaca sluzba zdrowia?????buhahahahhahhhaaa logiczne ze martwi sie o siebie

Gość tyz prawda
nie martwi sie o siebie bo nie pisze ze cos jej dolega ma klapki na oczach ,widzi tylko tunel a na koncu tego tunelu sa pieniadze

Gość tyz prawda
dziwicie sie pracodawca ze was nie chca bo wola facetów? bo ja nie

Gość aaccbb
Martwi sie o siebie,tzn swoje finanse, nigdy nie wiadoo,kiedy zacznie jej cos dolegac.

Gość tyz prawda
Jakby tak kazdy myslał jak ty nikt by nie pracował bo nikt nie wie kiedy zle sie poczuje

Gość tyz prawda
boli mnie głowa od rana chyba pojde na zwolnienie

Gość aaccbb
nie porownuj bolu glowy z ciaza

Gość motorola motorola
aabbcc dziekuje za odpowiedz 🌻 skarby najdrozsze i najmadrzejsze, nie znacie sytuacji, nie wiecie jak jest w pracy, a bylo zadane konkretne pytanie, a nie prosba o wywod na temat sluzby zdrowia i warunkow pracy w Polsce, wiec prosze umoralnianie zatrzymac dla siebie albo pomadrzyc sie na topikach gdzie ktos o TO prosi

Gość aaccbb
Motorola-miej gdzies tych pseudoumoralniaczy.