Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ika26

któras z Was zaszla w ciaze po anoreksji, bulimii?

Polecane posty

wiem ze do tej pory robilam strasznie zle i caly moj organizm starsznie sie wyniszczyl przez moje odchudzanie i te dwie choroby które przeszlam. teraz nieco inaczej patrze na to wszytsko i strasznie zaczelam sie bac ze moge miec wielkie problemy z zajsciem w ciaze albo byc calkowicie bezplodna. Ktoras z Was przeszla przez to? Udalo sie?

Najlepiej pogadaj z ginkiem. On pośle Cie na kompleksowe badania. Trudno na oko ocenić, że sie uda lub że nie uda. A przede wszystkim zacznij od naturalnej obserwacji swojego ciała. No wiesz...temperatura, śluz, szyjka macicy. Do tego jeszcze polecam testy owulacyjne:-) Naturalne metody pomoga Ci zorientować sie jak przebiegają Twoje cykle. Dodatkowo ginko pewnie zaleci Ci branie witamin i pewno odpowiednią dietę. Życze powodzenia.:-)

A przez ten cały czas miałaś @? Jeżeli nie miałaś to po jakim czasie wróciła. To bardzo ważne, bo długotrwały brak @ może powodować niestety niepłodność. Popieram powyższą wypowiedź, powinnaś udać się do dobrego lekarza na kompleksowe badania.

niestety nadal nie mam okresu... Przez pewnien czas bralam jakies hormony na wywyołanie i okres sie pojawil, ale potem lekarz kazal odstawic i sprawdzic czy pojawi sie samoistnie i...sie nie pojawil i lekarz stwirdzil ze dopuki nie przytyje to nie doczekam sie okresu... takie oczywiste i proste - a ja nie potrafie sie przełamac i jesc normalnie i przez to waga niestety stoi w miejscu i tak kolo sie zamyka... Jestem taka straszna i tak głeboko siedze w tej chorobie ze nawet wizja bezplodnosci nie przemawia do mnie...jak to pokonac? chce miec dziecko-a nie umiem przytyc dla jego dobra...

Gość sguydsygs
najpierw pozbyc sie problemu (choroby). bo PO to raczej nie jestes. na razie nie mysl o ciazy, a raczej o zdrowiu swoim. jesli nie dajesz rady sama - to konieczna jest pomoc terapeuty. poza tym kontakt z bardzo dobrym ginekologiem wskazany.... skad jestes?

Jestem po terapii hormonalnej, moje ciało bardzo się zmieniło, jak mówi lekarz \"magazynuje\" materiał :) dla dzidziusia. Pierwszym celem było wrócenie do \"normalnej\" wagi i ustabilizowanie wyników badań i to już mam za sobą, miesiączkuję w miarę regularnie, chociaż cykl jest długi - ok 35dni. Lekarz daje maksymalnie 2 lata na ustabilizowanie organizmu i wtedy będzie najbezpieczniej

Gość fikaaa.
Ja kiedys tez odchudzałam się dość drastycznie. Schudłam z 17 kg w 3 miesiące. Okresu nie miałam rok czasu. Brałam zastrzyki potem jakiekies tabletki. W koncu okres pojawił sie po roku czasu. Zaczełam przybierac na wadze i przytyłam z 12 kg. Okres miałam juz zawsze normalnie i regularnie. Było to z 10 lat temu a mimo to zastanawiam sie do dzis czy będe mogła zajść w ciąze i czy moje dziecko nie bedzie miało przez to jakiś problemow ze rok czasu okresu nie miałam. Było to dawno, ale...strach pozostał. Mam dzis 27 lat