Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wkurzonnnnnnnnnnnna

Co za chory kraj,co mnie obchodzi,ze ktos miał wypadek

Polecane posty

s2s - nietrafione porownanie. Przytoczone rocznice wydarzen, ktore wlasnie dotycza nas wszystkich...wszystkich Polakow.

Czytałam że nasz odważny premier, brat naszego dzielnego pana prezydenta się wybiera tam do Francji. Niby ładny gest, tyle że ponoć wybory blisko i jakby ktoś przypadkowy to skojarzył to już tak pięknie i współczująco to nie wygląda

Gość wkurzonnnnnnnnnnnna
Do tego rzad zaczyna rozdawanie pieniedzy podatnikow na pomoc dla rodzin wypadku,pytam sie w jakim celu,przecie zte osoby były ubezpieczone ,wiec niech ubezpieczyciel sie martwi pomoca a nie rzad.

Gość s2s
Miarę czego< słoneczko? Miarę elementarnego człowieczeństwa? Tę znam, w przeciwieństwie do niektórych. Czekam teraz na wyzwiska. No śmiało.

Gość wkurzonnnnnnnnnnnna
nie chodziło mi az tak o ten film,bo tytuł małowazny,ale chodziło mi o to,ze znowu zaczyna byc cos mi narzucane.

Gość jakakakak
Też jestem przeciw. Co innego jak dzieje się coś na wielką skalę i w kraju. Ale dwa razy więcej osób ginie prawdopodobnie w wypadkach drogowych w każdy weekend. No ale oczywiście, Ojciec Narodu musi się wykazać, jaki dobry i jak się przejmuje.

Gość wkurzonnnnnnnnnnnna
s2s o jakim Ty człowieczenstwie piszesz.Czy Ty myslisz,ze np.ja nie wspołczuje tym rodzinom,ze spotkała Ich taka tragedia...Bardzo wspołczuje ,ale zycie jest zyciem i nie powinnismy miec nakazane abysmy wspołczuli ,tylko wspołczucie ma wychodzic prosto z nacszego serca

Narzucane ? Gdyby Ci kazali tam pod przymusem jechać, albo ubierać się na czarno od jutra do niedzieli, to tak. A telewizja czy inna forma żałoby w sensie jakichś flag opuszczanych - ja jak chcę to tego nie zauważam.

a czy programu telewizyjnego nie traktujesz jako coś z góry narzuconego?! Twoje argumenty są bez sensu, może i Cię nie obchodzi, że KTOŚ miał wypadek, gorzej byłoby, gdyby tym KIMŚ był ktoś z Twoich bliskich, myślę, że wtedy tylko czekała byś na jakiekolwiek relacje o tym! Trochę szacunku

Gość wkurzonnnnnnnnnnnna
jak to nie jest mi narzucane.płace abonament i nie powinna byc narzucana załoba w TV.

Gość wkurzonnnnnnnnnnnna
jakby ktos z moich bliskich mial wypadek to na pewno nie siedziałabym przed TV.

Gość huhhh wkurzonnnaa witaj
w klubie:P chciałam dokładnie napisać to samo co Ty!!;P

Gość s2s
A ja płace podatki, rownież na sprzątanie miasta, więc powinnam mieć prawo sikania na ulicy? Interesujące....

Gość wkurzonnnnnnnnnnnna
Myslicie ,ze Ci ludzie z TV ktorzy relacjonuja takie tragednie to sie tym az tak przejmuja.Dla nich to jest super temat,maja ogladalnosc i kase .

zginęło znacznie mniej ludzi niż w halembie, wg mnie to już przegięcie, jeszcze brakuje żałoby narodowej!!!!

Gość s2s
Straż miejska broni! I to jest karalne....:)

Gość wkurzonnnnnnnnnnnna
s2s od dawien dawna sikanie na ul.jest zabronione i karane :-)

Taaa, chory kraj. Wiecej powiem: chorzy ludzie. Gdy zginie ktos znany, nie zdobeda sie na wspolczucie, twierdza, ze \"dosc jest tych, ktorzy go oplakuja, a gdy ginie ktos pospolity, nikomu nic do tego\". Gdy straca kogos bliskiego (czyt. pospolitego), chca by wiedzial o tym caly ten chory kraj i im wspolczul. ... coz, no comment :O Mimo, ze jestem niewierzaca.

