Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość .....torbiel.....

Torbiel włosowa

Polecane posty

Gość Madzik87
Michał_opo22: wzięli mnie pod nóż,a później zaszyli. A teraz boli, :((mam zamiar pójść z tym do lekarza, ale jakoś nie mogę się wybrać. Czyli wydaje Ci się że to narasta no nowo?????

Gość Madzik87
Neo32: Takie są moje przypuszczenia, ja też mam nadzieję że się mylę, ale z tego co pisałeś to miałeś te same objawy co my. ale nie ma co się martwić na zapas. głowa do góry a wszystko będzie dobrze, ja też byłam w takiej samej sytuacji co ty nie miałam czasu na jakieś głupie choróbska, ale co zrobić. Musiałam się poddać bo nie miałam wyjścia. pozdrawiam i pamiętaj GŁOWA DO GÓRY

Już lepiej chyba ręke mieć złamaną niż sie z tym męczyć . . .

Madzik87 jasne nie ma sie co denerwować.Jutro będę u chirurga to sie czegoś dowiem i napisze.Ciekawe że po zabiegu rozcinania i czyszczenia kompletnie mnie nic nie boli pomimo rozciętej rany .Straszny dyskomfort ze względu na ten sączek *który nie może wypaść* i opatrunki na tyłku.POZDR........

Gość michał_opo22
Madzik, mi od razu po pierwszej operacji zaczęło coś rosnąc, ale nie było to duże. Dodatkowo byłem z tym u chirurga i nie nalegał żeby to wycinać. Od biedy dało się z tym żyć (czasem trochę pobolało, czasem czułem się tak jakby tego problemu wcale nie było) i tak przez 6 lat. Z tym że ostatnio od miesiąca to bez przerwy pobolewa i mam dość dużą opuchliznę w porównaniu ze wcześniejszymi. Najgorsze jest to że muszę teraz czekać prawie dwa miesiące na zabieg z ziarnowaniem. Madzik - radzę Ci iść do lekarza na badania, jeśli będzie potrzeba operacji to najlepiej zdecyduj się na ziarnowanie.

Gość Madzik87
Michał_opo22: Dzięki za radę i za wsparcie. Masz rację mszę pójść z tym do lekarza, bo jak siedzę to trochę zaczyna boleć, a na dodatek odczuwam opuchliznę tak jak Ty. Pozdrawiam i trzymam kciuk powodzenia, na pewno będzie dobrze. ;))

Gość Madzik87
Neo32: Wiem co czujesz, ale głowa do góry. trzymam kciuki i czekam na pozytywne informacje. Pozdrawiam.

Gość bobas84
Witam Moge uwazac sie juz za weterana. Za tydzien bedzie 3 operacja na ten shit :) Dziewczyny i chlopaki glowa do gory i tniemy tylki. Za ktoryms razem musi sie udac :P

Gość dexter
Witam!!! Czytalem to forum zanim poszedlem do szpitala i powiem ze sie obawialem. Zabieg mialem 3.02. i jak udalo mi sie dowiedziec mam zszyta rane wiec z tego co piszecie nawrot torbieli moze wystapic... :( mam nadzieje ze tak nie bedzie bo wydaje sie mi ze nie byla ona duza naciecie mam na okolo 5cm. Wypuscili mnie ze szpitala 7.02 czyje sie spoko troche boli i denerwuje fakt ze nie mozna siadac a lezenie naprawde moze meczyc no i jak narazie meczy chodzenie mam jakis saczyk miedzy posladkami wlozony ma byc zdjety za dwa dni razem ze szwami. Mam pytanie do tych co maja to za soba czy saczyla sie Wam rana? chodzi o to ze saczy sie z ciecia plyn jakis nie idzie na opatrunek tylko "scieka" sobie w dol i czuje sie jakbym popuscil... Czy tak ma byc na poczatku? nie widac zeby szwy puscily i nie jest to krew tylko taka ropa powiedzialbym "slina" dzieki za odpowiedz

Gość Anna Walimska
Czesc, ja jestem juz 4 lata po operacjach (mialam trzy operacje) i nadal nie jestem wyleczona. Czaly czas saczy sie ropa i krew. Pomocy !!!

Gość michał_opo22
Aniu, opisz jaką miałaś operację i napisz coś więcej,

taka jest prawda ze jesli sie to niezagoji do max 3 miesiecy to niema co liczyc na cud ....

