Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość klara w okularach78

jaki smoczek anatomiczny czy okrągły dla noworodka

Polecane posty

Gość klara w okularach78

i poźniej napewno silikonowy ale jaki kształt?

Gość klara w okularach78
ale okrągły bardziej przypomina pierś matki i podobno dzieci taki bardziej wolą doświadczone mamy wypowiedzcie się

moja koleżanka ma juz drugą córeczkę( 11 m-cy), na poczatku ponieważ wcale nie chciała córeczka smoka, dawała jej wyprofilowany, który wygodnie siedzi w buzi, ale potem zmieniła na taki w kształcie brodawki, mówi, że taki żeby trzymac w buzi dziecko musi sie wysilić troche , poniewaz sam sie nie trzyma,i nie będzie problemu z odzwyczajeniem od smoka jak będzie starsza. ale to nie sa moje doświadczenia, tylko koleżanki :) 🌻 13 tc🌻

Gość klara w okularach78
???

Gość taki jaki dziecko sobie samo
wybierze moi znajomi mieli silikonowy okrągły dla córki, syn tolerował tylko żóte gumowe smoki takie spłaszczone, ja miałam dla córeczki wszelkie możliwe smoki świata o różnych kształtach i z różnych materiałów, nie chciała żadnego :D

Gość ortodontyczny Avent
Dziecko go za bardzo nie polubi....więc łatwiej potem go odzwyczaić .

Ja kupiłam cztery różne i mała sama sobie wybrała. Używam Awenta, ale kauczuk, nie silikon. Na początku używałam silikonowego, ale potem kupiłam kauczuk i mała te wolała, są miękcejsze i bardziej przypominają maminą pierś. Od Awentów łatwiej dziecko odzwyczaić, bo nie trzymają się same w buzi.

Gość jaaaaaaaaaaaaa79
dalej nie wiem jaki kupić

Nie ma żadnych reguł, jedne dzieci lubią taki inne sraki i od niczego to nie zależy. Noworodki zdecydowanie wolą gumowe a nie suilikonowe - są bardziej miękkie. Dzieci karmione piersią zwykle nie chcą smoka , nie mają takiej potrzeby jeśli sporo czasu spędzają przy piersi - wolą własne paluszki :) Wskazówką co do kształtu smoka może być kształt piersi po ssaniu przez dziecko - jeżeli jest spłaszczona, prawdopodobnie dziecko będzie wolało anatomiczny smoczek np. NUK, jeśli nie to okrągły. Moje jedno dziecko było fanatykiem smoka, drugie nie chciało wcale. Na początek dobrze jest kupić taki i taki - maluch sam wybierze jaki chce. Jeśli w ogóle będzie chciał :D

Paulka produkują, tylko poszukaj dobrze. Może w aptece? Tam mają czasem najdziwniejsze wynalazki. Albo w marketach. Mojej koleżanki mała uzywa taki i ona kupuje w aptece.

HAHAHAHAHA ja miałam podobnie a Rafi i tak wybrał paluszek :D:D:D

Gość gość
u mnie mały niechciał żadnego smoja , piers miałam prawie zjedzona nie wspone ze cały czas potrzebował jej do spania do jedzenia dla przyjemności myslałam ze wykorkuje miałam dość ....nigdzie niemogłam wyjść bo ciągle byłam uwiązana byłam załamana:( az w końcu kupiłam smoczek tommy tippy kauczukowy i mały załapał czułam się jakbym wygrała w totka może u was tez zadziała .