Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Magdziaa83

Dwie Kreski na teście - termin kwiecień 2008!

Polecane posty

czytam i czytam i sie zalamuje, ze jeszcze nic nie mam, a Wy ciagle nowe listy robicie;) jutro siadam na allegro i zamawiam pierdolki typu szczotki, termometry itp i lozeczko tez. linomag poleca mi kazdy wiec tez ja kupie. Aniu witaj, dobrze, ze wrocilas. Co z Mysiczka?? Mnie dzis wszystko boli:( krzyze, zoladek skopany przez Dzidzię i stopy spuchły, brzuch twardnieje ahhh. Cały dzień leżałam i nie wiem od czego. jeszcze dzis maz ma nocke i siedze juz sama:( ide się polozyc. kurde znow sie czuje jak na poczatku ciazy. w nocy spie po 10 godzin, oczywiscie sto razy sie budze, ale zaspyiam bez problemu a w dzien tez robie sobie drzemki!! pikpik- ja tez brala zelazo osobno, mimo, ze bralam feminatal agoosiaa- ta frida do nosa to aspirator?? bo teraz takie rzeczy podobno sie uzywa to jakas rurka...;/

Frida, chyba tak, aspirator, ja nie wiem czytałam gdzieś że teraz się odchodzi od gruszek, ze to lepsze i bezpieczniejsze..mysle ze jesli nie drogie to mozna miec obie rzeczy...wszystko zalezy pewnie od sytuacji, dziecka itd. Wróciłam ze szkoły rodzenia, dziś teoria była o połogu..mój facet stwierdził że jak usłyszał o cuchnących odchodach porodowych to się wyłączył:P

witam BRZUCHATKI!!! ja nie mogę o sobie powiedzieć brzuchatka bo osoby postronne nawet nie domyślają się że jestem w ciąży, poszło wszystko w tyłek i biodra a brzusio to taka mała piłka ułożona na dole brzucha... dziewczyny piszecie o problemach z zołądkiem, spaniem, zgagą....ja mam to szczęście że te przypadłości omijają mnie szerokim łukiem jedynie co to nadal męczą mnie nudności...ale już bliżej jak dalej...no i mam potworny cellulit nawet na łydkach, mam nadzieję że to tylko woda zatrzymała się w organiżmie i po porodzie się to unormalizuje....czytałam na necie że wszystkie balsamy anty czy wyszczuplające które powoduja drenaż tkanek i tak nic nie pomogą w ciąży i szkoda pieniędzy wyrzucać w błoto... jakie jest wasze zdanie na ten temat? dziś zabieram się za faworki bo mama ma upiec pączki.... a ja będe musiała obyć się smakiem z powodu cukrzycy.. ale wszytstko w imię dobra Kubusia...tak bardzo chciałabym go już mieć w ramionach, tak naprawdę to (powtarzam to od początku ciąży) teraz dojrzałam do świadomego macierzyństwa...kocham moje dzieciaki nad życie ale traktuje ich bardziej jako rodzeństwo no cóż Olusia urodziła się gdy miałam 19 lat a Dominiś gdy miałam 20lat... życzę wszystkim miłego dnia! buziaki

Cześć Mamcie:) Aniu, ja jestem brzuchatka na całego:) Wczoraj przyszła do nas kuzynka męża, jak mnie zobaczyła, to spytała, czy jestem pewna że to nie bliźniaki?;) Mi w przeciwieństwie do Ciebiwe nie idzie nigdzie tylko w brzuch:) Przez ost. 4 tygodnie doszły mi tylko 2 kg, więc chyba nie jest źle:) Dobrze, że masz chociaż spokój z tymi dolegliwościami, mnie już męczą na okrągło... Dziś w nocy mąż pare razy pytał mnie czy wszystko dobrze, bo każdy ruch kończył się jękiem:) Antosiowi chyba już bardzo ciasno się robi, jego ruchy to już nie kopnięcia, a wypychanie brzucha w każdym możliwym miejscu... wczoraj jak już leżałóam w łóżku, na brzuchy miałam pilota, to kątem oka zobaczyłam jak się uniósł:) NMie dałam mężowi obejrzeć spokojnie filmu, sama też nie oglądałam, bo ten mój bembenek był dla mnie dużo bardziej fascynujący:) Czekam już tylko na poniedziałkową wizytę, bardzo jestem ciekawa jak duże jest juz to moje Maleństwo:) Miłego dzionka 🌻 Mysiczko... a Ty jeszcze na szkoleniu? Odezwij się!!!!

