Gość gość Napisano Lipiec 24, 2015 A na dramacie skorzysta od tabu specjalistka wiecznie zaangażowana współczujaca Pani Drzyzga... To są głupie dziewuszyska a Mount Everest glupoty możecie obejrzeć w sklepie 905 w Wągrowcu Beatka Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Lipiec 24, 2015 właśnie radzę zapoznać się z kodeksem pracy paniusiu urlop w niedzielę? raczej u ciebie coś cieniutko z wiedzą! ☺ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Lipiec 24, 2015 Chyba że tobie kiero wstawia w grafik urlop w niedzielę a rejonowa się nie dopatrzyła , ciekawe w którym to sklepie takie udane Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Lipiec 25, 2015 Brak mi słów ale zaznaczę,że mowa była o urlopie na żądanie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Lipiec 25, 2015 I nie życzę sobie aby zwracać się do mnie "paniusiu",wychowała Ciebie ulica czy rodzice?trochę szacunku dla ich trudu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Lipiec 25, 2015 urlopu nie mamy w grafikach wpisanych na sobote i niedziele ale uwazam ze urlop na zadanie w tych dniach normalnie nam sie należy!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Lipiec 25, 2015 Ktoś kto puszcza muzykę w Pepco musi mieć nieźle zryty beret Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Lipiec 25, 2015 Urlopu wypoczynkowego nie można wybrać w soboty i niedzielę ale urlop na żądanie TAK Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Lipiec 26, 2015 Hej dziewczynki mam pytanko,która z Was pracowała w nocy jak była duża przecena? Chciałam się dowiedzieć czy dużo żeście dostały za to kaski ?Bo u mnie na pasku to żenada i nie wiem czy się pomylili czy ja jestem taka naiwna myśląc że dostanę więcej za pracę w nocy:)Nie wiem czy się śmiać czy płakać.Ta firma to jakaś masakra Pozdrawiam Wszystkie dziewczyny dzielące mój los Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
martafanka 0 Napisano Lipiec 27, 2015 Lubie sklep pepco kupuje różne rzeczy do domu ale czy ja wiem czy jest tam tak tanio to nie jest tak samo jak w innych sklepach :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Lipiec 27, 2015 W nocy ......a klo mądry wam kazał! Masakra jakaś. ...uwierz u nas w sklepie takie akcje nie mają miejsca....raz pamiętam zostałam z kiero bo było mechaniczne czyszczenie podłogi ale to grosze jakieś zapłacili! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość pracownik pepco Napisano Lipiec 27, 2015 Uwaga! jeżeli chcesz skorzystać z opieki nad dzieckiem składasz wniosek- tak, jak w przypadku urlopu wypoczynkowego, a na pewno uzgadniasz termin z bezpośrednim przełożonym. To nie jest urlop na żądanie, o którym można powiadomić najpóźniej w dniu i o godzinie rozpoczęcie pracy. Powinniśmy się wspierać i pomagać sobie, a nie wprowadzać w błąd wypisując głupoty, od których włos się jeży na głowie. Kto wie, jaki jest algorytm według którego oblicza się wynagrodzenie za pracę w nocy? Nikt, ale wiele Pań wie, że dostało za mało pieniędzy. Robicie sobie nawzajem krzywdę, a przecież jesteście koleżankami z pracy. Pytajcie, a Wam pomogę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość pracownik pepco Napisano Lipiec 27, 2015 Urlop na żądanie można wykorzystać w każdym dniu, który został zaplanowany jako pracujący- a więc także w sobotę lub niedzielę. O chęci korzystania z tego świadczenia należy poinformować przełożonego- w jaki sposób? Uzgodnijcie to na jednym z miesięcznych zebrań. U mnie w sklepie to się sprawdza. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Lipiec 28, 2015 dziekuje za pomoc- u nas kierowniczka ciągle powtarzała ze nie ma urlopu na żądanie w soboty i niedziele! nie wiem dlaczego kierownictwo nie wie takich rzeczy :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Lipiec 28, 2015 To ja na 3/4etatu musialam zapieprzac 2dni pod rzad po 12godzin i na dodatke czwarty dzien 13Godzin w zebranie ... Potem dzien wolnego i znowu maraton 3dni po 12 ... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Lipiec 28, 2015 To skoro tyle dni zasuwasz po 12 godzin i masz 3/4 etatu to masz więcej dni wolnych i tyle bo godziny muszą się zgadzać . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Lipiec 28, 2015 Z tego co czytam to w większości sklepów zasuwa się maratony 3-4 dni po 12 godzin u nas też tak jest i już jesteśmy tym bardzo zmęczone a wiadomo zmęczony pracownik jest mniej wydajny.Chciałabym wiedzieć czy jest to zgodne z prawem? Nasz kiero mówi że inaczej nie da się zrobić grafiku a ja myślę że by się dało Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Lipiec 28, 2015 Pewnie że się da , jedni pracują np do 16 a drudzy od 16 i jest ok . