Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marikaaaaaaaaaaa

szczepienie MMR - szczepicie dzieci?????????????????????????????

Polecane posty

Gość Marikaaaaaaaaaaa

No własnie szczepicie dzieci czy nie???? Moja córka powinna być niedługo zaszczepiona ale nie zaszczepię jej boję sie strasznie tego autyzmu który może wystapić po szczepieniu :O

autyzmu? :-o ja zaszczepilam na poczatku czerwca, maly nie goraczkowal , nie mial wysypki, nie marudzil itp - jednym slowem nic sie z nim nie dzialo ponoc jakies objawy moga wystapic dopiero po 120-14 dniach, ale u nas minelo juz wiele wiecej a nic sie nie stalo a musze dodac ze prawie po kazdej szczepionce maly mi goraczkowal po tej nie...

tak autyzmu...poczytaj troche Evi 21 i nie bedziesz zniesmaczona(bo tak odbieram Twoja \"minke\")... Marikaaa ja nie szczepie...widzialam na wlasne oczy co ta szczepionka\"potrafi\"...

Gość Marikaaaaaaaaaaa
AGULA mogłabyś opisac co widziałaś??? mnie przeraza mysl ze moje córka mogłaby zapaść na autyzm EVI nie jest powiedziane ze każde dziecko zachoruje ale nigdy nie wiadomo czy nie padnie akurat na twoje dziecko :O inne matki tez nie wierzyły dopóki ich dzieci nie zachorowały :(

Cześć Agula :) Ja szczepiłam, ale szczerze powiedziawszy nie wiem po jaką cholere, w sumie na te choroby kiedyś wszyscy chorowali, właściwie tylko odra jest ciężka. Ale też idzie przeżyc. Czasem zwykłą anginę gorzej się przechodzi... A też słyszałam, że te szczepionki więcej szkody przynoszą niż pożytku :(

Gość motylkowaaa
autyz dziedziczy sie genetycznie jakbym sie tak bala to na nic bym dziecka nie zaszczepila i na dwor nie wyciagala, bo moze je cos przejechac albo spasc na nie z nieba :-o nie dajcie sie zwariowac tego nie mozna zalapac przez szczepione ani sie tym zarazic, koniety skad to zacofanie!!!! przeczytajcie to co podala evi!

Evi 21 takimi artykulami popierajacymi szczepienia badz negujace je mozemy sie do nieskonczonosci zasypywac dzis...prosze... http://sonia.low.pl/sonia/art2/szczep_a_autyzm.htm z tym,ze ja ostatnio widzialam co ta szczepionka moze zdzialac...nie wierze artykulom zachwalajacym badz nie...wierze w to co zobaczylam...kazda matka wie co dla dziecka najlepsze...ja przynajmniej mojej nie zaszczepie teraz..bede probowala odwlec to do 2-3 lat..bardzo sie ciesze,ze Twoj synek dobrze zniosl szczepionke,ale jest wiele dzieci ktore dzieki tej szczepionce nie sa juz radosnymi pelnymi zycia dziecmi...pozdrawiam

hm, no nie wiem czy się dziedziczy we wszystkich wypadkach. moja koleżanka ma autystyczne dziecko i nikt w rodzinie nie był na to chory aż do pradziadków włącznie. To po kim odziedziczyło?

motylkowa...wedlug mnie z nieba to moze spasc gowno ptasie a to raczej nie zabije nikogo...wypadki losowe-asamochod...a narazanie dziecka na bycie w tych kilku procentach zachorowan to inna sprawa...wiec Twoja wypowiedz jest na niezbyt lotnym poziomie...daruj sobie prosze... Rafinka czesc...ja tez uwazam ze szczepienia to nienajlepszy pomysl...za granica wcale tak chetnie nie szczepi szczepi sie dzieci...a zwlaszcza dzieci lekarzy sa nie szczepione... Marikaaa a co bede opisywac...dziecko(chlopczyk)pelen zycia...chodzacy...po szczepieniu cofnal sie w rozwoju...lezy zapatrzony...palec w buzi...krzyk jak sie go przytula...wl;asnie szczepionka spowodowala to...matka ojciec rozpacz...tego nie da sie opisac...

Gość motylkowaaa
nie wiesz dokladnie czy iles tam pokolen wstecz nie bylo autyzmu albo czegos podobnego !!! ja wole zaszczepic i obserowac dziecko niz pozniej patrzec jak sie meczy moja kolezanka ma syna ktory zachorowal na swinke jako dorosly chlopak i pozniej dopiero mial z tego powodu problemy - nie byl szczepiony

Gość mama na wychowawczym
agula udowodnij to gdyby to byla prawda dawno bysmy to w tv ogladali!!!! :-o

Gość Joanka78
Agula> czyli jest to przypadek z reala nie z netu (bo w necie to już wszystko widziałam i czytałam:O) Skąd wiadomo, że to w wyniku szczepionki?