Witajcie! Aniu..myślę że po ciąży wszystko wróci na swoje miejsce:) a przynajmniej unikniesz rozstępów na brzuchu i nadmiaru skóry..tylko jak ten chłopak tam się mieści?? ja mam brzuch ogromny a w sumie czuje go wszędzie i jak lekarka mi pokazywała jak leżał na usg to też bym wszędzie właściwie:) co do tych kremów to są bardzo różne opinie..mnie się wydaje że może coś ujędrniającego kup, albo i na cellulit ale właśnie niedrogiego, tego teraz tyle na rynku...przynajmniej nawilżysz skóre jak na nic innego nie pomoże:) zresztą czy te kremy rzeczywiście działają?? ja mam wrażenie że głównie na naszą psychikę:P buziaki i miłego dnia...

gosiek69........Gośka...........38.......24.........02.0 4 . .......+7kg Dz Alex81...........Ola..............26.......31........02. 04........+8,5kg..N adamisia.......Asia.......... .26..........31.....03.0 4.....+11 kg Karolek marysia78......Justyna........29........30........03.04. .. .....+3kgCh ali-cja...........Ala.............36...…...31.... .. .04 .04.......+12 kg..DZ Ola31..........Ola...........31..…....31...... .. 07. 04..... +12kg...Antoś agoosiaa........Agnieszka.....22.......31.........09.04. . ......+4kg Staś Anna_śl..........Ania............29.......30........09.0 4......+7kg Kubuś Evika87........Ewa.............20.......29........09.04 ......+14kgRobert Mysiczka30.....Ola.............31......29........ 10.04.........+10,kgCH echo1978.......Aneta..........29.......23........11.04. . .....+7kgCHiDZ Motka........Ania............28.......29.....14.04..... .….+9kg..Nikodem Renia905.......Renata........27.... .30..... 14.04.......+8kg CH Konrad pigi15...........Dorota.........28....29.......16.04.....…..+10kgDZ.Oliwia gregia...........Justyna.......25...…..18.…. . 18.04......…....+3kg 1967.............Iwona..........40 ..… ..26.........18.04...…....+9kg dz mag26...........Magda..........27.... ..18........19.04.. .......+2,5kg minimisia..... Agnieszka.....26... . ..27.......20.04...........+8,5 kg DZ polina80.........Ola..............27.... ..25.......20 .04.........+9kg viki444...........Wiolka.........29.... ..26..…..20 .04 ..........+9kgDZ to ja CC.........Anka...........25..... ..26..…...22.04...... ... +3 kg CH olcia00...........Ola.............25........27.......23. 04........+6 kg CH aniawd...........Ania............29......26....... 24.04......….+8,5kg DZ Isa22...........Ewa............29.......27 ....... 27.04.........+6,5 kg DZ pikpik............Kinga...........23.......19 .......27. 04........+3kg Suzanke.........Iwona........ .29.......15.......30.04. .... .. ....+4 kg Agula81.........Agnieszka.......26.......24.......23.04 .. ........+9kg CH TPM.............Asia.............34.......25........2 0 .04..........+7kg DZ Liliankas........Liliana..........28.......27........30 .04.........+12 kg DZ

