Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Rosses

Nie potrafię wybrać fryzury, dodatków, boję sie że suknia bedzie brzydka...

Polecane posty

Gość Rosses

Niestety suknie o jakich marzyłam poszły w odstawkę, bo jestem w ciaży i całkiem inny model będę miała, krawcowa mi narysowała i doradziła, wygląda ładnie ale ja cały czas się obawiam, że będę niezadowolona :( Wiem, że to głupie ale czuje się ciągle zestresowana, nie potrafię znaleźć fryzury /muszę zakryć mankament-uszy/ nie wiem jakie dodatki powinnam dobrać, nie wiem czy będzie makijaż fajny /będę robiła próbny/. Zwykle mam pecha na wszystko boję sie że to wszystko nie wypali i nie będzie jak sobie wymarzyłam :(

Gość zegarynka 82
chyba kazda dziewczyna boi sie wpadni bo wtedy marzenia o wilekim slubie bledną.....moje kolezanki tak wychodziły za mąż i wszytsko sie udało.... jezeli chodzi o krawcowa ja bym posłża to wyporzyczalni lub salonu i cos wybrała przed slubem , cos co bedzie sie podobać bo zwykle z krawc0owej nikt nie ejst zadodowolony...a dodatki poszukaj na allegro lub w butikach slubnych ja najpierw szukałam w necie a pozniej w realu....jak wiedziłam juz czego chce

Gość ja tak mam od zawsze
hormony ci mieszają w głowie, poczekaj ze śłubem do "po porodzie" a wszystko będzie pięknie i jak sobie wymarzyłaś, a nie spuchnięte kostki i brzuszysko przysłaniajace stopy

Gość Rosses
Zegarynko od kilku tygodni szukam i szukam, ale nie potrafie wybrać czego chcę nie wiem poprostu nie mam fajnego gustu jak inne dziewczyny i na dodatek jestem niezdecydowana, nie wiem w czym byłoby mi do twarzy. Na dodatek mam tłustą cerę z niespodziankami, makijaż trzyma mi mie maksymalnie krótko :(

Gość Rosses
Może i hormony ale cieszymy się, że pójdizemy do ślubu w trójkę, brzuszka mi nie widać, mam nadzieję, że za 2 miesiące dużo nie urośnie ;) Najbardziej boję się, że będę niezadowolona z sukni, makijażu czy fryzury.

Gość kiiira
krawcowa ? pogoń ją bo zaproponuje ci model ciążowy i naprawdę będziesz źle wyglądała lepiej najpierw idź do wypożyczalnie sukien lub do sklepu i zobacz jak będziesz wyglądała w normalnej sukni. Moja koleżanka była w ciąży i do ślubu miała suknię jaką sobie wymażyła tylko rozmiar większa wyglądała cudnie:) to był 4miesiąc ciaży

Gość Rosses
Ja teraz jestem w 4 m-cu, niestety cięzko było znaleźć salę już nie wspominając o dobrym zespole. Trafiło sie troche później. Oglądałam panny młode w ciaży w różnych sukniach. Olądałam też katalogi i pokazałam krawcowej co mi się podoba, ona mi pokazała też suknie innych dziewczyn i wybrałyśmy tę którą będzie mi szyła. Będzie prosta z tafty, ecru, od biodra /uda?/ w dół będzie taka jakby trójkątna "luka" w której będzie tiul. Z boku kwiat. Na razie mi się podoba zobaczę przy pierwszej przymiarce za miesiąc.

Gość Rosses
Nie będzie to model ciązowy ;)

Do końca 5. miesiąca brzuszka może nie być widać wcale! Ja brałam ślub pod koniec 6. i coś już się odznaczało w obcisłych bluzkach, ale kieckę miałam w stylu \"Józefinka\" (odcięta pod biustem, teraz są takie baaardzo modne) i wiele osób, które nie wiedziały o ciąży, wcale się nie skapnęło. Pewnie, że można poczekać do \"po porodu\", ale jak obserwuję znajomych, to z reguły jest do odkładanie do 3. roku życia dziecka (bo wówczas trochę obciążenie wychowaniem malca spada), albo wręcz w nieskończoność :) Ja po dłuuugim zastanowieniu wybrałam ślub w ciąży, tym bardziej, że dobrze ją znoszę. Powodzenia Ci życzę. A nerwy są normalne, każda panna młoda jest nielekko neurotyczna :)

