Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wkurzonnnnnnnnnnnna

Co za chory kraj,co mnie obchodzi,ze ktos miał wypadek

Polecane posty

Gość helołłłłłł
tvn 24 przez 6 godzin non stop nawija o wypadku , to jest absurdalne , prezenterka juz nie wie co ma nawijać non stop ją z kimś łączą - ona w pewnym momencie pyta o cenę takich wycieczek. No bez przesady,ogromna tragedia a oni sobie nabijają oglądalność bo mają do tego pożywkę :( nie mam nic przeciwko zmianie programu ale nie taki żer jak robi tvn 24

a jeszcze jedna rzecz mnie wkurwia. nie zaluje nikomu ale jak sie cos takiego zdarzy, jak np. zawlil sie dach hali czy teraz ten autokar to zaraz na miejsce pedzi rzad, prezydent i wszyscy inni. obecuja pomoc rodzinom ofiar, pieniadze i w ogole wszytko cacy. a jak zwyklemu szaremu czlowiekowi umrze ktos bliski to takiego wala. to niemedialne, premier nie moze sie wykazac i nic nie dostaja. a jak mieli na wycieczke do francji to zle im sie nie powodzi. natomiast dwojka moich sasiadow umarla w jednym tygodniu zostawiajac dwojke dzieci, lat 14 i 16. dzieci wprawdzie dostana rente ale nikt sie nimi nie zaiteresowal. procz ciotek, ktoree zwietrzylyy dobry interes w rodzinie zastepczej.

Gość helołłłłłł
zgadzam się z lady in red 24 - nie cierpię takich akcji na pokaz ostatnio czytałam ,że w sprawie tych górników , którzy zginęli ostatnio to rząd nie do końca się wywiązał ze swoich zobowiązań pomocy rodzinie - a tak strasznie deklarowali a już nagabywanie rodzin ofiar tego wypadku autokaru jest naprawdę wstrętne

Gość A ja też mam gdzieś
podwijam kiece i lece na msze do kościoła tylko żebym drzwi z mieszkania nie zapomniała zamknąć w pośpiechu..;p

Gość A ja też mam gdzieś
Może kościół im da odszkodowania albo pomoże?jak myślicie

Gość Chrabąszcz nie brzmi
Brak slow. To ma byc prowokacja ??? Natepnym razem wlącz mózg.

Gość a ty masz włączony

wypadek miało 12 osób z mojego miasta (Świnoujście) 2 nauczycielki z mojego L.O. znajomi moich dziadków to straszna tragedia, ale ludzie nie dajmy sie zwariowac TV zarabia na tym kase i nic wiecej.

wiecie co mnie najbardziej denerwuje? ludzie gina codziennie, na drogach i nawet w domach a pamietam jak byl ten wypadek w kopalnie halemba czy cos takiego .... juz oglosili zalobe tygodniowa, ze to katastrofa itp...:o dla mnie to glupota!! ja rozumiem ze tyle ludzi zginelo na raz ale codziennie gina ludzie i nikt nie robi zaloby! i ja mysle ze autor ma racje, bo takie cos dotyczy tylko rodziny a nie jakies oglaszanie w telewizji, jakas narodowa zaloba, ok mieszkam w polsce ale co mnie obchodzi tragedia innej rodziny? mozna jakas minute ciszy zrobic ale nie zeby trabic o tym tydzien bez przerwy....

Gość kaska__
wkurzona ma rację. Moja mama miała wypadek w tej hali w katowicach, gdzie była wystawa gołębi. Była wielka zawierucha, wywiady, obietnice, a tak naprawdę nic z tego nie wyszło. pomoc została tym ludziom udzielona nie przez tych co pokazywali się w telewizji, ale właśnie przez tych co ani raz w niwj nie byli. W rocznicę też dzwonili do mamy z radia i telewizji, żeby udzieliła wywiadu, bo oni chcą pomóc wrócić do tej sprawy, bo wszyscy o tych ludziach zapomnieli. A o co im naprawdę chodziło??? O KASĘ. Może wkurzona powiedziała to w dość ostrej formie, bo pewnie sprawa ją obchodzi, ale Ci co mieli się o tej tragedii dowiedzieć już się dowiedzieli i po co ze szczegółami opowiadać o niej obcym ludziom. Chyba tylko po to żeby zaspokoić ich ciekawość.