Hej dziewczyny, Ola31 i twój opis : \"Antosiowi chyba już bardzo ciasno się robi, jego ruchy to już nie kopnięcia, a wypychanie brzucha w każdym możliwym miejscu... wczoraj jak już leżałóam w łóżku, na brzuchy miałam pilota, to kątem oka zobaczyłam jak się uniósł NMie dałam mężowi obejrzeć spokojnie filmu, sama też nie oglądałam, bo ten mój bembenek był dla mnie dużo bardziej fascynujący\" -to ja juz nic dodac nic ująć, wczoraj bylo u nas IDENTYCZNIE :) Tez z tego wnioskuje ze moj karolek musiał urosnąc. Niestety mój lekarz uwaza ze nastepne usg-po tym które mialam w 20 tyg. to dopiero przed porodem,a w praktyce ok.37 tyg czyli jeszcze za 6 tygodni dopiero...A Wy jak czytam to macie USG jakos czesciej, czesciej widzicie swoje malenstwa i znacie ich wage na róznym etapie a ja nie...moge tylko czytac srednie/przeciętne wagi/wzrosty w ksiązkach... :( Zastanawiam sie czy takie usg np. w 32 tyg nie jest wedlug innych lekarzy obowiązkowe...? Ech brakuje mi widoku malenstwa... A co noc snią mi sie koszmary, dzisiaj w nocy \" urodziłam\" takie malenstwo ze bylo doslownie wielkosci myszki i mialo strasznie delikatną lepką skórkę , zdawało mi sie ze kazdy dotyk je potwornie boli, w ogole to bylo straszne..... :(:(

adamisiu, zależy , gdzie chodzisz do lekarza. (czy państwowo, czy prywatnie). ja choodzę prywatnie, więc jeśli chcę to zawsze mi zrobi usg. w końcu płacę za to dodatkowo. nie jest to niebezpieczne dla dziecka. w szpitalu robią nawet codziennie, jeśli jest taka potrzeba. ja - na 5 dni leżenia miałam 2 razy robione. zresztą, zawsze możesz iść na samo usg do innego lekarza:) mi, tak jak u oli, wszystko poszło w brzuch. noszę przd sobą taką ogromną piłkę.:)

przeklejam z onetu: 6,3-kilogramowy noworodek urodził się w Nysie Chłopca ważącego aż 6,3 kg i mającego 65 cm długości urodziła Maria Woźniak ze Skorochowa pod Nysą. To jej dziesiąta pociecha i jak dotąd największa przy urodzeniu - czytamy w \"Gazecie Wyborczej\". Chłopiec przyszedł na świat po trwającej cztery godziny akcji porodowej. 42-letnia pani Maria urodziła go siłami natury, bez komplikacji. Obeszło się bez cesarskiego cięcia. To rekord nyskiego szpitala. Chłopiec otrzyma na imię Bogusław - na cześć swojego taty. jezusmaryja i wszyscyswięci!!! siłami natury.... i w 4 godziny a ja każde po dobie:O chociaż nie takie wielkie..

1967 boziu aż kawę wylałam z wrażenia czytając o tym dziecku... ja już usmazyłam faworki i upiekłam kokosanki (tak przy okazji by białka pozostałe z faworków się nie zmarnowały).. bedąc u babci podczas ferii mając tak \"blisko\" swego brata mogłam odpocząc psychicznie i oddać się w całości mojej pasji czyli pichceniu, mająć po drodze dzień babci, dzień dziadka no i urodziny mojej babci miałam pole do popisu...babcia aż płakała jedząc te smakołyki...pisałam WAM że babcia dla mnie to najukochańsza istota na ziemii, która mnie do 6 roku zycia wychowywała... faworki: szklanka mąki,5 żółtek, łyżka masła, łyżka cukru, łyżka spirytusu lub octu...wszystko zagnieść, po pół godziny rozwałkować, pociąć i smażyć na głębokim oleju... kokosanki: 5białek, szklanka cukru, sok z pół cytryny,15dkg wiórek kokosowych, 4łyżki startych biszkoptów (dla wtajemniczonych może być bułka tarta nikt się nie pozna)... białka ubić na sztywno na parze, ubijając dosypywać cukier, dodać sok z cytryny, ubijać aż piana będzie gęsta i puszysta, dodać wiórki i bułke tartą. Piec w 160C około 30min aż bedą jasnozłote...

aniu, czy konieczny jest ten ocet?chciałabym jutro wypróbować faworki:) pierwszy raz w życiu:)

