Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Andrzej z Biłgoraja.

Spis ateistów

Polecane posty

Gość franek z budowy
Agnostyk z tendencja do ateisty

Gość maniek z bramy
jak agnostyk jest z tendencja do ateisty,,,to ja jehowy z tendencja na papieza

Gość maniek z bramy
Gnostycki obraz całości świata obejmuje ziemię zamieszkałą przez ludzi, 7 sfer niebios i różnego rodzaju bóstwa. W odróżnieniu od greckiej wizji bytu jako ładu (kosmos), gnostycy prezentują skrajny antykosmizm. Świat ich zdaniem jest chaotyczny, nieuporządkowany i zły; nie może więc pochodzić od dobrego Boga, jego autorem jest więc zły bóg (bóstwo). Niektórzy gnostycy uważali, że świat pochodzi od aniołów ostatniego nieba, którego królem jest Jahwe, Bóg żydowski; inni złego Boga nazywali Jaldabaoth; kieruje się on w swoim działaniu gniewem i pychą; to przez niego świat jest zły, bo jako demiurg uczynił dzieło niedoskonałe.

Gość kaska 24
na lozu smierci bedziecie wzywac Boga,wspomicie moje slowa jestem katoliczka,ale z lenistwa nie chodze co tydzien do kosciola,wierze jednak,ze ktos ten caly swiat stworzyl i zyjemy dla jakiegos wiekszego celu.Jestescie pusci.Wiara wzbogaca

Gość i owszem
Wiara wzbogaca.... ....księzy. :P

Gość maniek z bramy
bedziecie-masz racje kaska.Niestety chyba nie wszyscy.To szkoda dla was

Gość kaska 24
Teraz tak mowisz,a potem bedzie"Boze wybacz,wez mnie do nieba,kajam sie przed Toba" zobaczysz;) zrobisz to ze strachu wiara naprawde wzbogaca,szkoda,ze tego nie wiecie ksieza,wiadomo,albo z powolania(niewielu),albo dla latwej kasy,ja mowie o wiarze,ktora nie opiera sie o Radio Ma Morde(tak,jestem katoliczka,a tak to radio nazywam,sekciarska stacja),ale o czyjes wnetrze i zasady, dobranoc

Gość i owszem
Kasiu, plus dla ciebie - za kulturę wypowiedzi.

Gość maniek z bramy
to przykre,o tym radiu.Niesprawiedliwe

Gość Cos silniejszego od nas istnie
kaska: masz dużo racji. Kiedy osoba niewierząca żyje bez problemów,bez chorób,wtedy myślenie o Bogu nawet przez myśl jej nie przechodzi,kiedy zaś przychodzi tragedia,choroba,wtedy większość ateistów nagle dochodzi do wniosku,że może to jest ostatnia deska ratunku.Przeważnie tak jest.Ludzie ciągle czegoś oczekują,nic z siebie nie dając,tak samo jest z Bogiem.

Nikt jednak nikogo do wiary zmusić nie może. Chcę powiedzieć niewierzącym,że nie każdy katolik słucha radia maryja, nie każdy zgadza się z pewnymi naukami kościoła.Czas skończyć z wizerunkiem katolika w moherowym berecie!!!!!!!! My po prostu wierzymy,że istnieje życie wieczne i to nam daje siłę do życia.Wy wybieracie inną drogę i ja to szanuję.Ja nigdy nie namawiałabym nikogo do \\\"nawrócenia sie\\\".To osobista sprawa każdej osoby.

Jestem dobrym stworzeniem, żyję wg moich zasad rano patrzę w lustro i widze porządnego człowieka. Nie muszę się zadawać z tą bandą samozwańczych pomazańców wymyślonego przez siebie złotego cielca. A Jezus? był nieprzeciętnym człowiekiem jak np Leonardo da Vinci. Jestem ateistą .... wierzę tylko w istnienie dobrego człowieczeństwa

czapka : i dobrze,żyj tak jak Ci pasuje\"dobry człowieku\".Kiedyś się przekonasz jak bardzo się myliłeś/myliłaś

Gość zapalkaaaa
Ja tez nie wierze,ale przyznam,ze boje sie smierci

Gość i owszem
Teacherko, a teraz to pojechałaś moherem....Potwierdziłaś stereotyp. Szkoda, Kasia miała większą klasę i nie groziła.

i owszem: Gdzie ja grożę? Ty się dobrze czujesz?.Nie jestem moherem.Pisałam wyżej.!!!Czytać się naucz,proszę Pana lub Pani. Mówię tylko,że osoby niewierzące mogą się przekonać póżniej jak się mylily.Ja sama nie wiem co jest po drugiej stronie,ja tylko wierze

Wkurza mnie że wszyscy wierzący kończą swoje wypowiedzi w stylu: KIEDYŚ SIĘ PRZEKONASZ!!!!! WSPOMNISZ MOJE SŁOWA!!!! JESZCZE ZOBACZYCIE JAK BARDZO SIĘ MYLILIŚCIE!! Brzmi jak jakaś groźba....

Gość i owszem
Mewuniu, i o to mi chodziło. Już widzę te ognie piekielne, w których będę się smażyć :)

Gość wierzaco niewierzaca
Mewunia: a może wy wlasnie tego sie boicie? boicie sie,ze moze zle robicie niewierzac.

Gość maniek z bramy
przestancie juz z tym kto grozi a kto nie grozi.Teacherka-to nie sa slowa katolika.Wlasnie wiernosc naukom Kosciola i papiezowi-to sa dwie zasadnicze sprawy.Poczytaj sobie .

Teacherka*28 - więc tak samo możesz się przekonać jak Ty bardzo się myliłaś...

o czym Ty w ogóle mówisz? wiadomo,że przestrzegam tych zasad,ale mogę się z nimi nie do końca zgadzać,prawda? czytaj ze zrozumieniem ;) dobranoc

Gość maniek z bramy
Mewunia-na istnienie Boga sa dowody-Life after Life-Raymond Moody.Czytalas?Tam sa opisy takich historii,ze szok.A autor byl tez sceptykiem

spójrzcie w górę na wypowiedzi ateistów i porównajcie je z katolickimi. Katolicy nawracają i nauczają zawsze i wszędzie. Topic zatytuowany: spis ateistów. Po jakiego grzyba tu wchodzicie? Aż tak was bolą nasze zbłąkane dusze?

Gość i owszem
Dziwne rzeczy dzieją się z mózgiem pozbawionym dopływu tlenu. Coś akurat o tym wiem.