Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
*22*

***** Syndi 35 *****

Polecane posty

Gość pollyy88
ja radzę poczekać na okres. Biorąc tabletkę w pierwszym dniu okresu na pewno jesteś zabezpieczona. Ja to jestem typem człowieka który dmucha na zimne :) dlatego polecam wziąć w pierwszym dniu okresu :]

Gość aaa24
megii18: jesli masz nieragularne miesiaczki to Syndi powinna ci je wlasnie uregulowac bo takie tez jest jej zastosowanie miedzy innymi:) biorac Syndi tak jak powinnas czyli od 1 dnia okresu i potem przez 21 dni z 7 dniowa przerwa miedzy poszczegolnymi opakowaniami, powinas dostawac krwawienie regularnie w trakcie tej przerwy. ja tez mam nieregularne miesiaczki i tez mialam takie obawy zanim zaczelam stosowac Syndi ale teraz jest wszystko w najlepszym porzadku i krwawienie dostaje 5 dnia po skonczeniu opakowania:)

Gość megii18
trochę się boję zażyć tych tabletek:/ no ale każdy organizm inaczej reaguje...no cóż trzeba zaryzykować, najwyżej je odstawię:) najbardziej obawiam się tycia, ponieważ wszędzie każdy mi mów, że przybiera się na wadze, gdy bierze się tab. anty.:/ nie mam zamiaru współżyć, głównym moim celem jest pozbycie się trądziku i wyregulować okres, kilka miesięcy temu miałam roczną przerwę od okresu i do tej pory nie wiem dlaczego?...chodziłam do gin., mam też problemy z tarczycą...głównie mówiono mi, że za mało ważę...ale to chyba nie jest przyczyną, ponieważ w końcu dostałam okres, ale powiem szczerze, że wolałabym nie mieć już takich długich przerw:) dziękuję za odpowiedzi:D w ulotce nie napisano, czy można pić alkohol biorąc te tabletki?:)

Gość aaa24
z tego co slyszalam alkohol mozna pic byle nie w takich ilosciach zeby doszlo do zwrocenia tabletki:P tak gdzies przeczytalam wiec nie wiem czy na 100% to jest prawda ;) mysle ze warto zaczac je brac zwalszcza ze przepisal ci je lekarz wiec on wie co i jak ;) a co do tycia to nie jest powiedziane ze zaraz musisz przytyc;) zalezy od twojego organizmu:) ja jak narazie biore i nie tyje ;)

Gość aaa24
jeszcze jedno.. skoro masz az takie przerwy w miesiaczkach to dziwie sie ze lekarz wczesniej nie zapisal ci innych tabletek;/ ja tez mialam kilkumiesieczne przerwy ale poszlam z tym kilka lat temu do lekarza i od tego czasu ciagle bralam tabletki (ale nie antykoncepcyjne) na wyregulowanie okresu poniewaz powiedziano mi ze to niebezpiecznie nie miec tyle czasu okresu...kiedy bralam tabl wszystko bylo ok i okres byl co 30 dni:) teraz przeszlam na antykoncepcje i narazie tez jest wszystko ok z moimi miesiaczkami:)

Gość megii18
w sumie nic mi nie było prócz tego, że nie miałam okresu:) ale to też było tak, że ja trochę zbagatelizowałam ten problem:) dziękuję, za podzielenie się informacjami z syndi:) odezwe się na forum, jak zjem już całe opakowanie hehehe:)

Gość Magdaa .
hey .;) Dzisiaj bylam u lekarza, by zapytac jak moge przesunac okres . polecil mi Syndi-35 . Poniewaz za miesiac jade na oboz i wypada mi okres . Mam dopiero 14 lat . Czy jest tu dziewczyna ktora brala te tabletki w tym wieku i z tego powodu i moglaby mi napisac jakie miala skutki uboczne.? ;)

Gość miska82
hej:)Magdaa,Słuchaj nie chce sie wymadrzac(chociaz jestem od ciebie starsza:),ale wydaje mi sie ze lepiej jakbys zrezygnowała z tego pomysłu o przesuniecie okresu,dlatego ze z własnego doswiadczenia wiem ze hormony potrafia niezle namieszac w organizmie tymbardziej ze jestes bardzo młodziutka.To moje skromne zdanie moze ktoras z dziewczyn sie ze mna zgodzi ja tak bynajmniej uwazam ze nie warto,ale oczywiscie decyzja jest w 100% twoja.pozdrawiam

Gość miska82
magdaa,zapomniałam jeszcze dodac,ze biorac te tabletki mozesz sie poprostu zle czuc i zamiast fajnego obozu bedziesz przezywała koszmar:/

Gość Magdaa .
Wiem , lekarz powiedzial mi o skutkach ubocznych i wyczytalam w ulotce dolaczonej do opakowania , ale lekarka mi je przepisala i powiedziala ze wiekszosc kobiet ktore je zazywaly nie mialy problemow , ale czuly sie po nich dobrze . teraz sama niewiem co robic.

