Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hgksdhgkhk

dziecko ma spore odparzenia-czy pomoze zmiana na tetre?

Polecane posty

Gość hgksdhgkhk

Gość hgksdhgkhk
dodam ze szczegolnie przy pasku u gory pampersa-a na tych upałach to sie pogłebia:(

Gość w jakim wieku jest
dziecko? Moze lepiej zrezygnować z pampersa? W taki upal nie dziwie sie, ze dzieci maja odparzenia.. sama tez bys nie chciala chodzic w podpasce.. na odparzenia najlepszy jest sudocrem i bardzo czeste wietrzenia pupy.. :-)

musisz zmienic na tetre...wietrz jak najwiecej pupke dziecka i idz do lekarza niech wypisze ci masci z witaminami powodujace szybsze zagojenie ran...nie napisalas ile ma dziecko...a pozniej zmien firme pieluch...pampersy wcale nie sa najlepsze...:(

Gość hgksdhgkhk
dziecko ma prawie roczek a pieluchy dada-biedronkowskie teraz mamy

Gość hgksdhgkhk
u nas raczej nie bylo nigdy wczesniej tego typu problemow a sudokrem nie pomaga:( nawet siusiaczka ma zaczerwienionego po nocy jest wszystko ładne bledziutkie ale w dzien sie pogłebia:(

Gość w jakim wieku jest
Oj.. te pieluchy sa okropne.. Dla mojego dziecka najlepsze były te z Pampersa.. ale kazde dziecko reaguje inaczej.. Idz do apteki, kup sudocrem, wietrz czesto pupke i bardzo czesto zmieniaj pieluszke.. mysle ze tetra bylaby odpowiednia.. powodzenia

mi sudokrem tez nie pomogl...ani penaten tylko masc na recepte z witaminami...kupilam nocnik i wysadzam corcie w ciagu dnia..oczywiscie nosi pieluszke tetrowa...i nie obejdzie bez sikania,ale po dwoch dniach na tetrze i wietrzeniu pupki +masc bylo lepiej...moja tez nie ma roczku...wiec moze sprobuj i odstaw pampersy...

Krem na odparzenia(każda doradzi inny) ja polecam bepanthen,wietrzenie i polecam codzienną kapiel w krochmalu.

Gość jestem w szoku jaka cena

U mnie pomogła na duże odparzenia maść którą możesz kupiś w aptece, ok 7 zł nazywa się tormentinol, smarowałam przy każdym przewijaniu i następnego dnia wszystko ładnie zeszło, dobra jest też na drobne wypryski. Potem okazało się że odparzenia są spowodowane alergią. Nie radziłabym tetry, raczej pogorszy sprawę no i dziecko może dostać niepotrzebnego zapalenia dróg moczowych, raczej większa zmiana pampersów. U mnie dziecko bardzo się odparzało przy hugisach natomiast w pampersach już się to nie zdarza.

Nie doczytałam, radzę szybką zmianę pieluch na \"pumpers\" są mniej plastikowe, po drugie maść tormentinol załatwi sprawę szybko, uważaj tylko bo jest brązowa i może brudzić, sudokrem jest za słaby. U ciebie alergia (atopowe zapalenie skóry) chyba nie wchodzi w grę bo uaktywnia się raczej na początku. Ale pieluchy zmień natychmiast, nie znam pieluch z biedronki ale najwyraźniej twojemu małemu nie służą w te upały.

jeszcze jedno, zaczerwieniona końcówka siusiaka świadczy o zapaleniu, moja rada pobierz mocz i zrób badanie na posiew moczu, 25 zł, lepiej sprawdzić bo infekcja może iść dalej, możesz też moczyś siusiaczka w kieliszku z rumiankiem, ale radzę zrobić badanie. Maść kup bo jest rewelacyjna a mało kto o niej wie.

Gość bardzo dobry jest też
Alantan, też kosztuje grosze, świetnie goi, ma tą przewag ę nad thormentiolem, ze nie brudzi bo jest biała ;)

Zanim wetrzesz dziecku jakieś maści - idź do pediatry!!!!!!!!!!!!! Rady z kafeterii są dobre, ale tylko lekarz Ci powie, czy to tylko odparzenie, czy może zapalenie cewki moczowej czy jeszcze co innego. U maluchów takie zapalenia przebiegają zazwyczaj bezboleśnie i dlatego moze to zmylić matkę. Idź z małym do lekarza!!!!!!! Pediatra mojej córki zawsze mówi: \"Lepiej przyjść o jeden raz za dużo i wyjść uspokojonym, ze maluchowi nic nie dolega niz o ten jeden raz za mało\".....

Gość hfdjhgkfjhg
figazmakiem tez sie nosze z takim zamiarem ale .......moa lekarka w przychodni to niestety ale najlepsza nie jest-daje antybiotyki bez powodu(wiem to po konsultacjach z lekarzem prywatnym)gdzie dzieciakowi nie przechodzilo po antybiotykach bo to byl wirus.......i w ogole jest niekompetentna...... opinia wielu osob ,ktore do niej chodza z dziecmi teraz jak cos sie dzieje to od razu ide do "naszego"doktorka prywatnie kurde -ale z pupa prywatnie isc? poczekam jeszcze z 2 dni-moze rady pomoga?:( generalnie wydaje mi sie ze jestem odpowiedzialna mamuska tym bardziej ze tak jak pisze-najgorzej jest na pleckach w miejscu gdzie pampers ma gumke sisiorek juz nie jest zaczewieniony w nocy spał w tetrze

Tu nie chodzi o to, czy jesteś odpowiedzialna. Już samo to, ze się pytasz i interesujesz tą sprawą udowadnia, ze jesteś dobrą mamą :-) Ale pewnych rzeczy nie jesteśmy w stanie rozpoznać, bo się na tym nie znamy. Jeśli nie chcesz do pediatry, to spróbuj u dermatologa. Fakt, mojej małej też pomagał tylko tormentiol. A ubrudzone ubranie od maści to nic w porównaniu ze zdrowiem dziecka :-). Jest słoneczko, to powinno wszystkie zabrudzenia z odzieży wybielić :-)) Mam nadzieję, ze Twój maluszek juz wkrótce będzie różowiutki i gładziutki i zdrowy :-D

Figazmakiem ma rację, idź do lekarza, owszem z \"pupą\" też się chodzi, tak jak koleżanka wcześniej ci napisała wszystkie infekcje u dzieci układu moczowego są bezobjawowe, czyli nie ma gorączki itp. Jednak zaczerwieniony siusiak już powinien być alarmem że jest coś nie tak, wg mnie to juz zapalenie cewki które musisz leczyć, znam ten temat bo walczyłam z zapaleniami 1/2 roku bo mój mały miał podejrzenie refluksu dróg moczowych. Nie czekaj tylko idź. A pediatrę radzę zmienić szybko skoro jesteś nie zadowolona

jeśli odparzone są też plecki i inne okolice to w aptece też ci dadzą wskazówki, polecam krem oliatum ale to jak wyleczysz odparzenia, napewno jesteś dobrą matką, nikt ci nie zarzuca że jesteś złą, każda z nas błądzi i ma do tego prawo, ja zawsze jak mam wątpliwości to idę do pediatry, lub pytam teściowej która była pielęgniarką

Gość ja mam...
synka i zakładam mu tylko oryginalne pampersy przy zmianie wycieram pupę chusteczkami nawilżającymi i leży tak sobie trochę beż niczego by pupa trochę ochłoneła, a potem posypuję troszke talkiem i jak do tej pory nie miał nawet zaczerwienienia czy tym bardziej odparzenia.