Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

To wiem na bank.

KRÓTKOWZROCZNI ŁĄCZMY SIĘ!!!. Podawajcie wadę i związane z nią przygody

Polecane posty

dziękuję :) a co powiesz o wersji Acidów? z tym czarnym nickiem to tez różnie bywa można sobie zudowac całkiem nowy inny image który nie ma nic wspólnego z rzeczywistością i się go trzymać większośc wierzy że faktycznie jestem taką kretynką za jaką się podaję :)

wersja acidow tez niezla ale jej nie mam:) co do czarnego nicka - fakt mozna sobie zbudowac image ale komu by sie chcialo? aczkolwiek rozne sa kolka zainteresowan jak to sie kiedys mowilo pukajac sie znaczaco w czolo heheh

zapomnialam dodac ze slowa do tej menel song sa zarabiste:)))) haha

no czasem mam ochotę trochę popajacowac :) a czasem mówie serio - kto nie rozpozna ten sam sobie winien :p

dokladnie Haris dokladnie ale do tego trzeba miec odpowiednie IQ a wiekszosc pomaranczek raczej nie moze sie tym pochwalic :))) myslisz ze zaraz sie odezwa:)???? haha

Gość pyytankowazne
dziewczyny ja nosze okulary ale mam juz dosc slyszalam ze miesieczne soczewki kosztuja ok 40 zl tak?? nie wiem tez czy moge bo zazywam tabletki anty ;/ ale nie moge juz z okularami :(

Gość pyytankowazne
ja slyszalam ze nie nalezy przyjmujc anty uzywac soczewek nawet gdzies tutaj na kafe na jakims topiku to czytalam

-4 (lewe) i -4,25 (prawe) Basen to rzeczywiscie problem, bo ja od 12 lat okularnica jestem. Powoli przymierzeam sie do soczewek... Ale zanim sie przymierze konkretnie to z pol roku jeszcze minie :P

no to tanie macie te soczewki.. a to sa juz te przepuszczajace tlen w 70%? i jednorazowki czy takie do wkladania na noc do roztworu? jak mozna takie tanie kupic gdzies przez net to prosze o linka:) ja place £25/mc dla mojej corki, wiec jesli tak samo dobre beda za 40 PLN to chetnie sobie sprowadze - ale mowiac szczerze nie wierze ze za 40 zl mozna kupic te najlepsze

Gość pyytankowazne
no wlasnieee czy te za 40 zl sa dobre??

pytanko wazne co za bzdura, nie ma zwiazku bo niby jaki??? forever blue mozna sobie okularki do plywania z korekcja zamowic i juz po problemie:)

jesli jedna para jest za 40 to jest to w sumie normalna cena a masz na mysli jakąs konkretną firmę o która pytasz?

to wiem na bank a bardzo dobre to twoim zdaniem jakie? kto je produkuje, jakie maja parametry, przepuszczalnosc tlenu itp

Gość pyytankowazne
tzn?? barzdo dobre tak?? a jakiej firmy sa?? i czy jak mam -4 to moge sobie zafundowac korygujace i kolorowe czy nie ma takich 2 w 1?? wybieram sie do okulisty wiec pytam tutaj zeby miec jakies rozeznanie

aa..jedna para... ja kupuje porcje miesieczna czyli 30 sztuk i to sa jednorazowki moja cora mysle za mala jest zeby nosic takie ktore trzeba moczyc w soli fizjologicznej itp - wole zeby wyrzucala i zakladala nowe

bo teoretycznie to chyba mozna w tych miesiecznych spac ale okuliscie to odradzaja szczegolnie dla dzieci

Gość pyytankowazne
ja nie wiem wlasnie licze na wasze odp a skoro wiem jaka mam wade moge na wlasna reke kupic?? czy musze do okulisty?? u nas w malym miasteczku to wydatek 70 zl ;/

moga byc korygujące i kolorowe zarazem ja znam firmy: Johnson oraz Bausch & Lomb, ale napewno sa też inne, popytaj co do spania - nie nalezy spać np. w nocy, ale jak się przysnie w dzien to nie ma tragedii, nie slpenie się od tego chociaż jak ja przysnę w soczewkach to mnie strasznie pieką oczy po obudzeniu

soczewki możesz kupić samodzielnie tzn nie potrzeba na nie respty ale nie rób tego okulist musi zbadac twoją gałkę oczną, powierzchnię, cisnienie czy twoja gałka jest przystosowana do noszenia sozewe i pownien Ci daś 1 parę do testowania

Gość krupniok i żymlok
ja od roku kupuje soczewki na http://www.soczewki.net.pl/ - kupuje 3 miesięczne na sztuki i wychodzi o wiele taniej niż np. w vision express. :) używam bausch&lomb i jestem zadowolona. tak sobie myślę, że to już 4 rok mija od kiedy zaczęłam nosić soczewki:)

Gość pyytankowazne
chyba sie zdecyduje.... bo okularki mnie wykoncza czy zima czy lato mam dosc hehe

pytankowazne na pierwszy raz tobym radzila do okulisty - sprawdzi jaka masz krzywizne, doradzi co powinnas kupic bo jest wiele rodzajow, u nas tez uczy jak zakladac i daje troche soczewek na probe za darmo (nie wiem jak w Pl). potem mozesz sobie sama kupowac

ja kupuję o okulisty zawsze w promocji- a to jakiś kosmetyk dodadzą albo mały płyn i przeważnie firmy Johnson oraz Bausch & Lomb i jest spoko, nieraz nieznanych firm i nie patrzę na przepuszczalność, te kolorowe jakby trochę przyciemniały obraz widzenia, ale się przyzwyczaiłam

a co wam tak strasznie przeszkadza z tym basenem ? :P :P :D przeca nawet niewidomi pływają a wy calkiem slepe nie jesteście :D :D :D ja normalnie pływam i jakoś mi wada nie przeszkadza ;)

ja nie chodze na basen - nienawidze basenów, pływalnii ale jak sa wakacje i kąpię się w morzu lub basenie hotelowym to soczewki nie przeszkadzają mi zupełnie