Gość zizix
witam wszystkich , to cholerstwo mam od jakis 2 lat nie chodzilem do chirurga bo mnie nie bolalo ,ostatnio poszedlem bo zrobilo sie to czerwone i bardzo bolalo a;e nic z tego nie cieklo ... chirurg mi to przekol i kazal przyjsc na drugi dzien okazalo sie ze znowu mi to nakol i kazal przyjsc na nastepny i tak nakol mi to jeszcze 2 razy az do dzisiaj powiedzial ze to torbiel i moze on wykonac zabieg na miejscu u siebie w gabinecie i potrwa to z 50 minut mi powiedzial mowil ze wycinal wieksze na miejscu wie c chyba bedzie dobrze mam nadzieje. Da mi znieczulenie miejscowe strzykawka powiedzial . A mam to w okolicach kosci ogonowej na prawym posladku jak sie one zaczynaja.

Gość zizix
zabieg ten bede mial w poniedzialek dodam, co o tym myslice ze na miejscu mi to zrobi? mowil ze nie bedzie zaszywal tylko zostawi otwarta i bede do niego chodzil pewnie na zmiane opatrunkow .

Gość dexter
do Zizix Niewiem jak sadzisz ale dla mnie robienie tego na miejscu w gabinecie na zwyklym znieczuleniu... ja Mialem zebieg 3.02. pislalem wyzej i w szpitalu bylem 4 dni po zabiegu fakt ze 2 ostatnie byly zbedne ale 2 pierwsze nalezaly sie bolalo saczek mialem zalozony z butelka i niewiem czy to dobry pomysl by nie klasc sie do szpitala chyba ze to naprawde magik ja bym sie obawial robic to w gabinecie

Gość zizix
do dexter no wiesz jakby wiedzial ze nie da sobie z tym rady to dalby to skierowanie do szpitala a nie sie pytal czy zgadzam sie na zabieg , jak da sobie z tym rade to niech robi sam mi powiedzial ze moze to zrobic na miejscu wiec sie zgodzilem

Gość zizix
zobaczymy w poniedzialek ...jestem dobrej mysli gosc sie zna podobno bo przed moim wejsciem byl koles ale juz po usunieciu torbieli i chdzi do niego w dzien w dzien na zmiane opatrunkow i tam gdzie go wyslal do szpitala bo mial wieksza prawdopodobnie to mowil mi ze ma dobra opinie jako chirurg specjalista wiec najwyzej pojade do szpitala jak cos mu nie wyjdzie 4 razy mialem to klute bez znieczulenia wiec wszystko mi jedno dexter

Gość michał_opo22
zizix, widać że gostek wie co robi, każdy przypadek jest inny więc potraktowanie tego w taki sposób jak opisałeś nie powinno dziwić. jedynie co, to bałbym się tego znieczulania, czasem może różnie z tym wyjść i coś będzie się czuło. u mnie każdy lekarz sprawę traktował raczej pobłażliwe. dlatego muszę czekać na zabieg jeszcze miesiąc a nie ukrywam że trochę tego tam jest i czasami nawet bardzo to się czuje...

wy jestescie chorzy ??dekxter takich rzeczy sie nierobi w gabinecie !! to jest jakis chory chirurg ja tak samo mialem w gabinecie to robione z 20 min w znieczulenie w okolice miejsca wyciecia czyli kosc ogonowej.i jeszcze bardziej spierdolil to na twoim i nnnych miejscu szukal bym dobrego prywatnego lekarza (co sie wiaze z kasa ..)albo jakiegos ze szpitala ordynatora ktory ma dobra opinie. a jeszcze do tych co sie rana niegoji robiliscie sobie jakis wymaz z rany czy niemacie jakies bakteri /wirusa ktory powoduje to ze rana sie niechce zagoic??jesli nie to proponuje isc do najblizszego laboratorium i zrobic wymaz z rany koszt 25-50 zł

Gość zizix
do buxux no wlasnie tego chirurga co ma mi to zrobic w gabimecie szpital sobie go chwali a mieszkam w Poznaniu jakby co , wiec zaufalem mu w prost przedstawil mi jak bedzie to wygladac i ile mniej wiecej trwac .Moze trafiles na zlego lekarza poprostu albo tak jak mowisz cos z twoja rana sie dzialo bo moze masz cos ...a ja mu jeszcze przed zabiegim powiem zeby mi to dokladnie wycial i dal podwójna dawke znieczulenia ogolnie koles jest spoko

