Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 wnuczkaaaaa

Prosze o modlitwe

Polecane posty

Go艣膰 kilka s艂ow do powiedzenia
zdaje sie, ze jeszcze malo wiesz o zyciu anyzowka, skoro uwazasz, ze wszystko jest czarno biale. Z kilku linijek juz wiesz jaka jestem osoba? Przynajmniej ja zdaje sobie sprawe z tego, ze nie jestem idealna. Ty tez nie, ale chyba musisz dorosnac do tego, by wiedziec, ze nie osadza sie ludi tak latwo po kilku linijkach tekstu na jakims forum.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 czy wyscie powariowaly
:O

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wnuczkaaaaa
Jeszcze raz dziekuje wszytskim ZYCZLIWYM osobom za modlitwe. Nie zalozylam tego topiku zeby dyskutowac o pielegniarkach (chociaz byloby o czym). Jestem u Babci od 8,30 do 20,30 czasem z malymi przerwam ii widze jak pielegniarki traktuja chorych szczegolnie tych, ktorych aktualnie nikt nie odwiedza(zaznaczam nie wszytskie pielegniarki, ale wieszkosc). Nie bede sie na ten temat wypowiadac bo brak mi slow, uwazam jednak ze chorym niewazne czy starszym czy mlodszym, lazacym czy chodzacym nalezy sie szacunek a nie wulgaryzm wysmiewanie i ponizanie(nie zartuje!!!!) Ide do szpitala. I jeszcze raz dziekuje tym, ktorzy nas wspieraka modlitwa czy mysla.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 oollga
wnuczka - jak to dobrze, ze twoja babcia ma ciebie..., trzymajcie si臋 z babunia obie kilka s艂贸w - no i co powiesz teraz, w 艣wietle ostatniej wypowiedzi wnuczki? Dalej brniesz w swoim uporze? Czy naprawd臋 musisz znale藕膰 si臋 SAMA zdana na 艂ask臋 i nie艂ask臋 jakiej艣 bezmy艣lnej 偶miji ( kt贸ra nota bene bierze za to pieni膮dze) 偶eby艣 zrozumia艂a, 偶e od piel臋gniarek nale偶y wymaga膰 odpowiedniego podej艣cia do chorych?

Udost臋pnij ten post

Niekt贸rzy sie zapr膮 jak osio艂ki i nie przyznaja sie do b艂臋d贸w. Piel臋gniarki s膮 r贸偶ne, to te偶 ludzie, i jak wsz臋dzie trafi si臋 dobra i z艂a osoba, nie ma generalizowa膰. Ale fakt faktem , ona jest w pracy i pewnych zasad sie od niej wymaga, jakiej艣 kultury i uprzejmo艣ci r贸wnie偶, a wiem, r贸偶nie z tym bywa. Gdy moja babcia le偶a艂a na udar i mia艂am konflikt z jedn膮 piel臋gniar膮 to potem ona si臋 m艣ci艂a na mojej babci. No, to tu ju偶 przegi臋艂a spraw臋 okrutnie. Poruszy艂am niebo i ziemi臋, wszystkich znajomych, i znalaz艂am doj艣cie do jej prze艂o偶onej, i ta pani ju偶 nikomu w naszym szpitalu nie zaszkodzi. Ale to i tak kropla w morzu. Masa takich jeszcze pracuje, wszystkich nie wyrzucimy z pracy za brak profesjonalno艣ci. Ale strajkowa膰 jest 艂atwo, co??

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wnuczkaaaaa
Przyszlam na chwile do domu. Rano z Babcia bylo lepiej, po poludniu troche gorzej. Widze,ze cierpi. oollga: dziekuje Jaaska: no wlasnie, ja tez je rozumiem,ze sa zemczone, ze nie tylko moja Babcia jest pacjentka, ze maja swoje metody, ktore moze dla mnie sa drastyczne, ale nie rozumiem skad w nich ta nienawiesc do pacjenta, skad te wulgaryzmy.(gdybym ja w pracy uzyla wulgaryzmu dostalabym taki wpis do akt,ze na pewno w swoim zawodzie juz bym nie pracowala). Podam wam przyklad u mojej Babci w dzien zawzse ktos jest, wiec ja Babci podam leki,nakarmie, wytre jesli zwymiotuje, zaalarmuje pielegniarke,ze np. kroplowka nie dziala, ale sa osoby, ktore sa same i wiecie co....kto je nakarmi, kto poda wode, musze poczekac...nawet nie chce myslec ile...... Jaaska: a jak sie czuje Twoja Babcia?

