Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość asiołek18888

czy zawod kosmetyczki sie oplaca??????????????

Polecane posty

Gość asiołek18888

jestem po maturze i chce isc do studium kosmetycznego (glownie chodzi mi o tipsy), czy technik kosmetyczka jest oplacalnym zawodem , czy latwo znalezc prace, jak wyglada sprawa z kursami ???????

Gość Asiołek18888
odpiszcie mi :(

Gość upupupupupupupupupup

Gość ABCeDeEf
chyba nie.

Gość Jak bedziesz dobra
to napewno,wszystko zalezy od twoich umiejetnosci

z tego co wiem od koleżanki ktora porzuciła ten zawód na rzecz macierzyństwa konkurencja na rynku jest ostra, i jak juz się wybijesz to zarobiki sa ok, ale gorzej właśnie zaistnieć i utrzymać się na rynku może idź na jakieś \"powazniejsze\" studia a kurs tipserski dodatkowo? jako drugi fach/hobby?

Gość Zawód kosmetyczki
to jest powazna sprawa,nie róbmy jaj!!!!!!!

Gość konczaca sprawa
czuje ze wy nabijacie sie z zawodu kosmetyczki Autorko ja cie rozumiem bo mam zamilowanie do kosmetologi siedze w kosmetykach od dziecka praktycznie moja mama prowadzi firme kosmetyczna i w domu zawsze mialam pelno kosmetykow i sie malowalam z kolezankami lata praktyki i wydaje mi sie ze robie to calkiem niezle chodzilam na szkolenia firmowe i tez chcialam pojsc w te strone niestety rodzice nie byli zachwyceni i wybijali mi ten pomysl z glowy mowiac ze pozniej moge kursy zrobic i posluchalam sie ich jestem na architekturze krajobrazu jednak ja sama uwazam ze jezeli ktos jest w czyms dobry to nie ma bata osiagnie sukces

Gość A kto tu sie
nabija???to bardzo ciekawy pomocny i potrzebny zawód

Gość konczaca sprawa
ok ok dziewczyny nie nabijacie sie na poczatku topiku mialam takie wrazenie sorki :)

Gość Asiołek18888
ide jednak na ''normalne'' studia, bo mysle ze bede miala z tego wieksza kase jak z zawodu kosmetyczki, a mianowicie na nieruchomosci. a w między czasie zrobie sobie kursy kosmetyczne, kto wie, moze cos z tego bedzie? :) uwielbiam malowac paznokcie , robic makijaz, ale jednak wybieram administracje.........

podobno na tipsach świetnie się teraz zarabia, ale to zbyt wąska specjalizacja, kurs stylizacji paznokci radzę zrobić jedynie DODATKOWO. a bycie kosmetyczką na pewno bardziej się opłaca właścicielkom zakładów niż osobom zatrudnionym.

Gość Asiołek18888
JUSTA : tak tez zrobie i zgadzam sie w 100% :)

Gość Asiołek18888
bycie kosmetyczka fajna rzecz ale zbyt ryzykowne w dzisiejszych czasach:)

Gość wiki6
moze lepiej idz na studia kierunek kosmetologia a kures na tipsy zawsze mozesz zrobic moja siostzrnica skonczyla jedne studia a teraz jest wlasnie na trzecim roku kosmetologi i jest bardzo zadowolona studiuje zaocznie na brak pracy nie narzeka a i zarobki niezle

Ja wlasnie ide na kosmetologie, 3 lata, później zaocznie dorobie 2 lata zeby miec magistra :) dodatkowo zrobie kurs na zdobienie paznokci i makijaz. Z samych paznokci to ciezko moze byc, chociaz i takie stylistki dobrze sie utrzymuja... ale mimo wszytsko teraz kazdy odradza studium, bo po nim masz tylko papierek - technik . No i dalej wyksztalcenie srednie, a po kosmetologii, mozesz zrobic tylko licencjat, i to juz jest wyzsze wyksztalcenie i wieksza wiedza ale z drugiej strony, jesli interesuje Cie tylko zdobienie paznokci, nie ma sensu zebys meczyla sie na kosmetologii bo to ciezko kierunek. Lepiej zrob dobry kurs np Euro Fashion, podobno najlepsze, i indywidualne, zadnych grupek - tylko Ty i stylistka.

Gość rulonik
sluchajcie dziewczyny u mnie w miescie jest kosmetologia ale niestety w szkole prywatnej wszyscy mi odradzaja zeby tam isc bo no niestety drogo ale wiem ze kosmetologia to moje hobby ale czy mam isc na normalne studia z innego kierunku czy na ta platna kosmetologie czy to pewny zawod?

Gość Pecila
JA robię żele,jest mój zawód dodatkowy.Oferuję usługę dojazdową do klientek i nie narzekam na kasę,są dni gdzie nie mam nikogo a są że siedzę od rana do wieczora.Swojego salonu bym nie otworzyła bo nie zarobiłąbym tyle żeby utrzymać lokal.Jutro mam 3 osoby wieć 150 zł będzie :)

Gość Pecila
Nie każdy moze bym manikiyrzystką,ja mam osobiście uczulenie na pył,ale pochłaniacz pyłu i rekwiczki wystarczą:)

Gość hup
upupupupupup

Gość LAKIEREK
up