P.S. A tak mniej więcej wyglądała moja kiecka (troszkę rękawki zmodyfikowałam, bo te ogony by mi jeszcze do rosołu wpadły czy coś :P A tak na serio to taki krój rękawków baaaaardzo ogranicza ruchy :) ) http://www.bellissima.pl/kolekcjev.php?kol=3&gr=0&poz=21 Naprawdę jest piękna, a te boczne warstwy tiulu cudnie rozchodziły się na boki podczas chodzenia. Nawet gdybym nie była brzuchata, to wybrałabym tę suknię :)

Gość Rosses
Badzo słodka sukienka Chemical, prosta i śliczna. Ja też lubie prostotę. Powiedz mi jak dobierałaś dodatki? Ja mam zamęt w głowie, tyle ładnych rzeczy ale ja chciałabym żeby mi poprostu pasowało.

Troszkę problemów miałam z fryzurą, bo kiecka jest romantyczna, a najbardziej romantyczne fryzury to te z kręconych włosów, naturalne, jakby w nieładzie, takie rozmarzone (wiesz pewnie, co mam na myśli). Moje włosy są jednak druciasto-proste, i loki trzymają się na nich jakieś 2 godziny w koku i 20 min rozpuszczone :) Tak więc, po przebojach z fryzjerką, dorobiłam się naprawdę ładnego koczka z prostych włosów (trudno to opisać, w tył zebrane gładko, a dosyć wysoki koczek był skonstruowany z pasm włosów zwiniętych w kółeczka i podpiętych wsuwkami; romantyczności dodawały cieniutkie warkoczyki poniewierające się tu i ówdzie po konstrukcji koka). Z bukiecikiem poszło łatwiej, nie kombinowałam wiele, wybrałam kremowe różyczki w bogatej zielonej otoczce, w bukieciku o półkolistym pokroju, z wiszącymi kilkoma \"pejsami\" do których było przyczepionych kilka perełek. jak chcesz, mogę Ci podesłać na maila zdjęcie pierwowzoru.

Gość Rosses
Chemical - widze, że mamy bardzo zbliżone gusty!!! Jeżeli to nie byłoby dla Ciebie problemem to proszę prześli mi zdjecia fryzury i bukieciku, coś czuję, że będą dla mnie dużą inspiracją (o ile wogóle czegoś nie zmałpuje ;) ) P.S. Mam takie same proste jak drut włosy, nie chcące utrzymać sie w loczkach :( buu a szkoda, zawsze o takich marzyłam!

Rosses, bukiet mogę Ci wysłać teraz, zdjęcie fryzury jak wrócę do domu - ale do obu czynności potrzebuję Twojego adresu e-mail :)

Jak się boisz podawać tu na forum swój używany adres e-mail, to może podaj jakiś tymczasowy, zrobiony utworzony na szybko na potrzeby \"naszej\" korespondencji :) Tak będzie chyba bezpieczniej :)

Gość Rosses
Chemical ale ze mnie gapa przepraszam!!! Juz podaję: rossi83@o2.pl

Gość Rosses
Chemical - dziękuję 🌼 Twoj bukiet jest podobny do tego jaki ja sobie upatrzyłam tylko mój troche skromniejszy! Wsyłałam Ci zdjęcia sama zobaczysz :) Z nieciepliwością czekam na Twoje zdjecia :D P.S. Ile za niego zapłaciłaś?

Odpisałam Ci :) Za bukiet zapłaciłam 100 zł, w cenie była wpinka dla pana młodego :) Zaszalałam i taki sam tylko mniejszy podarowałam świadkowej - cena 50 zł (w tym wpinka dla świadka). Ona też chciała tego dnia wyglądać wyjątkowo :)

droga Chemical czy mogłabym prosić o zdjęcie Twojego bukietu i fryzurki! sukienka Twoja bardzo mi się podoba!mierzyłam bardzo podobną ale zrezydnowałam z niej! mój adres: jarzembina_czerwona@interia.pl

Już wysyłam bukiecik. A fryzurkę wieczorkiem, bo mam ją na domowym komputerze :)

Gość Rosses
Chemical odpisałam 🌼