Gość lamusica
hey Magda, ja też uważam że na hormony w Twoim wieku jest zbyt za wcześnie!!! ja biorę je już od 2 lat, skutki uboczne miałam w pierwszych miesiącach byłam strasznie nerwowa i z byle powodu płakałam zupełnie jak kobieta w ciąży!!! moja koleżanka tez zaczęła pierwsze opakowanie ale je nie skończyła z tego samego powodu- nie chciała wyładowywać swoich emocji na innych!!! zresztą co to za lekarz który w tak młodym wieku przepisuje Ci takie leki!!??? Lepiej będzie jak pojedziesz na ten obóz i przetrwasz te trudne dni tak jak zwykle, a hormony zostawisz w spokoju, bo to naprawde poważna sprawa!! Pozdrawiam.

Gość Magdaa .
sama juz teraz niewiem . dzisiaj dostalam okres wiec dzisiaj musialabym zaczac brac te tabletki . Mysle nawet ,ze dostane okres pod koniec lipca , wiec mnie jakos na oboz moze ominac, ale co ze zmiana klimatu , to tez moze jakos wplynac prawda,.?

Gość Sofcik
Tak zmiana klimatu też ma duży wpływ na nasz organizmy. Biorę tabletki od tygodnia i jem tylko śniadanie (zmniejsza łaknienie w moim przypadku) jestem bardziej nerwowa i nie śpię całymi nocami :P Uważam że nie powinnaś zażywać tabletek antykoncepcyjnych w tym wieku :)

Gość syndii
Czy jeśli zapomniałam wziąć wczorajszej tabletki, to dziś mam wziąć tą którą powinnam brać dziś czy tą którą powinnam wziąć wczoraj? Dwóch nie powinnam brać, prawda? W ulotce piszą o tym dość niejasno i nie rozumiem za bardzo co mam zrobić;/

Gość Sofcik
Jesz zawsze jedną tabletke z danego dnia.

Gość Magdaa .
heey.;) Przepraszam , ale nie posluchalam was . i teraz strasznie tego zaluje . Wzielam 3 razy tabletke . Codziennie bolal mnie brzuch i mialam uczucie chodzbym zaraz miala zwymiotowac. Dzisiaj w nocy 2 razy zwymiotowalam , brzuch mnie bolal , glowa . Postanowilam odlozyc te tabletki . dzis ich nie wezme , ani jutro , ani nigdy . I moje pytanie : czy po wzieciu 3 tabletek okres moze sie przesunac albo cos.? bedzie jakas zmiana .? czy wypadnie mi normalnie tak jak mial wypasc .?

hej mam 5 opakowan syndi 35,niestety nie sa mi juz potrzebne...zainteresowane osoby praszę o kontakt. 2669588 wawa

Gość natallica
Witam, co do tabletek, to jeśli nikt ich od Ciebie nie odkupi, to zwróć do apteki, powinni zwrócić Ci pieniądze, albo przynajmniej ich część:) a teraz chciałam Was zapytać, co odczuwałyście po zrobieniu sobie przerwy w braniu tabletek (oczywiście po wzięciu wszystkich tabletek i wystąpieniu okresu w czasie 7 dni), czy następny okres dostałyście jakoś w terminie. ciekawe jak szybko występuje owulacja po odstawieniu... ja powinnam była dostać okres wczoraj (tak było zawsze podczas brania tabletek) i naszły mnie różne refleksje...;) z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam :)

Gość chmurkka
Witam Mam pytanie czy w trakcie brania tabletek odchudzanie ma jakiś wpływ na negatywne działanie (czytaj: brak skutecznej antykoncepcji)