Udost臋pnij ten post

No babcia czuje sie og贸lnie dobrze. Ale tak jak pisa艂am na poczatku topu, bywa r贸偶nie. S膮 dni, 偶e sama zrobi wiele ko艂o siebie, a s膮 takie, 偶e na nic nie si艂y i sie przewraca pr贸buj膮c chodzi膰. Tak w艂a艣nie to jest z tym udarem. Ale g艂owa do g贸ry, nikt nie powiedzia艂, 偶e z Twoj膮 babci膮 ma byc podobnie. Z tego co piszesz to jest ona w lepszym stanie ni偶 by艂a moja po przywiezieniu do szpitala. Moja babcia nas poznawa艂a, ale nie umia艂a m贸wi膰, nie pami臋ta艂a s艂贸w. Przynios艂am jej gazety do poczytania i 藕le, bo przecie偶 ona nie umia艂a przeczytac nic. Razem z moim 8letnim synkiem uczy艂a na nowo si臋 czyta膰, pisa膰, trzyma膰 o艂贸wek w r臋ku. Ale po wyj艣ciu ze szpitala podnios艂o si臋 psyche, kt贸re tam by艂o okropnie s艂abe. A rehabilitacja naprawd臋 du偶o pomog艂a. Ja jestem zadowolona z babci postep贸w, ale ona sama nie - przed udarem robbi艂a wszystko, od mycia okien, poprzez kopanie ogr贸dka, do noszenia ci臋偶kich zakup贸w. Teraz ogr贸dek kopie wujek, ja na przemian z mam膮 myjemy okna i je藕dzimy na du偶e zakupy. Bardzo to moj膮 bacie dra偶ni, ona nie umie by膰 zale偶na od kogo艣.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wnuczkaaaaa
Jaaska: nasze Babcie maja podobne temperamenty Wczoraj bylo strasznie Babcia cierpiala, ciuchutko jeczala, chociaz musiala starszenie cierpiec. Miala krwawienie z pecherza nerek lub jamy brzusznej, cierpiala caly dzien, nie wiem co by bylo gdybysmy z mama z nia nie siedzialy caly dzien. Moiwla ze boli ja brzuch. Nic nie jadla. Ranio zbadala ja lekarz. Moiwla,ze wszytsko ok, ze krew w moczu to normalne przy takiej chorobie. Ok 16 nie wytrzymalam, myslam,ze to juz koniec, zawolalm pielegniarki i poprosila,zeby cos zrobily...Okazal sie,ze krew w moczu jest z tego powodu,ze ona gromadzila sie gdzies w brzuszku. Babcia starcila z litr jak nie wiecej krwi.Wezwalismy ksiedza, myslelismy, ze niestety....ale po ulzeniu z brzuszkiem Babci zrobilo sie lzej. Mam nadzieje,ze jakos to bedzie. Ide do szpitala i wcaiz prosze o modlitwe.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dziadeczeeeeeek
wnuczkaaaaa zamias tu pisa膰 tu o wyp艂ywajacej krwi bo gdzies sie gromadzi艂a... poczytaj troch臋 ne temat choroby babci i zaczniesz by膰 partnrem w rozmowach i 偶adaniach dla tych lekarzy i piel臋gniarek. To tak ma艂o trzeba aby zacz膮c rozumiec. Tu sam ksi膮dz czy modlitwa niczego nie dadz膮.

Udost臋pnij ten post

dziadeczku: nie b膮d藕 uszczypliwy, dziewczynie to nie pomo偶e, a skoro nie by艂e艣 w takiej sytuacji, to nie 偶ycze Ci abys sie w niej znalaz艂

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wnuczkaaaaa
Jeszcze raz dziekuje wszytskim za wsparcie. Niestety moja Ukochana Babcia odeszla wczoraj w nocy :(.Tak bardzo Ja Kocham!!!!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wnuczkaaaaa
tak, taka mam nadzieje...w to wierze

Udost臋pnij ten post

Serdecznie Ci wsp贸艂czuj臋 Ale pamietaj, 偶e babcia b臋dzie 偶y艂a zawsze w Waszych wspomnieniach i my艣l o tym, 偶e tam gdzie jest teraz jest jej lepiej, i nie ma tam zmartwie艅 i b贸lu

Udost臋pnij ten post