Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Carbon Black

Czy wypada iść na wesele w czerni???

Polecane posty

jak w temacie, w jasnych kolorach czuję się jak pajac, taki mam styl :) Czy czarna sukienka na weselu nie łamia zasad savoir-vivre?

Gość wiekszosc dziewczyn
ma czarna sukienke na weselu

Całkiem czarną? dodam, że moje sa nieco mroczne :) dawno nie byłam na weselu więc nie jestem w temacie...

Gość ulkkaaa
Ja miałam długa czarna spodnice i do tego bordową bluzeczkę bez rekawów. Bo całkiem na czarno, bez inych dodatkow, to jak na pogrzeb. Ale nie wypada tez isc w bieli

w bieli napewno nie pojdę :) moją faworytką jest mała czarna z tiulem pod spodem, tylko właśnie zastanawiam się czy nie będe wyglądać jak na pogrzeb, bo włosy też mam czarne :(

Gość nie -
czerń i biel odpadają

Gość edytka21
a moze np. jakies czerwone lub zlote dodatki - bizuteria, szal?

Gość mała czarnaa
jest zawsze na miejscu. Oczywiście odpuść sobie czarne suknie w stylu gotyckim, z jakimiś długimi rękawami, powłóczyste, bo to moium zdaniem trochę nie pasuje. Ale mała czrna + złoto/ srebro/ czerwień zawsze dobrze wygląda

Gość panczurka
Moja siostra - świadkowa - też wystąpi w czerni. Tylko na gorsecie ma dodatki granatowo-złote i może kupi złoty szal. I mi to nie przeszkadza. Jeśli jesteś gotką, to może dodaj czerwony szal, biżuterię, buty, pomaluj na czerwono usta, może paznokcie? A sukienka z tiulem przecież nie jest pogrzebowa :) Miłej zabawy!

Dzieki dziewczyny :) rzeczywiście mam w sobie coś z gotki, choć nie aż tak mrocznej ;) chyba wybiorę sie na miasto poszukać tych dodatków

Ooo, gotka :) Ale fajnie - będziesz pięknie wyglądała, tylko zaopatrz się w czerwone dodatki :) Panczurka dobrze mówi :) Szkoda, że w Polsce panuje moda na zwykłe śluby... Ja bym chętnie poszła na taki wariacki, stylizowany :D Może na fanów gotyku. Ale byłby czad! Ślub i wesele na jakimś zamku albo w ruinach...

Moda na zwykłe śluby? \"Wariacki i stylizowany\" ? Hm... wiesz, to zalezy jak ktoś traktuje swój związek i przysięgę małżeńską. Dla nas był to jeden z najważniejszych, najbardziej uroczystych i radosnych dni w zyciu, i na pweno nie chcielibyśmy robić z tego dnia komedii i \"wariactwa\".:-(

Gość popieram czerń
Myślę, że nikt nie zwróci uwagi, że coś jest nie teges z takim strojem. Na ostatnim weselu, na którym byłam, pętało się kilka dziewczyn w małych czarnych, ja jako "metalka" w długiej czarnej z rozpierdaskiem po podwiązki :P i wcale nie odstawałam od tłumu. Czerwone lub srebrne dodatki faktycznie będą fajnie wyglądać :) Poza tym jeśli młoda para Cię zna to raczej nie oczekuje, że nagle wskoczysz w blady róż ;)

A na pogrzeb tez byś pytała, czy iść w czerwieni? Bo czerwień taaaak lubisz i inaczej sie nie ubierasz, na przykład? Są pewne miejsca i pewne sytuacje, które wymagają określinego stroju. jeśli ktos na co dzień chodzi w moro i glanach, to jednak na ślub/ chcrzciny/pogrzeb ubiera się inaczej, właśnie by podkreślić odmienność tego dnia, a nie jak na co dzień, idąc na zakupy.

Gość A ja też idę w czarnej
wieczorowej sukience. Jest wygodna dobrze się w niej czuję, jestem obecnie wciąży i jest to najlepszy na tę okazję obecnie dla mnie ciuch. Żeby "złamać" czerń wybiorę kolorowe dodatki np. szal

Gość mikkkka
zgodni z zasadami sv to brak kultury tak jakby na pogrzeb wyskoczyć w czerwonej kiecce - ale w dziśiejszej dobie, gdzie mało kto żyje wg. zasad kultury mało kto będzie też wiedział że to nietakt

Gość do mikkki
Jaki tam nietakt, nietaktem jest iść w bieli... Jest od groma czarnych wieczorowych sukienek więc jeśli włoży do nich eleganckie buty zamiast glanów i jakieś dodatki to nie widzę problemu. Bez sensu zmieniać diametralnie styl, cały wieczór czuć się jak przebieraniec itp.

Gość ee tam
Bo rain_drop jest poważną narzeczoną przejętą swą rolą ;) Niestety stylizowane wesele nie przeszło by w naszej rzeczywistości - jak miałaby wyglądać gotycka impreza przy dźwiękach disco polo..? A bez disco polo podobno ani rusz. Ja stawiam na "wariackie" dodatki - neogotycka katedra, średniowieczna suknia i takie tam klimatyczne duperele.

od 16 czerwca jestem już szczęśliwą żoną.;-) Albinoska - chodzi mi o to, że może i taka impreza wyglądała \'fajnie\", ale ślub to coś więcej, niż fajna impreza. :-)

Heh... Pomarzyć dobra rzecz :) Niestety nasza polska mentalność jest buraczano-przaśna i najzwyczajniej w świecie nie da się tu zrealizować wielu naprawdę fajnych pomysłów na ślub i wesele... :( Nie neguję tego - disco polo, biesiada, przyśpiewki nie są złe, ale... trochę szkoda, że wyobraźnia ogranicza się jedynie do balonów :P "EEE TAM" - marzyłam o sukni w średniowiecznym stylu :) Katedra, śpiewający zakonnicy i jakieś bractwo mieczowe z chorągwiami :) FAJNIE :D:D:D

Rain drop - nadal mnie nie rozumiesz. Mi chodzi o oprawę ślubu i wesela - podejście do samej uroczystości jest sprawą wnętrza danego człowieka i na ten temat nie rozmawiam - każdy podchodzi do tego po swojemu.

Albinoska - to nie koniecznie musi być \"prześna rzeczywystość\" - zależy, jak wszystko zaplanujesz, bo to przecież para młoda ustala, co i jak ma wyglądać. U nas np. nie było wcale balonów, ani nieprzyzwoitych przyśpiewek :-), ani disco polo. Jest mnóstwo świetnej muzyki, przy której wszyscy się wspaniale bawią, a nie koniecznie \"jesteś szalona\' czy \'biały miś\" :-)

Właśnie o wnętrze mi chodzi. O to, że człowiek, podejmując decyzję o złączeniu się z drugim człowiekiem, powinien zdawać sobie sprawę, jak wyjątkowy jest to dzień, a nie bagatelizować go i wyśmiewać. Po obecnie przyjął się poglą typu:\" na mnie i tak nic nie robi wrażenia, mi wszystko wisi.\" Dlatego nie uważam, by robienie ze swego slubu szopki, teatru było czymś pożądanym. tu na prawdę nie o to chudzi by wszyscy się dobrze uśmiali i ubawili, ale o przysięgę miłości i wierności dwóch osób. \"imprezki\" robi się raczej na Sylwestra. :-)

Gość Rain Drop - ty udajesz ze nie
rozumiesz? Czy naprawde nie wiesz, o co Albinosce chodzi?

Gość Ona na serio nie rozumie