W brazylii jak ogloszono zalobe narodowa, gdy samolot nieszczesliwie rozbil sie na lotnisku i wybuchl - nikt nie protestowal. tylko w tym \"pieprznietym kraju\" idac za autorka, zyja tak chorzy ludzie na wlasne ego, ze nic ich nie rusza. Dlatego mamy, jak mamy.

Gość wkurzonnnnnnnnnnnna
A daleczego nikt nie wspomona o wypadku awionetki w ktorej zgineło 5 osob w tym dwoje nastolatkow.Czyzby ta tragedia była mniej tragiczna niz tragedia pielgrzymow.Dlaczego nikt z Was tak bardzo wspołczujacych nie wsponiał ani razu na forum o tej tragiednii w awionetce?W TV tylko wzmianka o tym wypadku i cisza,ciagle trabia o nieszczesciu we Francji.

Gość kaska__
No właśnie dlaczego nie pokazują?? Bo znaleźli sobie temat bardziej opłacalny. Właśnie pokazywali w telewizji bliskich tych osób które zginęły lub są ranne w tej tragedii. Po co pokazują takie rzeczy?? Płaczących i cierpiących ludzi. Ja jak dowiedziałam się o wypadku mamy płakałam jak głupia zanim jej nie zobaczylam, ale nie chciałabym żeby w takiej chwili piokazywali mnie w telewizji.

Gość wkurzonnnnnnnnnnnna
Chwileczke,chwileczke.NIe zawisc przeze mnie przemawia tylko najzwyklejsza normalnosc.Bo jezeli rzad i ludzie maja niesc pomoc osobom poszkodowanym to niech pomagaj kazdemu poszkodowanemu a nie robia wyjatki.Jezli jedna osoba uległa wypadkowi lub jednej osobie zalało dom to takzze powinno sie pomoc.Wychodzi na to,ze w grupie lepiej ulec jakiemus nieszczesciu bo indywidualnie ani pomocy finansowej ,ani duchowej sie nie otrzyma

nie chodzi o biadolenie, uzalanie, wielka zalobe istype narodowa. chodzi o zwykly, ludzki szacunek do tego, co sie stalo. koniec dyskusji.

Gość wkurzonnnnnnnnnnnna
Czy myslisz,ze nie mam szacunku do tragedii i ludzi??

nie zaglebiam sie w topik, nie przeczytalam go w calosci, nie powiedzialam ze nie masz szacunku. pytasz co za chory kraj - wiec odpowiadam: oczywiscie ze chory, ale dobrze,ze chociaz potrafi okazac przez tak gowniany gest szacunek tym zmarlym.

w zyciu nie pomyslalabym tak jak Ty napisalas;/ jak tak mozna ludzie potracili bliskie osoby, nie ma w Tobie za grosz empatii? nienawidze takiej perfidnej znieczulicy

Gość wkurzonnnnnnnnnnnna
Smieszni jestescie.Tragedia i wspołczucie swoja droga ale realne spojrzenie na to co sie wyprawia to inna rzecz.W kazdej tragedii trzeba pomoc ludziom a jak jest naprawde to sami wiecie i dajecie na to przyzwolenie swoim podejscie,postami.Mozna wspołczuc ,ale trzeba myslec o wszyskich a nie tylko o tych co w grupie ulegli wypadkom.

A mnie wkurzylo to, ze media juz osadzily organizatorow wycieczki, zanim cokolwiek bylo wiadomo...a tu sie okazuje z relacji swiadkow i poszkodowanych, ze w trakcie zjazdu nastapila awaria autobusu(czyli byl sprawny), przestaly dzialac hamulce(kierowca nie jechal za szybko)...poprostu wypadek. Nikt nie moze przewidziec co i kiedy sie popsuje. Inna sprawa, ze ta trasa byla zle opracowana opierajac sie na slowach prezesa firmy orlando travel(czyli zawinil pilot).

Ciesze sie ze myslicie podobnie jak ja. Juz myslalam ze jestem jakas bezduszna. Tez uwazam to za przegiecie. Tyle ludz codziennie ginie na drogach i nikt nie rbi z tego wielkiego halo. Idei zaloby narodowej nie rozumiem w tym przypadku. a CO DO MEDIOW TO COZ...MYSLE ZE JEST SEZON OGORKOWY I TAKA SPRAWA TO NARESZCIE DLA NICH JAKIS NEWS. Oj sorry za casps. Wczoraj widzialam w tv jak media rzucili sie na starszego czlowieka ktorego zona byla w autokarze. Dziadek sie modlil w kosciele a tu widze mikrofon rmf, na twarzy odbija mu sie co chwila blysk fleszy, dziennikarze o cos go pytaja. Czlowiek roztrzesiony zaplakany a tu stado chien nad nim. Okropnie to wygladalo.