Gość wkurzonnnnnnnnnnnna
bedzie załoba narodowa do tego kasa dla poszkodowanych i ich rodzin .Powinnismy zaczac załobe od teraz i miec ja kazdego dnia do naszego konca na tym padole,bo kazdemu umierajacemu człowiekowi nalezy sie szacunek nie tylko tym co umieraja,gina w zdarzeniach masowych

Gość s2s
No ale ja płaće podatki!!!!! Dla osób, które nie załapały - jest to równie sensowne jak twierdzenie autorki,że skoro płaci abonament to nie życzy sobie żałoby.

Abonament ? No niby racja. Ale czy przed tem miałaś jakiś wpływ na ofertę TVP? Abonament to forma podatku od posiadania telewizora czy samej anteny i to wszystko. A program TV to oferta, jak Ci się nie podoba to wybierasz inną. Nie widzę tu żadnego przymusu - a jedynie utratę klientów takich jak ty przez TVP

Gość praktycznie
identyczny topik był zakładany rok temu kiedy była żałoba narodowa po gołębiarzach którzy zgnineli od zawalenia się dachu hali. Szczerze mówiąc też wydaje mi się ta żałoba taka na siłe trochę, ponieważ co takie bezduszne media mogą w ogóle czuć skoro takie wypadki to tylko pożywka dla nich żeby móc każdego dnia jakąś sensacje zapodać i mieć o czym gadać. Pogadają, pogadają, a po tygodniu już nawet o tym nie bedą pamiętać, bo zajmą się inną sensacją. A najbardziej mnie męczy to rozstrząsanie i szukanie winnych wypadku, od kierowców zaczynając poprzez przegląd pojazdu i na potencjalnie niewłaściwych przepisach kończąc. Co im kurde da publiczne szukanie winnych ?! Takie sprawy rozstrzyga policja a nie dziennikarze. Nudzi mnie też to ciągłe wieczne myślenie jak tu uchronić się na przyszłość przed podobnymi wypadkami. Przecież wypadki i tragedie zawsze były są i będą. Każdemu kiedyś przyjdzie umrzeć w ten czy inny sposób, prędzej czy później. Ja nie wiem czy oni sobie myślą że człowiek wiecznie żyje ? Człowiek nie jest maszyną, popełnia błędy i dopóki będzie człowiekiem to zawsze takie wypadki będą. Można się tylko zamyślić nad kruchością życia i tyle!

Gość wkurzonnnnnnnnnnnna
OK.Trawnik,zgodze sie z Toba ,ale chodzi mi o to,aby na siłe nie zmieniac programu TV.bo akurat zdarzyła sie tragedia.Moi znajomi mieli wypadek,kobieta zgineła,mezczyzna w ciezkim stanie do dzis,dzieci osierocone przez matke,.Dlaczego nikt nie zmienił ramowki programu,dlaczego zaloby nie bylo.Jak rownouprawnienie i szacunek dla kazdego ,to dlaczego cała Polska nie płakała wraz z rodzina.A wypadek był głosny na cała POlske

r zeczywiście każdego dnia ginie więcej ludzi na drogach niż w tej katastrofie autokarowej, wg logiki żałoba narodowa powinna trwać cały rok

Gość wkurzonnnnnnnnnnnna
A Ci co tak najwiecej pisza i mowia o wspołczuciu dla ofiar i ich rodzin to malo maja wspołczucia w sercu ,tylko na pokaz .KONIEC.

s2s - Twój argument z sikaniem przypomina mi argumenty właścicieli psów. Skoro płacą podatki - nie muszą po nich sprzątać. Taka dygresja - nie na temat. Jeszcze raz powtarzam - to nie komuna. Mamy kilkanaście stacji telewizyjnych + kilkaset zagranicznych w zasięgu naszych anten. Do tego dochodzi milion opcji zajęcia się czymś innym niż oglądaniem TV, a równie wesołym. Narpwadę tej ogłoszonej żałobie trudno się poddać a co dopiero dać się do niej zmusić.

Gość jak znowu nie pójdziecie
do wyborów, albo będziecie głosowali na PiS, to takie "szopki" ciągle będą miały miejsce.