Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Siwuulka

Czy może ktoraś przygotowuje sie do ciąży po wakacjach2007

Polecane posty

Doszlysmy z Validos na gg do wniosku , ze z synem jednak latwiej.

Gość Teylor Heys
tak z synami łatwiej:) ale nie mają tych ślicznych loczków i kokardek, sukieneczek.cóż zeby tylko były takie mądre jak mój mąż te dzieci. a zapytam.Wy wiecie ze aby miec syna to trzeba ....w owulacje, ale nie przed w żadnym wypadku? ja planuję w wolulacje 2 razy i po owulacji 1 raz :) no zobaczymy ...

dlatego własnie chciałabym bardzo synów;) achhh, wspaniała jest mysl , ze bede mamą synów:)

mierz temperaturke i w dniu owulacji kochaj sie raz, a przed owulacją w zadnym wypadku bez zabezpieczenia! plemniki męskie są szybsze od zeńsskich dlatego w dniu owulacji duza szansa na poczecie chłopczyka:D

Gość Teylor Heys
wiem wiem. Tylko zastanawiam sie kiedy ta owulacja. Np mam tak: w 13 dniu jest rozciagliwy śluz ale temeratura była wysoka w 14 dniu rano juz temeratura był niska czyli znak ze owulacja jest.No ale ten śluz rozciągliwy był dzień wczesniej. To kiedy sie kochac?jak jest śluz i wysoka tempka, czy jak jest niska tempka a sluz w sumie ....pewnie tez jest nadal rozciagliwy.

Moja kumpela miala ubaw na naukach przedmalzenskich ,bo pani instuowala jak syna zrobic i mowila ,ze nieby w 14 dzien cyklu najlepiej.Ale ile w tym prawdy nie wiem.

a wiecie co u mnie jeste jeszcze jedno za synem - mąz ostatni z rodu wiec straszy mnie druzyna piłkarską:)

jak tempka skoczy znaczy ze nastepuje owulacja - wysoka tempka utrzymuje sie az do końca cyklu i juz nie spada mocno, tak jak przed owulacją. co do sluzu powinien sie zbiec z podwyższeniem tempki ,albo pojawic sie na dzień przed podwyzszeniem

Gość Teylor Heys
w 14 dniu miałam niską tempke rano ale śluz płodny rozciągliwy był dzień wczesniej.To kiedy nalezy się kochac by syn był? jak jest śluz juz pokazany czy jednak patrzec na tempke?

dziewczyny ja sie na tych obserwacjach nie znam:( ale chyba zmusze zaczac i zmusic sie do wiekszej obserwacji swojego ciała!:) zeby wiedziec kiedy meza sciagac zdelegacji!

Gość Teylor Heys
co ty mówisz? czyli owulacja nie jest wtedy jak tempka gwałtownie spadła,ale jak gwałtownie sie podniosła po tym spadku? 13 rozciągliwy płodny śluz i tempka wysoka 14 rano temka gwałtownie spadła i sluz w sumie tez taki przezroczysty 15 gwałtowanie wzrosła tempka znów 16 jest wysoka temka 17 jest wysoka temka..... więc kiedy płodne? jak temka niska ?czy jak tempka gwałtownie po spadku podniosła sie?

patrzeć na tempke , jak skoczy znaczy sie owulacja nastąpiła. ja tez musze znowu zacząc pomiary, zrobie to od następnego cyklu chociaz mi sie nie chce:P najlepiej mierzyc temp codzieno tej samej porze, najlpjej miedzy 6.00 a 7.00 rano. w zadnym wypadku o 7.30-nie wiadomo dczemu ale wtedy temp sie podwyzsza sama - co moze byc mylące

Gość Teylor Heys
z moich doczytań wiem ze ta gwałtowna podniesiona tempka tuz po tej niskiej oznacza przebytą owulację. Dlatego jestem zaskoczona. Niska temka dla mnie to owulacja.ale co z tym sluzem który pjawia sie przed spadkiem temki juz?

mierz codzien temperature przez cały cykl. sygnałem owulacji jest pierwszy gwałtowyny widoczny skok tempki. moze ona późńije spaść nieco, ale i tak jest wyższa niz przed owulacją. wg mnie - z twoich wyliczeń - 15 dzień to szczyt owulacji

Gość Teylor Heys
nastąpiła oznacza ze własnie w tej chwili nastąpiła czy oznacza ze juz nastąpiła i juz własnie jej nie ma, ale pimieszana interpretacja.W taki sposób wogóle nie zajde:D

Gość Teylor Heys
hmmmmmm czyli owulacja jest jak tempka wzrasta gwałtowanie a nie jak jest niska gwałtownie.Tyle lat mierzyłam i nie wiedziałam.

śluz też ważny.. najlepiej chyba z ginekologiem o tym pogadac - nie chcę Cie wprowadzic niechcący w błąd

Gość Teylor Heys
w sumie jak sluz rozciągliwy 13 jest to mozna powiedziec ze to tez owulacja ?czy jednak odczekac na gwałtowny wzrost tempki?jak myslicie?

ja Wam nie pomogę:( ale na pewno od przyszłego cyklu bede walczyc z informacja na ten temat!:) lekarka kazała mi robic obserwacje!

Testowniczka- zrób porfilaktyczne badania-krew,mocz, czy masz toxoplazmoze, różyczke(co dzis sie dowiedziałam) , odzywiaj sie zdrowo, folik kup:) dbaj o siebie - rzuc fajki jak palisz i twój męzczyzna niech tez sie zdrowo odzywia:)

Gość Teylor Heys
testowana- ja nie robie zadnych badan wiec ci nie pomoge.jak zajde to lekarz mnie wysle na badanie krwi moczu itp

Testowniczka witamy serdecznie juz sie nie czuj pominieta.Dziewczyny gdzies na necie jest fajny kalkulator dni plodnych kilka dziewczyn dzieki niemu zaszlo w ciaze ale nie pamietam gdzie popytam i dam wam link.

Testowiczka badania kobiet tarczyca, hormony , toxo, rozyczka , mozna tez zbadac geny u faceta dobrze jest zbadac nasienie.

Gość Teylor Heys
mój mąz zjada owoce, zupy, pizze, chrupki, sałatki, wino, i chyba jest to całkiem ok.nie pali za to.Myslicie ze jedzenie ma wpływ na płodnośc? ja staram sie folik tez brac, owoce zjadam, juz unikam słodkości

mój własnie pali jak smok wiec chyba na odwyk go wezme:) albo najpierw na badania!