Gość bobas84
DO ZIZIX: Odradzam Tobie takiego rozwiazania. W gabinecie to mozna zrobic opatrunek albo zaszyc mala rane. Operacja torbieli moze nie jest skomplikowana ale jest to dosc powazna ingerencja w cialo. Nikt nie wie jak twoj organizm zareaguje na ingerencje chirurgiczna lub na znieczulenie. Podczas operacji okazac sie moze ze torbiel jest o wiele wieksza niz wyglada. Tez nie wyobrazam sobie ze po 40 minutach zabiegu wstaje i wychodze do domu. Nie jest to takie kolorowe sam sie przekonasz. Podobna propozycje dal mi lekarz w Centrum Medycznym Damiana powiedzial ze za 700 zl mi to zrobi w gabinecie hehehe podzielkowalem. Kilka tygodni pozniej mialem normalna operacje tez w Damianie na koszt NFZ w ramach chirurgii jednego dnia. Zakrec sie za takim rozwiazaniem. W kazdej prywatnej klinice sa chirurdzy ktorzy maja podpisane umowy z NFZ i wykonuja takie operacje za free.

Gość zizix
no poszedlbym do szpitala zeby mi to zrobili ale jak on powiedzial ze da rade zrobic to na miejscu w gabinecie ....tak sobie pomyslalem ze jakby nie dal rady tego zrobic na miejscu to od razy dalby mi skierowanie do szpitala wogole glowy mi by nie zawracal tylko mialby problem z glowy ,ktos inny by go wyreczyl . A jak sie chce podjac tego to mysle ze da rade .

Gość dexter
Do zizix Naprawde sie zastanow a jak Jestes juz zdecydowany to niech Bog... powodzenia A mam pytanie do tych co maja juz za soba zabiegi na to cholerstwo: po jakim czasie lekarz powiedzial Wam ze mozecie siadac? czytalem na forum ze niektorzy 2, 3 tygodnie inny na samym poczatku ze 5 tygodni zanim wszedl do auta a dzis mi lekarz powiedzial ze spokojnie moge juz siadac ze bedzie to "masaz" dla tego miejsca i ze dzieki temu ta ropa ze srodka bedzie bardziej i szybciej wyciekac a jak ma sie rana rozejsc to sie rozejdzie tak czy inaczej... co sadzicie??

Gość michał_opo22
w sumie to bobas może mieć rację, bo mi kazali przed zabiegiem zrobić badanie na grupę krwi, żeby w razie problemów wszystko byłoby jasne... a jeśli chodzi o prywatnych lekarzy czy ordynatorów to moim zdaniem wszystko jedno - po prostu musisz mieć szczęście, albo dobrych informatorów żeby trafić na lekarza który wie i chce pomóc a nie wykonuje po prostu swój zawód. zixi - ja bym pochodził i popytał jeszcze innych specjalistów jak oni to widzą.

Gość zizix
rowniez czytalem ze jesli to mala torbiel to wystarczy znieczulenie miejscowe i wyciac ...a ten guz to mam wielkosci paznokcia od kciuka ...duzy ??

Gość michał_opo22
w porównaniu z moim to mały, ja bym miał takich paznokci ze 4-5...

Gość zizix
no wlasnie to moze dlatego mowil mi ze zrobi to na miejscu ....gora to mam jak dwie strzalki na klawiaturze ale to jes max ...wydaje mi sie ze to jest male i dlatego tak on zadecydowal nie mam giganta na 4cm czy 3cm mam ok 2cm mowie male gowno a tyle klopotu

Gość dsasfda
ads

zixu to niejest takie proste wyleczyc ..lekarz ci powiedzial ze lajt dobra zrobimy to w gabinecie i ty gadaszz ze to niejest duze czy tam twoj lekkarz a na jakiej podstawie to mowi?ze jest male i sie w gabinecie podejmie tego?to wszystko wychodzi w czasie operacji a jedynie co ci moze zrobic ten chirurg to tylko spier**lic to.(no chyba ze bedziesz mial szczescie ...i wszystko ok bedziesz mial) jesli chodzi czy mozna siadac czy nie to zalezy oczywiscie tez od rany wielkosci ,rozciecia i sposobu zeszycia tego hujostwa.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się