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Lipiec 29, 2015 Jasne że się da...u nas 12 godz pracuje kierownik, zastępca albo starszy kasjer w zależności kto prowadzi zmianę. Jedna kasjerka przychodzi na rano do 16, 17 ,18 to zależy a druga na 12, 13 nieraz później. Wiadomo że są dni kiedy też trzeba pracować po 12 ale to przed inwentaryzacją , w dzień zebrania itp. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Lipiec 29, 2015 no wlasnie,a czy starszy kasjer,zastepca,czy kierownik to roboty????masakra,u nas nie tylko przed inwentura pracujemy po 12,mamy po 6 dwunastek w miesiacu,kasjerzy po 4,bo przeciez jak jedna osoba sobie zaznaczy dni do grafiku,to trzeba dymac,bo kazdy by chcial wolne wedlug swojego widzi mi sie....a u was sa te zadania do grafiku?i czy kiero bierze je pod uwage ustalajac grafik w ogole?cz marudzi ze sklep nie jest dla nas,tylko my dla sklepu?i mamy cale siebie poswiecic pracy.;Bo na to wychodzi Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Lipiec 29, 2015 Przykro mi ale możemy pracować nawet 10 dni pod rząd po 12 godzin pod warunkiem,ze zachowana jest przerwa 11 godzinna między zakończeniem a rozpoczęciem pracy i sorry taki mamy klimat tzn prawo Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Lipiec 29, 2015 Oczywiście później taka osoba musi otrzymać wszystkie należne wolne dni itd ale faktem jest ,że niestety można tak pracować Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość pracownik pepco Napisano Lipiec 29, 2015 Dziewczyny, a ile dni wolnych macie w miesiącu? Bo żadna z Was o tym nie wspomina. Kierownik kompensuje maratony większą ilością dni wolnych, prawda? W innym wypadku miałybyście zaplanowanych masę nadgodzin, a tego nie przepuści żaden kierownik rejonu. Są dwie zasady: 1. Należy- o czym już ktoś wspomniał- zachować 11 godzinny odpoczynek dobowy ( czyli pomiędzy zakończeniem pacy jednego dnia, a rozpoczęciem następnego musi upłynąć co najmniej 11 godzin), 2. Należy przy planowaniu uwzględnić co najmniej 35 godzinny odpoczynek tygodniowy- inaczej mówiąc zaplanować czas pracy tak, żeby w tygodniu pracownik miał co najmniej 35 godzin odpoczynku ( wliczając w to dobowy). Krótko mówiąc mówimy o 5 dniowym tygodniu pracy ( czyli w tygodniu pracujemy 5 dni- nawet po 12 godzin i 2 dni odpoczywamy. Ale uwaga! średnio 5 dni w okresie rozliczeniowym. Czyli możemy zgodnie z przepisami Kodeksu pracy pracować w niektórych tygodniach nawet 6x12 godzin, ale potem dostajemy więcej dni wolnych do końca miesiąca lub okresu rozliczeniowego) Nie jest to proste. Jeżeli macie dodatkowe pytania- odpowiem :) Tymczasem pozdrawiam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Lipiec 29, 2015 Ciekawe...jak w grafiku maja kasjerzy na 15 lub 16 to są niezadowoleni, bo woleliby na rano !!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Lipiec 30, 2015 Najlepiej rano . A tak poważniej to praca urzędniczki w urzędzie miasta w mojej miejscowości jest 7-15 i do domciu ! Do swego prywatnego życia , rodziny , przyjaciół , psa , kota, hobby ! Tak kiedyś wielu pracowało : 6-14 czy 7-15 i żyli ! Teraz bez włóczenia się po sklepach o 20tej to żyć się nie da . Należałoby zmienić zawód , he he ! Praca zawodowa organizuje i steruje życiem prywatnym człowieka które jest spychane na bok , a na coraz mniej nas stać z zarobków . Paradoks.... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Lipiec 30, 2015 Podziękujcie tym co zmieniają Kodeks Pracy że można tyrać po 12 godzin dzień po dniu i na około jak niewolnik ! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Lipiec 31, 2015 Za pracę w nocy która była zaplanowana w grafiku należy się "dodatek za pracę w godzinach nocnych " w wysokości 20% stawki godzinowej z płacy minimalnej a nie twojej brutto - to dlatego wyszło około 15zł . Tyle jest warte wg kodeksu pracy to że pracowałaś od np 19tej do 7ej rano dnia następnego . "Sory taki mamy klimat " Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Lipiec 31, 2015 Czy ktoś mi może logicznie wytłumaczyć co dzieje się z dostawami? To jakaś kpina jest! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Lipiec 31, 2015 A co się dzieje? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach