Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szukam ładnej bluzki

wszedzie wszedzie wszedzie pełno ciezarnych

Polecane posty

Gość szukam ładnej bluzki

Gdzie nie spojrzec wszedzie brzuchy Co sie dzieje jakas epidemia czy becikowe zaskutkowało jednak?

Gość faktycznie eeeeh
w banku w sklepie kazdym w parku w autobusie sa wszedzie

Gość faktycznie eeeeh
wszedzie sie znowu w kolejkach pchac beda i krzyczec ze to one tylko one jedyne sa w błogosławionym stanie i wszyscy maja im ustepowac

faktycznie eeeeh-a zebys wiedzial/a ze trzeba im ustepowac, maja do tego pelne prawo a ty masz obowiazek im ustapic! poza tym to sa tez ludzie i przez to ze sa w ciazy maja w domu siedziec bo sie hrabinie nie podoba? to ty mozezs w domu siedziec a nie one!!

Gość fgbbsf
jeden taki znajomy z drugim gdy bylam w ciazy zaczal cos pierdolic ze wszedzie pelno ciezarnych, ze nie maja co robic tylko sie pieprzyc i takie tam. a ja bylam wtedy w ciazy i strasznie mnie wkurzylo i zaczelam o tym ze spoko wszedzie pelno ciezarnych, ale przynajmniej zrobia sobie dziecko i jest ok. wychowaja a nie tak jak spotyka sie na wsiach czy w rodzinach patologicznych kobieta jak suka ciagle w ciazy,i pozniej siedzi rodzinka z takim miotem na trzech pokojach po 15 dzieci, na obiad dwa wiadra ziemniakow bo na nic innego juz nie starcza.... i oni sie na mnie bardzo obrazili bo obaj wychowali sie na wsi i maja liczne rodzenstwo. ale powiedzcie czy nie mialam racji, skoro oni piewrsi zaczeli obrazac kobiety ciezarne to dlaczego w tym temacie nie moglam obrazic ich matek...?

Gość faktycznie eeeeh
nie mam takiego obowiazku i nie zmierzam im ustepowac

Gość faktycznie eeeeh
jak ja byłam w ciazy to one miały nascie lat i nikt ,zadna mi nie ustapiła wiec dlaczego ja mam to robic/

ooo swietne podejscie....faktycznie ehhhh tylko pogratulowac Ja jestem w ciazy i nawet nie chce zeby mi ktos ustepowala jak ma mi laske robic....dziekuje postoje i nic mi sie nie stanie

kobiety chcą mieć dziecko,albo po prostu wpadły i chcą je urodzic czy to cos złego?ciesz sie że tyle dzieci sie rodzi,przynajmniej świat bedzie jeszcze istniec!a pomyśl ile ludzi umiera!ja mysle ze to powinnaś poruszyć bo cieszmy sie z przyrostu a ubolewajmy nad zmarlymi.U mnie na osiedlu trac a sie jak mrówki przeważnie ludzie młodzi umieraja na raka!

Gość moze byc ale nie musi
bo jest lato i dlatego tyle ich widac bo sa porozbierane a nie to co w zime

faktycznie eeeeeeh ----> kultura osobista i życzliwość dla innych nie jest obowiązkiem. Raczej przywilejem, ponieważ świadczy o Tobie lepiej, niż to ile zarabiasz, jak mówisz, ubierasz się, co czytasz i gdzie mieszkasz. Tyle, że zazwyczaj to rodzice wpajają dziecku określone wartości. Tak się jakoś składa, że ludzie kulturalni przekazują określone zasady i wartości własnym dzieciom, tymczasem dorosłe chamy wychowują małych chamów. A szkoda... :O

Gość ja mam tak że rozumiem
jedną i drugą stronę. Czasami mnie irytuje widok ciężarnych na ulicach (tak.. irytuje..) choć zupełnie nie wiem czemu. Chyba jakiś podszept diabła cholera wie skąd. Drażni mnie to ale z drugiej strony jak czasami widzę babke z malutkim dzieckiem to aż mi głupio żeby nie ustąpić i jakoś sie rozczulam. Podoba mi się jak kobieta ciężarna zachowuje się normalnie (tzn. nie zadziera nosa, że jest w ciąży i nie przybiera roszczeniowej postawy) to wtedy nic do takiej ciężarnej nie mam i nawet chętnie ustąpie czy pomoge. Jedyne co mnie nie rusza to jak jest matka z kiluletnim rozbrykanym dzieciakiem to wtedy nie chce ustąpić w autobusie bo już mam przed oczami wizje to że jak jej ustąpie to baba powie do steranego życiem dzieciaka żeby sobie usiadł a ona sama bedzie stać. To ja pierdole taki interes. A z tymi ciężarnymi to u mnie w mieście różnie jest. Przez większość dni w miesiącu nie widzę na ulicy żadnych ciężarnych ale czasami są takie dni że widzę je na każdym kroku. Nie wiem od czego to zależy.

Gość teg. maturzysta geograf ...
A no napiszę kilka zdań na ten temat :P Najwyższy przysrost anturalny wystąpił w Polsce poII wojnie światowej, miał miejsce w latach 50.. Była to znzna w demografii faza kompensacji strat wojennych w formie eksplozji demograficznej. W latach 60. i na poczatku lat 70. wystąpił niż demograficzny. Spowodowany był wejściem w wiek rozrodczy (prokreacyjny) nielicznego pokoolenia urodzonego podczas II wojny światowej. Z kolei w latach 80. mial miejsce wtórny wyż demograficzny. W wiek rozrodczy weszło wówczas pokolenie urodzone w czasie wyżu powojennego. Znowu nastąpił niż ... No a teraz znowy jest wyż :):):)

Zgadzam sie :) Ja np. czuje sie dobrze i nie widze potrzeby zeby ktos mi ustepowal miejsce czy mnie przepuszczal w kolejce a juz na pewno nie bede o to kogos prosic. Mysle ze pewnie gdybym byla teraz w Polsce to sama odruchowo ustepowalabym miejsca ciezarnym :) I strasznie wkurza mnie postawa typu: ktos mi nie ustapil kiedys to ja tez nie bede, tak samo jak np. smiecenie na ulicach tylko dlatego ze \"przeciez inni i tak smieca i jest brudno\" wychowanie trzeba zaczynac od siebie i od siebie wymagac a nie od innych!!!! A podobno teraz faktycznie jest wiecej ciaz i narodzin :)