Gość OBSESJA RYTMU
bo to są padlinożercy

Gość tak nie można
nie macie szacunku po co zakładacie takie tematy

Gość eeeeeh nie rozumiem...
pewnie ktoś już o tym pisał, ale.... pomijam już sprawę żałoby narodowej narzucanej ludziom przez media.chodzi o kasę. wczoraj słyszałam, że premier już jakieś fundusze przeznaczył na poszkodowanych, jakaś tam fundacja otworzyła nr konta specjalnie dla nich... wszystko ok, ale dlaczego i premier i ta fundacja rwą się do pomocy w sprawie nagłośnionej przez media, na którą w dodatku patrzy Francja? dlaczego z kolei kiedy w wypadku na drodze zdrowie ktoś biedny traci, ale nie trąbią o tym w tv, to się potem doprosić środków na leczenie czy egzystencję nie może latami??? choć ani jego , ani najbliższych nie stać na leczenie na własną rękę?? dlaczego tutaj oferują pomoc finansową z góry, nie wiedząc nawet, czy jest niezbędna dla konkretnych poszkodowanych?? to czysta obłuda i gra polityczna... słyszeliście o tym chłopaku, co 15 lat temu miał wypadek na motorze i od tego czasu na łóżku leżał?? dopiero, kiedy zażądał eutanazji i zrobiło się o nim w mediach głośno, to coś się ruszyło, ostatnio gdzieś go zawieźli na wakacje, a lada dzień ma dostać profesjonalny wózek inwalidzki, dzięki któremu będzie mógł znowu żyć w miarę normalnie... a kur.. przez te 15 lat nikt się nim nie interesował i pewnie byłoby tak dalej, gdyby nie zrobiło się o nim głośno. wtedy wszysto robione jest na pokaz. jak jakiejś sprawy nie rozdmuchasz, to się doprosić nie możesz podstawowej pomocy. przez te 15 lat z pewnością nie jesnokrotnie jego rodzice zwracali się o pomoc do różnych urzędów i instytucji...a wystarczy zrobić wokół sprawy telewizyjny szum, jak wczoraj wokół wypadku i już kasa jest nawet dla tych, którzy pewnie na jej brak nie narzekają..

Kiedys tez tak myslalam, wkurzalo mnie trabienie wciaz o tym samym... ale. w ten weekend uczestniczylam w tragedii gdzie zginelo dziecko na moich oczach i taki spokoj w mediach wyciszenie nie jest mi obojetne... inaczej sie na to patrzy. przestancie w koncu pierd..olic, ludzie, lepiej w takiej sytuacji juz nic nie mowic. dajcie spokoj.

Gość asq12
ill_ własnie - zgineło dziecko- dla rodziny na pewno tragedia nie mniejsza, niż dla kogoś, komu zginoł ktoś bliski w tym NAGŁOŚNIONYM wypadku.. i dlaczego z powodu wspomnianej przez Ciebie tragedii nie wprowadzono żałoby?? śmierć tego dziecka ma mniejsze znaczenie?? co dzień giną ludzie!!

Gość tez wkurzony
Mi tez to sie nie podoba- cholerne media ! CODZIENNIE gina ludzie a oni zauwazaja tylko jak zginie ktos slawny albo jak zginie 40 osob na ra, to wtedy moga swoimi grobowymi i "przejetymi" glosami laczyc sie w bolu z rodzinami, robic smutne animacje i powtarzac w kolko te same newsy - caly dzien. Niedobrze mi sie robi. Jak umarl Papiez, to myslalem ze swira dostane, bo w TV byl TYLKO Jan Pawel II, ojciec swiety- jeszcze za zycia. I NIC innego. A mnie akurat Papiez nie obchodzil i dla mnie to byla tylko kolejna smierc, jak co dzien wszedzie naokolo.

Oj tam przesadzacie. No przecież to normalne,że telewizja tylko czeka na jakieś atrakcje. Ja przelączam wtedy na Romantice (jedyny kanał gdzie nie ma wiadomości) i mam gdzieś ich gadanie.

Gość to przestancie ogladac
tv..oni dla Was to robia