Alicjo, z tego co się orientuję to ocet sprawia, że faworki nie wciągaja tak bardzo tłuszczu:) Aniu, dizękuję za przepis, właśnie marzyły mi się faworki... Ostatnio jadłam je jak mieszkałam z rodzicami:) Co roku z mamą na tłusty czwartek je piekłyśmy. Chciałabym tą tradycję kontynuować w w mojej rodzinie:) -1967- czytałam już dziś o tym:) Wciąż jestem w szoku... Adamisiu:) To naprawdę niesamowite uczucie, prawda? Agoosia, Aniu, co do smarowideł... to chyba prawda, że bardziej działają na psychikę... Myślę, że regularne używanie oliwki w zupełności wystarczy:) A poza tym chyba niespecjalnie się przejmuję rozstępami, będą - trudno, nie będzie - to super:) Mam świadomość, że młodsza i jędrniejsza już nie będę, więc po co z tym walczyć na siłę? Dziewczynki, skończyłam uzgadniać sobie caly rok, wszystko już gra w 100% więc biorę się za sprawozdania roczne a potem..... woolne:)))))))))

Ali-cja ja miałam w domu spirytus bo zwykłego octu wogóle nie używam w swojej kuchni... do ciasta na faworki można dodać łyzkę, dwie śmietany wtedy ciasto będzie nam się lepiej urabiało... Olu z tymi smarowidłami to zgadzam się, ja polecam ten czerowny balsam z garniera jak dla mnie bomba... używam go dobre dwa lata i nie zmieniam choć wypróbowałam bardzo dużo ze względu na bardzo suchą skórę...nareszcie doczekasz się wolnego, mam nadzieję że w domu na spokojnie odreagujesz wszystkie stresy których ostatnio jak widać miałaś niemało... ja też nie pamiętam kiedy smażyłam faworki...mój brat je uwielbiał i sam często piekł...

Witam serdecznie kwietnióweczki!!! :) specjalne ukklony dla alicji. Ja mam termin na 28 marca ( w sobote zaczniemy 33tc) ale pewnie znów będę przeterminowana :) . Dlatego pozwolę sobie tutaj zagladać:). Pozdrowionka dla wszystkich ciężarówek:):):)

dzięki za odpowiedź. jutro czeka mnie wielkie pieczenie i smażenie!!:):):) może się uda;) wiki, witaj, pisz z nami , oczywiście:) skąd jesteś? data zgadzałaby się nam, ale ja chyba się rozpakuję trochę wcześniej... (cc.)

Ja te uklony śle Tobie ze wzgledu na datę porodu i na znajomość z topiku MARZEC 2008 :):):)

Cześć Dziewczyny! Aniu Śl-widzę,że naprawdę mamy z sobą wiele wspólnego.Dla mnie też swego czasu babcia i dziadek byli najukochańszymi istotami na świecie,bo po smierci mamy i na skutek choroby ojca,to oni mnie wychowywali.Szkoda,że już ich nie ma...Ostatnio mnie moje dziecko wzruszyło.Zapytała mnie moja maleńka niespełna 2,5 letna córeczka: \"Mamo,masz swoją mamusię?\"Odpowiedziałm,że nie,a ona kontynuowała,pytając o inne osoby,więc w końcu odpowiedziałam: \" Natalko,ja już nie mam niokogo prócz Ciebie i Twojego taty\".I wtedy moje dziecko po chwili zastanowienia przypomniało mi:\" I masz dzidzię -Marcelinkę w brzuszku!\" Dziewczyny,ale się szybko uwijacie z tymi zakupami i przygotowaniami! Tak sobie myślę,że nie ma co zakładać z góry,że dziecko będzie miało ciemieniuchę i kolkę ,i spokojnie poczekać z preparatami na to. Chyba warto z kosmetyków i środków pielęgnacyjnych kupić to,co naprawdę niezbędne ,za to dobrej jakości i sprawdzone.Natalka tylko raz miała wokół ciemiączka trochę ciemieniuszki i na to w zupełności wystarczyła oliwka. A jesli np. kąpie się w tzw.emoliatach,jak Balneum czy Oilatum,to z kolei dodatkowe natłuszczanie jest niepotrzebne i nie stosuje się oliwki. Linomag jest naprawdę super! Aha-myslę,że warto mieć maść nagietkową homeopatyczną w razie gdyby dziecko się np.drapnęło w buźkę lub dostało jakiegoś podrażnienia. Ja dziś zabrałam się za porządki i chyba przegięłam,bo zachciało mi się szyby bw oknach przemyć.Po tych wichurach i deszczach wyglądały fatalnie,później pozmieniałm pościel,poscierałam kurze,poodkurzałam,myłam podłogi.No i tych ostatnich już we wszystkich pomieszczeniach nie zdołałam pomyć,bo mało nie zemdlałam.Musiałm na chwilę przysiąść i odsapnąć,aż się moje dziecko wystraszyło,co mi jest.Pierszy raz tak miałam,a przeciaż nic aż takiego nie robiłam. Aniu Śl-jak Twoje dzieci reagują na to,że będą mieć Maluszka w domu? Pigi 15-wysłałam Ci wczortaj dwie fotki. Pozdrawiam ,Asia.

