Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość naskakiwaczka

za mlode mamy - nie nalezy Wam sie wcale podziw

Polecane posty

Gość tygrysiooka
GONIA - nie mam pretensji do ciebie - tu graja role emocje :) ja uwazam ze mlodym mamom nalezy sie wsparcie od innych kobiet - rola matki nie jest taka wzniosla jak sie to przedstawia i inne kobiety powinny uswiadomic mlodszym, ze zwatpienia i trudnosci sa udzialem wszystkich matek, nie tylko tych mlodych. poza tym - w tych mlodych widze dzieci, ktore czesto zwrocily sie ku seksowi w poszukiwaniu ciepla, ktorego nie dostaly w domu i w poszukiwaniu wielkiej milosci. okreslenie ze "dawaly dupy" jest ordynarne i wydaje swiadecwto tym, ktorzy go uzywaja - FATALNE SWIADECTWO

nie wszystkie zaczęły uprawiać sex z braku ciepła w domu rodzinnym!!!JA byłam z moim chłopakiem obecnie mężem już 2 lata i uznaliśmy wspólnie, że chcemy się kochać, zdając sobie sprawy z wszelkich tego konsekwencji. Teraz cieszę się przyszłm macierzyństwem i uważam, że to może być wzniosła rola. to zależy jaką się jest matką!

po 1 cholernie mnie razi to jak ten swiat sie popeiprzyl... jak mialam 16 lat to moze i myslalam o sexie ale wiedzialam ze dla mnie za wczesnie, ze nie zrobie tego z byle kim i nigdy robic z byle kim nie bede, ze na 100% sie zabezpiecze.. a dzis mam wrazenie ze dziewczyny sa tepe, nieodpowiedzialne, mysla jedynie o tym zeby im sie makijaz nie zepsul... popieprzylo im sie we lbach.. zazwyczaj gdy taka 17- 18 a nawet 19 latka zajdzie w ciaze.. jest to konsekwencja jej glupoty, bezmyslnosci, niewiedzy... i co sie potem dzieje? ano zazwyczaj rodzi taka dziewczna dziecko i najwiekszy ciezar spada na rodzicow... i co? nalezy jej sie podziw bo nie dokonala aborcji?? :O wg mnie nalezy jej sie pozadne lanie od rodzicow.. bo to oni przez nalblizszy okres beda ponosic konsekwencje chwilki zapomnienia swojej coruni... ja bylabym niesamowicie zawiedziona na miejscu takiej matki.. czulabym zal, zazenowanie.. sama nie wiem co jeszcze.. pomoglabym - oczywiscie, ale na pewno nie wyreczala corki - zeby dostala po dupie od zycia ( w sensie musiala godzic obowiazki matki i corki.. uczyc sie i wychowywac dziecko)

gonia...:o widać, że nie masz dziecka, a jedyne z czym ci się kojarzy macierzyństwo, to reklama pampersów:o informuję cię, że bycie matką, to przede wszystkim zasuwanie na 2 etatach (praca i dom), a nie bajka...

Gość ja też ich nie podziwiam
Zaczęłam współżyć bardzo wcześnie- miałam 16 lat. Mama rozmawiała ze mną o seksie, ale przede wszystkim rozmawiała ze mną o antykoncepcji. Potrafiłam się zabezpieczyć i to było dla mojej mamy najważniejsze. Owszem, gdyby się dowiedziała, że swój pierwszy raz przeżyłam zaraz po 16 urodzinach, nie byłaby zachwycona, ale to była moja świadoma decyzja. Młodych mam nie podziwiam, bo jak można podziwiać kogoś, kto wpadł? Jest tyle metod antykoncepcji.:(

Gość tygrysiooka
mlode mamy - trzymam z wami- ja karierowiczka ktora nie ma jeszcze dzieci. trzymam bo wiem, ze wy jestescie jeszcze dziecmi, ktore nie zrobily nic zlego. nie doroslyscie jeszcze do swoich rol ale to nie wasza wina. jestescie pod opieka matek i to one powinny was uchronic przed nieprzemyslanymi krokami, powinny was nauczyc roli kobiety, powinny z wami rozmawiac o seksie i dac wam cieplo nie po to, zeby "brzuch" nie razil sasiadow, tylko po to, zeby was uchronic przed etapem zycia, ktory jest trudny nawet dla doroslych kobiet. nie dajcie sie - jedyna przewaga tych krytykujacych was jest ich wiek, ale to ze go osiagnely jest wynikiem naturalnego procesu starzenia nie ich osiagnieciem. niekoniecznie madrosc wzrasta z wiekiem

Gość tu same niewiniatka cnotliwe
to o d ilu lat sie puszczałas justyna???? matko !!!!!! nascie lat i juz pigułki i rzniecie sie na potege koniec swiata

Gość Gówniary świadomie
w ciąże zachodzą, odstawiają tabletki. SZOK, gdzie wy rodziców macie !!!! To jest nienormalne :O

nie 'smomentuj' nie wstydzisz sie sie ze jestes puszczakiem?? pochwalisz sie kiedys swemu dziecku i powiesz ze puszczałas sie juz w gimnazjum? no to potomstwo powinno zaczac juz seks w przedszkolu hahahaha

one nie maja rodziców albo i maja ,,,pijanych ,ktorym wisi to gdzie i z kim rypie sie córunia

patologia rodzi patologie jaka matka taka córka ]i juz wiadomo co to za element zachodzi w ciaze zaraz po tym jak włoski na pipce urosna mnie sie to w głowie nie miesci

pytałam ile lat miałas jak sie puszczac zaczełas normalne dziewczyny w wieku 19 lat zaczynaja zycie seksualne a nie rodza juz dzieci

a co do rodzicóe tych młodych kurwiatek ludzie !jaki podziw????????? podziw nad czym? nad tym ze nie potrafili nadpobudliwej córki przypilnowac????????

