Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość remontująca

wanna czy kabina?

Polecane posty

Gość remontująca

Niedługo zaczynamy remont łazienki i zastanawiamy się czy lepsza bedzie wanna czy kabina. Do tej pory mieliśmy kabinę , ale nie wiem czy kabina to dobre rozwiązanie jak sie ma małe dzieci( na razie nie mamy ale planujemy) z góry dziękuję za pomoc

Gość Nineq
a nie zmiesci sie wam i jedno i drugie? moze sprobojcie taka wanne zabudowana jak kabina, z panelem itd, w ktorej mozna sie tez normalnie kapac?

zdecydowanie wanna. Przynajmniej ja za nią \"tęsknię\" mając kabinę już kilka lat. I na przyszłość dla dzieciątek będzie zdecydowanie lepszym rozwiązaniem niż kabina. Poza tym możesz zamontować sobie przy wannie specjalną ściankę prysznicową i będziesz miała 2 w 1 ;)

zrób to i to....tzw.wanne z kabiną i prysznicem...bo wanna jest fajna jak chcesz sobie poleżeć odprężyć się..a prysznic gdy się śpieszysz....

Gość remontująca
dzięki za odpowiedzi, myślałam o tym wysoim brodziku ,niestety jedno i drugie się raczej nie zmieści

W poprzednim mieszkaniu była malutka łazienka i tam zamontowaliśmy brodzik, ale bardzo głęboki, bo były małe dzieci i ciężko byłoby bez wanny. Teraz w dużej łazience będzie wanna, ale z parawanem, tak, aby można było także brać prysznic. Moim zdaniem to najlepsze rozwiązanie.

Gość jesli wanna
to duża, narożna z hydromasażem. lepiej odłożyć więcej kasy, ale mieć relax na parę ładnych lat, bo przecież nie co roku remontuje się łazienkę..

ja mam i wannę i kabinę prysznicową, ja korzystam głównie z wanny, mąż z prysznica, także każdy ma swoje upodobania i najpewniej część rad będzie za wanną a część w drugą stronę ;)

Gość wstaw narozna wanne..
i mozliwoscia wziecia prysznica...

Gość wanna z hydro
ale trzeba pamietac o specjalnych płynach, żeby się te hydro nie zapchały i wogóle piepszenia z tym jak nie wiem

Gość nie zejdzie
uwierz, ze nie ma najmniejszego problemu z wanną z hydromasażem, wystarczy raz na jakis czas napełnić taką wannę wodą wlać odrobinę tego płynu odkażającego dysze od środka i właczyc masaż na kilka minut. wanna się oczyści, ot i cała filozofia, to łatwiejsze od odkamieniania drzwi od kabiny np..

ja uważam ,ze wanna....sama mam dzieci i wanna jest niezastąpiona ...szczególnie w zimie.

Tak do 2 roku życia dziecko będziesz mogła kąpać w plastikowej wanience- takiej w miarę dużej. Jestem zwolenniczką kabiny. Lubię się myć 2 x dziennie, gdybym tak miała 2 x dziennie nalewać wody do wanny, to poszłabym z torbami.:P

Gość remontująca
dzięki za wszystkie odpowiedzi, chyba zdecyduję sie na tą kabinę z wysokim brodzikiem, osobiście nie przepadam za kąpielami w wannie, chodziło mi głównie o dzieci, ale skoro jest możliwość tego wysokiego brodzika to chyba takie rozwiązanie będzie najlepsze

Gość po remoncie
remontująca pomysl tez o wspolnych kapielachz mezem