Gość mama na wychowawczym
no ja tez jestem ciekawa rposze o jakies info na ten temat bo jakos w to nie wierze ani o tym nie czytalam ani nie ogladalam w tv :-o

autyzm..hmmm...tez sie orientowałm w tym temacie,ale jesli nawet jest to dosyc kontrowersyjne to nie ulega kwestii ze szczepionka ta ma w swoim składzie białko jaja kurzego,ktore jak wiadomo jest niewskazane u dzieci tzw skazowych lub atopików,warto zatem wiedziec pzred szczepieniem czy maluch jest na nie uczulony czy nie,czesto ta własnie szczepionka jest poczatkiem atopii lub ujawnia alergie

Czytałam że w Niemczech ludzie w ogóle przestali szczepic dzieci, bo lekarze tam mówią, że ze szczepionek więcej szkody niż pożytku. A najniebezpieczniejsze są te 5 w jednym itp. Mi lekakra małego też nie kazała szczepić małego skojarzoną z HIBem, tylko jedną dawkę osobną szczepionką na HIB jak miał 14 m-cy chyba.

Gość Marikaaaaaaaaaaa
A od jakiego wieku można juz ze spokojem zaczepić MMR????? MOTYLKOWAA nie życzę sobie żebyś pisała ze jestem zacofana :O moje dziecko jest szczepione od urodzenia według kalendarza szczepień szczepionkami skojarzonymi, wiem jakie zagrożenie niosą za sobą niektóre choroby ale czasem i szczepionka jest większym zagrożeniem więc nie pisz tych bzdur bo jak widac sama jesteś zacofana

Gość podpowiedzcie

a czy można sobie tak poprostu nie zaszczepić?? czy to nie obowiązkowe??

ja zaszczepiłam ... ale opory miałam ogromne ....i mimo ,że juz mamy to za sobą dalej.... nie wiem ...czy dobrze zrobiłam ....nie jestem za szczepieniami .... u nas tylko te \"kalendarzowe\" ....reszta odpada ..... MMR naprawdę w niektórych przypadkach wywołuję autyzm .... nawet na ulotce jest napisane ,że skrajnych przypadkch wystep. uszkodzenia mózgu ..... mysica_ sanepid bedzie cie ścigał i może nałożyć kare finansową ....... Agulka[❤️

mozesz przeciągać szczepienie ...... niesety nie mamy wyboru ...oczywistego ......a w koncu jako matki powinnyśmy go mieć prawda?

Ja zaszczepię ale kiedy to nie wiem, na razie Młoda ma skończone 16 m-cy i szczepiona nie byłą, może za jakieś 2-3 tygodnie się wybierzemy... Co do obowiązku szczepienia to jest tylko teoretyczny, tak naprawdę g.... mogą Ci zrobić....

Gość podpowiedzcie

ja czytalam ostatnio o tym art. bylo tam napisane, ze na autyzm poszczepienny bardziej narazeni sa chlopcy :O z reszta nie tylko ten poszczepienny a choroba ta po szczepieniu bierze sie stad, ze w szczepionce ktora my mamy jest rtec :O na zachodzie wycofuja ta szczepionke, ale u nas niesety do tego nie dojdzie powem jeszcze jedno, szesc lat temu nie bylo o powiklaniach poszczepiennych tak glosno, szczepilam moja core wg. kalendarza i jak na razie ma 7 lat i jest na szczescie zdrowa ;) ale mam tez syna i przed kazdym szczepieniem se boje, co bedzie sie dzialo w przeciagu tych kilku dni po szczepieniu... :(

A nie boicie się powikłań po chorobie?? Ja spotkałam sie z przypadkiem że 40 letni facet zmarł na ospę tylko dlatego że nie był zaszczepiony. Miałam duże wątpliwości ale zaszczepiłam. To jest temat rzeka ....

Gość anuulka07
wiecie co?moje dziecko po szcepionce mniej mówi,juz w wieku 9 miesiecy chetniej mówilo. czesto bywalo smutne,nie chce sie przytulac i nie patrzy w oczy,czy to moze byc jakis objaw autyzmu?ale jak tanczymy to jest rozesmiana i pelna zycia

Gość anuulka07
no ale lubi sie bawic z ludzmi.ma 1,5 roku

Gość a w anglii
to szczepie nie jest obowiazkowe i mozna odmowic wiele osob tez tak robilo a teraz maja problem ze wzrostem zachorowan na odre - nawet zastanawiali sie nad ogloszeniem epidemii