Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość piętnastoletniaaaa

Czy pietnaście lat to według was za wcześnie na inicjacje seksualną?

Polecane posty

Gość ale jesteście zacofani
A świstak pakuje czekolade w sreberka. Skąd wiesz czy jakas konkretna osoba jest emocjonalnie dzieckiem?

gbcb ---> Jak zrobi loda albo da sobie zrobić minetę to już nie będzie dziewicą (w sensie psychicznym). Nie rozumiem podejścia :O Co to za różnica czy miała chu*ja w ci*pce czy w ustach? :O

Gość gość
Nastolatka, ale nie kobieta.;)Jak mialam 15 lat to byłam tak durna i naiwna, że smiech mnie ogarnia, jak o tym pomyśle. Na wszystko mnie można było namówic i we wszystko wierzyłam. I nawet biorąc pod uwage, że teraz dzieci sie szybciej rozwijają to i tak 15 latka jest kompetnie niedojrzałą osobą. Obserwowałam moja siostre, ktora 3 lata temu miala dokladnie 15 lat i po prostu takie duże dziecko z niej było.Uważasz, że mówie jak osoba zacofana? Jeśli tak to rozwiń i podaj argumenty;)🖐️

"I prawnie też." Wedle prawa seks można uprawiać właśnie od 15 roku życia.

Gość moim zdaniem najlepszy wiek
to 12 lat i najlepiej bez gumki

Gość taka prawda...
Sądze, ze nie da sie na to jednoznacznie odpowiedziec. Ludzie sa rozni i niektóre dziewczynki w wieku 15 lat chciałyby sie jeszcze bawic w dziecinne zabawy a inne juz mysla o seksie:o Oczywiscie najczęsciej niezbyt mądrze mysla:p W każdym razie chyba te 15lat zostało wskazane pzez jakis specjalistów jako wiek w którym dziecko juz "wie co robi" skoro prawo w Polsce nie zabrania współżycia z osobami powyżej 15lat.

pozdro600 , mów za siebie. Ja taka nie byłam w tym wieku.

Gość gość
Wg prawda czlowiek jest dorosły od 18 roku życia, a mature nazywa sie swiadectwem dojrzałości...no i co z tego? O niczym to nie świadczy.Jeszcze całe zycie sie bedzie seksić, po co sie spieszyc i robic to z pierwszym lepszym chłopakiem, ktoremu pewnie chodzi tylko o seks. Prawdziwe uczucia i trwale wiezy emocjonalne miedzy chlopakiem, a dziewczyną rzadko sie bowiem tworzą, jak sie ma 15 lat.

Matko,. ja do dzisiaj nie jestem dorosła i dojrzała... A jako 15latka byłam na pewno bardziej dojrzała od moich rówieśników, co się objawiało własnie tym, że nie zrobiłam sobie dziecka, jak trzy koleżanki z mojej podstawówki:O I tym, że sobie zdawałam sprawę z mojej szczylowatości:classic_cool:

Gość gość
Deska dobrze mówi, dać jej wódki;)

gbcb ---> Jak zrobi loda albo da sobie zrobić minetę to już nie będzie dziewicą (w sensie psychicznym). Nie rozumiem podejścia :O Co to za różnica czy miała chu*ja w ci*pce czy w ustach? :O

Gość gość
Jak sie zaczyna eksperymentować, znaczy sie lodziki, minety i inne, to już dużo czasu nie uplynie, zanim sie pojdzie na całośc. BEz sensu takie myślenie....

Gość gość
\\_/ \\_/ \\_/ \\_/ Masz kobieto pij, aż cztery kolejki, tera dopiero bedziesz mądrze gadała :classic_cool:🖐️

Kilka dni temu ja z mężem rozmawialiśmy z naszym 15-letnim synem właśnie o seksie. Po raz kolejny, ale uważam, ze nadmiar rozmów w tej kwestii nie zaszkodzi. Tym bardziej, że było to tuż przed jego wyjazdem na obóz, a wiadomo jak to jest jak sie spod oka rodzicielskiego nastolatek wyrwie. Nasze dziecko oznajmiło nam, że spoko - to jest nie modne. A takie dziewczyny które uprawiają seks nazywane są \"szlauchami\" i wszyscy o nich doskonale wiedzą, jak również o tym co potrafią. Nie poraziło mnie to określenie, bo aż tak zacofana nie jestem, ale lekka ironia z jaką o tym mówił. Żal mi tych dziewczyn, bo nie jestem do końca przekonana czy są świadome tego, co sobie zrobiły.

Gość fdbgrth5yjh
kalika jestes zacofana. to sie nazywa szlaufy a nie szlauchy :O

Gość pietnastkaaO
Ja mam właśnie tyle lat, mój pierwszy raz był miesiąc temu... napewno nie jestem emocjonalnie zadnym dzieckiem, no ale w pewnym sensie rozumiem osoby które mają takie zdanie o młodych dziewczynach, bo zachowanie większości z nich pozostawia wiele do zyczenia, nie rozumiem tylko DLACZEGO WSZYSTKO JEST MóWIONE OGóLNIE?:o:o jak by to na świecie nie było porządnych, dojżałych dziewczyn, które mają chłopaków no od 2 lat, tak jak ja, kochają się i rozumieją mimo wieku...?:O no ale tak... 15-latka to jeszcze dzieciak bezmózgi i nie myślący, moje zdanie jest takie, że jeśli czujesz, że jesteś gotowa, znasz konsekwencje płynące z tego co chcesz zrobić i wiesz, że masz odpowiedniego i stałego partnera, to nie ma w tym nic 'szokującego' przynajmiej ja jestem w takiej sytuacji, ale co się bede wypowiadać, zaraz mnie zjadą bo ja w pieluchy jeszcze robie

Gość ANULKABZDURkA
ja swój 1 raz przezylam mając 15 lat z kolesiem który miał 16 jetsem z nim do dziś to byl tez jego pierwszyraz kupe lat minęło :D

Gość ANULKABZDURkA
cholera az taka stara jestem :D ale miło powspominać :D

Gość pietnastkaaO
:) i żyjesz? uważaj bo oni Cię teraz mają za trędowatą :O :classic_cool:

Gość ANULKABZDURkA
eeeee żyje i nawet dziecko już mam :D i nie wiem czy czasy się zmieniły ale powiem wam że nie liczy się wiek tylko to co sie ma w głowie(bo 15-latka może mieć więcej rozumu niż 30latka) ale o zabezpieczeniu nie zapominać trzeba

oł, dojrzała, może zajrzyj do słownika najpierw?:P Sory, ale jeżeli myślisz, ze jesteś dojrzała, bo nie masz tipsów i nie oglądasz Bravo, to gratuluję:O Dla mnie dojrzały człowiek to jest taki, który umie sobie poradzić SAM w życiu, bez pomocy innych osób, wie, co chce robić, realizuje swoje cele. Czyli np. ma wykształcenie, poukładane życie emocjonalne, rodzinne, zawodowe, umie się utrzymać itd. I jak zostanie sam, to sobie poradzi. A piętnastolatka, która nawet nie ma matury, to jest dziecko. Jak zajdziesz w ciąże, to co zrobisz- oddasz dziecko mamie na wychowanie?:) Czy może pooprosisz chłopaka, żeby poszedł do pracy i Cię utrzymywał?

Gość ANULKABZDURkA
dokładnie to miałam 14,5 bo w maju to się wydarzyło a w listopadzie kończyłam 15 i żyje i jestem szczęśliwa :) i kocham :)