Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ptina

kto ma kolczyk w pępku i jak on się goił?

Polecane posty

Gość ptina

moja siostra sobie przekuła u kosmetyczki i masakrycznie sie jej goi ma taka wielka kulkę w miejscu przekucia a za to mojej kolezance troche sie tylko pieprzył ale jest dobrze zalezy od osoby ale wiekszości zle sie goi ja chciałam ale wole po ich doswiadczeniach nie ryzykowac

Gość ptina
a komu się dobrze wygoił?

ja mam kolczyk w pępku, ale zrobiłam go już dawno temu, jak byłam nastolatka. Na poczatku (po zabiegu) troche laciała krew, ale miaąłm opatrunek. Póxniej nie miałam z nim zadnych problemów. wazde aby go przemywac woda utlenioną i ruszać. Miałam tez taką maść tribiotyk, która działa antyzakaźnie. No i nie paluchaj go cały czas a nie będziesz miaął problemów

Gość Gosik250
Mialam i mi wyszedl. Normalnie po ponad roku calkowicie sie zagoil i moja skora go odrzucila. Mam teraz tam mala blizne... Szkoda bo byl fajny. Goil sie dlugo. wazne z jakiego materialu jest Twoj kolczyk. Najlepszy jest tytan - na to nie dostaje sie uczulenia. Ja mialam stal chirurgiczna i... juz nie mam ;-(

a ja mam taki problem...bo mam rok do matury a oprocz konkursu swiadectw na moje studia porzebuje tez zdac egzamin z plywania...i mam ten rok zeby sobie pocwiczyc bo bez tego kiepsko zalicze... Czy jak by mi sie zle goilo to moglabym chodzic na basen i normalnie plywac?/

ja mam kolczyka juz rok ponad i mi sie szybko zagoil tylko raz mocno zahaczylam o niego i zaczelo ropiec przez miesiac mialam z nim problemy ale teraz jest juz ok i jestem mega zadowolona:)wiem ze z 2-3tygodnie po przebiciu trzeba jak najmniej go moczyc woda

Gość pinka23
mi się szybko zagoił ale trzeba ruszać i przemywać spirytusem salicylowym-dezynfekcja i wysuszanie rany,troszkę piecze ale na początku potem jest ok,szybciutko się goi

ja miałam jak Gosik tez mi wyszedl. ale wtedy nie wiedzialam ze najlpesze kolczyki sa z tytanu. kurde taki kolczyk 30 zl kosztuje tylko ale wtedy nikt mnie nie uprzedzil ze moje cialo odrzuci stal

Gość _________
kolczyk migruje (wychodzi) jak jest za płytko przekłuty, to raz. 2. u kosmetyczki nie przekłuwajcie, pistoletem w pępek - masakra! Płatki uszu ok, ale pępek - tylko igłą. Kosmetyczki często biorą za mały płat skory, co skutkuje migracją (patrz pkt1), zaakładają srebro albo inne materiały, nie potrafią dobrać rozmiaru kolczyka. 3.1wera1, pępek jest jednym z ciężej gojących się miejsc, po miesiącu może ci się wydawać, ze jest zagojone, ale to często złudne wrażenie, poza tym bardzo często się babra - wystraczy, ze gdzieś zachaczysz, spiąc pociągniesz za kolczyk i problem gotowy. Jeżeli możesz, to lepiej odpuść sobie zrobienie kolczyka jeżeli planujesz jakieś intensywne ćwiczenia i tak dalej - gojenie trwa conajmniej 3 miesiące [tak naprawdę od 1-6 miesięcy, ale trzeba mieć niezłe szczęście żeby w 2miesiace się zagoił], naderwiesz go sobie na basenie , niezauważysz, złapiesz jakiegoś syfa i mogą być komplikacje. 4. TYLKO TYTAN! patrzcie jaki dobierają wam rozmiar, kolczyk niemoze być za krótki, bo bedzie uciskał skórę - to druga przyczyna problemow. Najlepiej kłuć się w salonie piercingu, a nigdy u kosmetyczki (patrz pkt2), chyba że ma wiedzę jak piercer - ale wy tego raczej nei sprawdzicie. tak więc - lepiej nie ryzykować. 5. Jeszcze dłowo o Tribioticu - to jest ANTYBIOTYK, stosuje się go tylko jak coś się dzieje, nie zapobiegawczo. Nie smaruje się ranki antybiotykiem, jeżeli goi si ę prawidłowo - jeżeli będziesz smarować, to poźniej w przypadku infekcji nie masz czym zwalczać zapalenia - organizm się uodparnia na składniki, więc antybiotyki trzeba stosować ściśle według instrukci i jak jest naprawdę potrzebny.

Gość _________
aha, jeszcze jedno - SPIRYTUS. Do przemywania przekłucia w żadnym wypadku nie stosujcie spirytusu, co najwyżej woda utleniona i sól fizjologiczna, jak ktoś chce wydać trochę kaski (około 25zł - warto w sumie) to jest specjalny płyn to przemywania - Octenisept - bezkonkurencyjny.

Gość Ja mam kolczyka w
dupie i tez sie dobrze goił:)a co?????

Gość _________
jak myślisz że ludzie nie robią sobie kolczyków w dupie to się mylisz, złociutki ;)

Gość nie mogę tak mysleć
bo ja mam kolczyk w dupie złociutka