Gość Gówniary świadomie
No to rzeczywiście bardzo dorosła jesteś, 18 latka w ciąży, super wiek :O

justaaaaaaaa to kleska wychowawcza twoich rodziców mam corke w wieku 18 lat i nie wyobrazanm sobie jej w ciazy w tym wieku ona sama nawet sobie siebie nie wyobraza a to ze jak piszesz chciałac miec dziecko zaraz po tym jak sama nim byc przestałas swiadczy o tym ze masz przez starych skopana psyche niestety

Gość justaaa nie badz smieszna
a ty sie nadajesz?

nie chodzi o to kto sie nadaje a kto nie chodzi o to kto kiedy zaczyna sie pusczac dla ciebie priorytetem był seks a dla innych bywa nim cos wiecej

Gość -ala-
lo matko chyba zazdroscicie stare i zgorzkniale krowy, ze w wieku 30 pare lat, nie macie stabilnej pracy, pokoncoznych 5 kierunkow studiow i dzieci one maja mlodo dzieci a pozniej pojda sobie na studia jestescie zalosne w tym gadaniu o puszczaniu sie itp one sa mlode i co wam do tego? wy jestescie stare a poewno polowa z was ma kompleksy bo nie ma nawet chlopaka... ehhh

Gość Dobrze Evi nie produkuj
się już, bo jesteś kolejnym przykładem matki nastolatki, bez studiów pracy, na utrzymaniou męża. I z pewnościa pójdziesz na studia, hahahahahaha :D :O To oczywiście do -ali- czyt. Evi 20

Gość a pytanko takie
poczytalam troche ,myslalam,ze ktoras powie cos ciekawego. Nie mozna 16-17letniej dziewczyny oceniac jako puszczalskiej,te nastolatki maja najczesciej za soba jeden stosunek,sa nieuswiadomione i musza ponosic konsekwencje. Nie ma zadnej roznicy miedzy 35letnia bezdzietna kobieta stosujaca od 20 lat tabletki,a mlodociana matka. Jest jedna roznica-tabletki nie widac,a ciąze tak;)

Gość kim ona jest
a kim jest taka 16 ktora sie puszca?????? no kim???? w tym wieku nie czas na seks

Gość kim ona jest
no własnie nie uswiadomione czyli o kim to swiadczy zle?

Gość a pytanko takie
tez uwazam,ze nie czas i wcale tego nie popieram,tylko zastanawiam sie w jakim wieku zaczely obmacywac sie te wszystkie agresywne komantatorki,bo niestety wiekszosc mlodych ludzi juz w tym wieku jest po inicjacji seksualnej,taka ,a nie inna jest statystyka:-o

Gość kim ona jest
dla wiekszosci to wcale nie jest "niestety" bo te młodociane zaciazone sa z tego powodu dumne choc powinny sie wstydzic swgo rozwiazłego prowadzenia sie

Gość skarpetka.
Do wielce oburzonych: Ja mojej corce seksu zakazywac nie bede. Nie mam zamiaru mieszac sie w jej zycie erotyczne, ale uswiadomie ja, ze musi sie zabezpieczac - zawsze i wszedzie. Umozliwie jej zdobycie swietnego wyksztalcenia, bedzie mogla studiowac gdzie bedzie chciala, ale dziecka wychowywac jej nie bede. Jezeli bedzie na tyle bezmyslna(w co watpie) i mimo wszystko zajdzie w ciaze, to bedzie musiala sobie radzic sama. Skoro byla na tyle dorosla, aby uprawiac seks, musi radzic sobie sama. MOze gdyby wasze matki tak postapily, wiedzialybyscie, ze zachowalyscie sie jak bezmyslne kretynki, zamiast chwalic sie faktem bycia nastoletnia mama.

Gość kim ona jest
jasne nie zakazuj jej niczego pzwól aby była nastoletnim pojemnikiem na spermę

Gość ja tam wiem
skarpetka - masz w zupełności rację. Czym te młodociane matki się chwalą, że w wieku 16-18 lat nie umią głupiej ortografi a wiedzą co to seks. W tym wieku się pieprzyć i jeszcze wymądrzać co to nie ja, chyba faktycznie wam sperma zalała mózg. do a pytanko takie - chyba sama w tym wieku byłaś po inicjacji seksualnej, jeżeli tak twierdzisz, i nie tłumacz, że wszyscy, bo inne dziewczyny zajęte są nauką a nie seksem, to tylko patologia w tym wieku zajmuje się seksem.

Gość a pytanko takie
skarpetka gratuluje podejscia.Pamietaj nigdy nie mow nigdy,bo tez nigdy nie wiadomo czym zaskoczy cie wlasna corka.

Gość a pytanko takie
do ja tam wiem Wyobraz sobie ,ze pewnie jako jedna z nielicznych tu obecnych wychodzac za maz bylam dziewica i wczesniej nie uprawialam jakiegokolwiek seksu,wiec daruj sobie tego typu uwagi.