TPM uważaj i nie przecholuj z tym sprzątaniem, pamiętaj ze jestes w domu potrzebna anie na patologii z jakimis skurczami!!!ja się zabrałam za prasowanie i po jednej koszuli znów mi się słabo zrobiło..juz chyba z 4 raz, nie wiem od czego, z niczym tego nie wiążę..może jakieś skoki i spadki ciśnienia??

Hej laseczki odebrałam wyniki hemoglobina10,7 troche poniżej normy ale zobaczymy we wtorek idę do lekarza.Ja też wczoraj prasowałam ciuszki po mojej córci a tak pozatym to kupiłą śpioszki i kaftanik szczesliwa pokazuje mojemu mężulkowi i mówi ze za małe a kaftanik to na pewno po dł€ższych oględzinach doszłam do wniosku że ma racje pojechałam wymienić pani powiedziała że przesadzam ale wymieniła teraz siedze w domu i sie smieje mam rozmiar 68 i zpewnością będzie za duży.Aniu Śl ile wychodzi faworków z 1 szklanki to chyba nie zawiele .

A dzisiaj rozstrzygnie kwestia wózyka wyprałam cały i dzisiaj składamy zobaczymy jak będzie wyglądał nasz 8 letni wózyczek czy się nada czy szukamy nowego.nie mogę sie doczekać

wiki, mam ścieśnioną miednicę. :( dziewczyny, uważajcie na siebie przy porządkach. !!! dziś pomyślałam, że zmyję tylko podłogę w salonie, bo strasznie nakurzyło się przy wyjmowaniu popiołu z pieca i teraz leżę, bo spiął mi się brzuch.

dziewczyny, w miewacie kolki ??? ja jak tylko wyjde na spacer do sklepu to dostaję dosc ostrej kolki, takiego kłucia z boku brzucha..... wlasnie wróciłam ufff

Łóżeczko jest super a z kolkami też tak mam chciałam nawet na pogotowie jechać ale jak poleże to przechodzi miłego wieczoru

przesliczne łóżeczko!!Takie romatyczne, piekne! a ja mam takie proste,drewniane z 80 roku :) po mężu :) odnowione..Ale cóż, zawsze jeden wydatek mniej :)

Gość czarno biala
alicja-to sa normalne skurcze braxtona hicksa,przygotowywujace macice do porodu,czym blizej do porodu tym wiecej skurczy,i znowu sieje ktos zamet i straszy,a potem panika,czy wy niewiecie ze takie straszenie sie nawzajem jest gorsze od wszystkiego?Alicja,jak masz wyobraznie to wyobraz sobie ze teraz kazda przy sprzatniu bedzie otym myslec i sie zadreczac,takie zadreczanie siebie w glowce bardziej moze zaszkodzic,i zawsze takie zabobony i paniki sialy baby z niewiedzy,niewie co sie z nia dzieje a pieprzy glupoty i straszy juz na zapas cale pokolenie,idz sobie i poczytaj cos na temat tych skurczy,a potem siej zamet