Gość _Ona_18
Oj Magdaa postąpiłaś bardzo nierozsądnie! Wzięłaś 3 tabletki na raz, wciągu jednego dnia?! O.o Szczerze mówiąc nie wiem, czy okres moze ci się przesunąć, ale jakby nie było to są hormony i wszytsko możliwe, lepiej z takimi nie eksperymentować! No i mam pytanie do osób, które zażywaja owe tabletki. Czytałam na ulotce, że zażywając je nie wolno się opalać, bo może wystąpic plamista wysypka. Wiecie coś o tym? Nie wolno wogóle sie opalać, czy tylko podczas pierwszych dni/tygodni ich zażywania? No, a co do objawów to pierwszego dnia od ich zażycia miałam straszne wymioty, bóle głowy i mdłości. Dziś jest 5 dzień odkąd je biorę i wszytskie przykre objawy minęły. Boli mnie tylko brzuch, ale to raczej wina okresu, który mam niż tabletek xD Mam jeszcze jedno pytanie. Jak one działają na cerę? Dają wyraźną poprawę? I wiem, ze to zależy od organizmu, ale mniejwięcej po jakim czasie następują jakieś zmiany? Pozdrawiam :)

Gość Magdaa .
Nie... bralam po jednej tabletce codziennie . ale juz je odstawilam ...

Gość _Ona_18
Magdaa - Aha. Dobrze, że je odstawiłaś. Co do twojego pytania - cóż teraz twoja gospodarka hormonalna jest nieco zaburzona i okres raczej może się spóźnić, albo pojawić się wcześniej .... Na przyszłość decyzję o zażuwaniu tabletek antykoncepcyjnych konsultuj z lekarzem, bo jest cały szereg przeciwwskazań dla których nie można ich brać. Pozdrawiam.

Gość Magdaa .
Dziekuje bardzo . Bardzo zaluje , ze wzielam te tabletki ... i dziwie sie , ze lekarka mi je normalnie przepisala i ze nie musialam isc do ginekologa...

Gość Michelle66
Błagam odpowiedzcie szybko! Wziełam tabletke ( syndi 35), za 5,6 min poszłam do WC i zwymiotowałam, ponieważ zjadłam cos niedobrego na miescie. Co mam teraz zrobic, wziąść nowa tabletke, czy co?!?!?!?

Gość _Ona_18
Michelle66 - Raczej nie powinnaś bra nowej tabletki. Szczerze mówiąc 1szego dnia mojej "przygody" z Syndi 35 też zwymiotowałam, nie wzięłam nowej tabletki i wszytsko było ok. Nawet w ulotce coś pisze na ten temat. Jeśli się nie myle to, ze jeśli podczas brania wystąpią dolegliwości żołądkowe (wymioty) nie należy się przejmowa, lecz to może chwilowo obniżyc skutecznośc leku (głównie chodzi o antykoncepcję) Pozdrawiam.

Gość chmurkka
Witam Mam pytanie czy w trakcie brania tabletek odchudzanie ma jakiś wpływ na negatywne działanie (czytaj: brak skutecznej antykoncepcji)

Gość Michelle66
Ta, tylko, ze to nie była Moja pierwsza tabletka, jestem juz w połowie brania II opakowania. Napewno nie brac?

Gość Patii5
hey dziewczyny prosze pomozcie mi . Wzielam Syndi w pierwszym dniu okresu , bralam kilka dni , a okres skonczyl mi sie juz po 3 dniach . wyjechalam w gory na 2 dni i zapomnialam tabletek .! i w ciagu tych dwoch dni dostalam nastepny okres .! czy mam brac dalej syndi .? z gory dzieki , pozdrawiam .

Gość _Ona_18
Michelle66 - Hmm w takim razie wstrzymam się od rad, bo sama jestem w połowie 1szego opakowania. Jedyne co mogę powiedziec to, to żebyś jeszcze raz dokładnie przeczytała ulotkę. Ale na twoim miejscu nie brałabym kolejnej tabletki, chyba, że zależy ci na skutecznej antykoncepcji, bo jak wcześniej pisałam to może spowodowac że tabletka może, ktrótko mówiąc nie zadziałac ;)

Gość kkk0316
Mam pytanie..biore od paru dni syndi 35.. oporcz tego mam zespoł policystycznych jajnikow i z okresem było u mnie roznie..tabletki biore alby to unormowac. Po 3 dniach brania tabletek po stosunku dostalam bardoz intensywnych zawrotow glowy i wymiotow..to normalne na poczatku brania tabletek..?prosze o pomoc

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować