Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niby dziana

mam 10 tys. razem z mężem na 2 os. na rękę i normalnie nie starcza mi kasy

Polecane posty

Gość drób
nie no, meble, remont, podróże - to nie jest trwonienie pieniedzy - trwonienie to jest kupowanie 3 razy droższego papieru toaletowego, tylko dlatego, że jest w motylki ale mysl.e , że po chwilowym zachłysnięciu sie przejdzie wam - bo to się kiedyś znudzi

Doskonale to rozumiem ;) Dziwi mnie tylko takie oburzenie :o 10 tys. na m-c to naprawdę nie tak wiele, normalna płaca jaką powinien mieć każdy. Takie zarobki pozwalają ŻYĆ. Bo za 1-2 tys. na m-c to nie jest życie, tylko wegetacja.

Doskonale to rozumiem ;) Dziwi mnie tylko takie oburzenie :o 10 tys. na m-c to naprawdę nie tak wiele, normalna płaca jaką powinien mieć każdy. Takie zarobki pozwalają ŻYĆ. Bo za 1-2 tys. na m-c to nie jest życie, tylko wegetacja.

Gość drób
Ja tez wcale nie uważam, że 10 tysięcy to jakos strasznie dużo. Jest to przyzwoita kwota, sporo, ale zadne tam micyje. Owszem, przezyc za 2 tysiące to jest sztuka, ale nie widzę powodu, żeby sie na autorkę wsciekac, ze ma wiecej. Ma, to ma, jej szczęście. Jakby te osoby , co mają 2 tysiace, nagle zaczęły zarabiac po 10 tysięcy, to raczej nie odkładałyby co mieciąc 8 tysiecy, ale co najwyżej 5, a moze i nawert tyle nie

Gość pogoda654
"10 tys. na m-c to naprawdę nie tak wiele, normalna płaca jaką powinien mieć każdy." znalazl sie idealista :o

Gość kurde kurde kudrde
Ludzie o czym my rozmawiamy. Czy Wy wiecie jakei pense maja ludzie na prowincji? W moim iasteczku jak dwóch pracuje io mają w sumie 2000zł - 3000 to jest sukces i ludzie z chęcią by im za to oczy wydrapali. To miasteczko powiatowe w centrum POlski. Tutaj tyle samo kosztuje Cola w markecie co w warszawie gdzie ludzie zarabiaja 3 razy tyle. Kino to też ten sam wydatek. Ludzie muszą wyżyć z tych pieniędzy i to naprawdę jest bardzo dobra sytuacja materialna w porównaniu z innymi. Nie piszcie mi , że 10 tysięcy to średnio.

Gość Yasmine999
wiem o czym mówisz :) Kiedyś 1000zl to byl dla mnie majątek i nie wiedzialam co z tym zrobić. Potem pensja moja + męża razem 17 tyś i potrafiliśmy wszystko wydać. Z początku jeszcze odkladalam po 5-9 tyś ale z czasem... eh :(

Gość kurde kurde kudrde
Ja z mężem mamy w sumie 2800 pensji. Obydwoje po uniwersyteckich studiach, z podyplomówkami, cały czas się dokształcamy. Mamy jeden z większych dochodów w naszej klatce w bloku. Czy Wy naprawdę nie macie świadomości jakie są zarobki w POlsce?

Gość TVFM
tak to jest, jak sie dzieci wypowiadaja :o 10k to malo? Przykladowo, Wroclaw - srednia pensja informatyka - 2k-3k, Warszawa - gora 6k. (z 2-3 letnim doswiadczeniem). Malo kto zarabia > 10k po kilku ladnych latach. Zreszta, ile wynosi srednia krajowa? okolo 2'500, kto zarabia 4 razy tyle? Nieliczni.

Gość kurde kurde kudrde
Chociaż musze przyznać rację autorce, że apetyt rosnie w miarę jedzenia. W naszym przypadku też tak było. Aż śmiesznie przytaczać nasz przykład bo kiedyś mięliśmy 2000 a teraz 2800 a i tak grosza nie potrafimy odłozyć. Zamiast Sagi Lipton albo inna z herbaciarni, zamiast soray vichy, zamist biblioteki, kupno książek i tak się to wyrównuje.

Gość kurde kurde kudrde
fakt. Mój przyjaciel informatyk (prawdziwy nie tylko dyplomowany0, jeden z lepszych w mieście - 2000zł na ręke. Staż pracy około 10 lat

Gość kakakak
Ja rozumiem autorkę. Sama mam 4-5 tys na jedną siebie, kredytu mam 400 zł, jeżdżę matizem (więc nie żre benzyny) i mieszkam w 2 pokojowym mieszkaniu w bloku. A też mi ledwie starcza do 1-szego. Nie szaleję. Ciuchy kupuję w przeciętnych sklepach, kosmetyki z bardzo średniej półko. I jestem bez przerwy na diecie, więc nie wydaje dużo na jedzenie.

Gość Yasmine999
Akurat w Warszawie gdzie się nie obejrze wszyscy zarabiają 10-15 tyś. Przynajmniej moi znajomi, ale temat jest chyba inny :)

Gość to chyba jakaś ściema
bo przez pół roku zarobiliscie 60tyś zł i jakim cudem niby to wam wystarczyło na: nowy samochód generalny remont domu wymiana okien elewacja nowe meble kuchnia łazienka do tego super wycieczka marzeń - polinezja ????????????? chyba , ze macie kredyt na 400tyś no to wtedy ok...

Gość Yasmine999
Po prostu w Warszawie z tego co tu czytam pensje są lepsze.

Gość w wawie pensje lepsze
ale życie droższe. metr mieszkania np zamiast kosztowac tak jak w małych miejscowościach 3tyś kosztuje 10tys albo i więcej...

Gość Yasmine999
To fakt. Ja mam komorne 600zl, internet, woda, tel itd........ oplat wychodzi mi 1500zl. :(

Gość TVFM
wielbiciel 70B - ciulu zafajndany, skoro autorka twierdzi, ze 10k jej nie wystarcza, to znaczy, ze ma za malo. Potrafisz to zrozumiec? popaprancu jeden :o

TVFM ---> ciulu zafajndany :D autorka twierdzi, że ma na koncie zero na koniec m-ca i nie narzeka na ten stan rzeczy. POTRAFISZ TO ZROZUMIEĆ? Obawiam się, że nie zafajndany ciulu :p :D