Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kto mi cos poradzi

Do mam siedmiomiesiecznych maluszkow

Polecane posty

Gość kto mi cos poradzi

Jak powinien wygladac jadlospis siedmiomiesiecznego dziecka? Co, ile i w jakich godzinach. Ile razy dzienne podawac mleko, czy jesli sloiczek to caly czy tylko pol. Bardzo prosze o rade. Karmie jeszcze piersia ale powoli wprowadzam tez inne pokarmy.

Gość kto mi cos poradzi
dzieki. juz to kiedys zamawialam i nie przyslali mi do tej pory :O a jak wy karmicie swoje dzieci?

ja tez karmie piersia, wiec maly ssie bardzo czesto podaje soczki i obiadki jak na razie, bo deserkow nie trawi :P co do kaszek to ide w przyszlym tyg na szczepienie i sie dopytam, bo maly ma skaze bialkowa objetosciowo nie potrafie ci powiedziec ile zjada, bo nie odciagam pokarmu, a obiadek roznie, jak ma ochote, czasem caly sloczek, czasem pol :)

Gość kto mi cos poradzi
Jeger. Nie dostalam darmowej probki, ktora zamawialam :O Pokurcz dzieki. Podnosze temat moze ktos jeszcze udzilei mi jakichs wskazowek. Jest podobny temat odnosnie czteromiesiecznego dziecka i tam sie udzielaja :( A ja ciagle bladze we mgle :O

jestem :) postaram sie pomoc: u mnie wyglada to tak, ze rano daje kaszke, potem okolo 13. obiad ze sloiczka (zwykle zjada caly sloiczek 125 g :) kolo 17 -18 jakis deserek, owocki czy t.p. w miedzyczasie karmie piersia albo podaje soczek czy herbatke.

zdaje sie na instynkt i tobie doradzam to samo ;) nie przejmuj sie, jak maluszek bedzie glodny to sam ci da znac :D

u mnie tak, caly ranek cyek, w miedzyczasie soczki albo herbatki, w obiad albo obiadek, albo cycek a dopiero wieczorem zjada obiadek

moj synus w nocy i rano kolo 6-7 je cyca,potem kolo 9 daje mu owocki glownie ze sloiczka albo sama tarkuje mu jablko,tych owockow zjada caly 130gr sloiczek.potem do 15 ze dwa razy cyc a o 15 albo pozniej jesli synek spi dostaje zupke warzywna sama mu robie wiec tak na oko maly ziemniak marchewka kawaleczek piersi z kurczaka i jakies dodatkowe warzywo(cukinia,kalafior,buraczek,kalarepka...do wyboru)potem ze 2 razy znowu cyc do wieczora a kolo 20 przed spaniem daje mu kaszki tez na oko kolo mysle 100 paru mililitrow.tak wyglada jadlospis mojego synka. gdzies wyczytalam ze dziecko powinno zjadac nie wiecej niz 150 gram owocow i kolo 180 gram zupki warzywnej na dzien i tego sie trzymam + - ;)

Josephine mam pytanko a jaka kaszke serwujesz? ja troche inaczej młodego dokarmiam, rano cyc, ok11.00 zupka, dwa razy cyc i tak ok17.00 deserek, potem juz cyc przed zasnieciem.Zastanawiam sie nad wprowadzeniem kaszki przed snem, moze przespi dłuzej w nocy:)

Ja Młodego karmie butelka. Do tego zjada, roznie przewaznie sloiczek owockow i pol sloiczka zupki:) Przewaznie owocki do poludnia a zupka po poludniu:) No i mleczko je zawsze z kaszka bo bardzo ulewal:(Kaszki z jablkami, bananami, kleik ryz i kukurydziany:) Akurat my kupujemy nestle bo z bobovity mu nie sluza.

daje małemu kaszke ryżową z malinami albo owocami leśnymi albo jaka tam jest w sklepie i robie ja na wodzie nie na mleku bo jak karmie cycem to uważam za bezsens pchanie małemu mleka sztucznego przynajmniej na razie,tak wiec kaszkek mlecznych tez na razie nie kupuje. a z tym spaniem...hmmmmmm troche to dziala synek budzi na jedzonko w nocy raz dwa razy ale niekoniecznie czasem potrafi sie budzic co godzine 😠 ale bardziej po to zeby sie przytulic niz jesc.a mojego jest tyle ze jak dam mu kaszke przed spaniem okolo 20 a o 21 idzie spac to budzi sie dopiero kolo 2.30 wiec tyle moge na raz pospac. :)