Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość załamana mama

nie chce tego dziecka

Polecane posty

Gość załamana mama

3 miesiąće temu urodziałm dziecko o które staraliśmy się z mężem pół roku:) byłam szcześliwa al kidy wczoraj się dowedziałam że jestemw ciąży to się załamałam:( nie mamy pieniędzy na 2 małych dzieci:( tylko mąż pracuje a ja dostej grosze za siedzienie z dzickiem w domu. nie ma kto nam pomóc bo nasym rodzicą też się nie przelewa. to jest 6 tydzień i tak się zastanawiem że mogę coś zrobić żeby poronić???? chodzi mi o to że słyszałam kiedys o zastrzykach do 3 miesiąca ciąży...... porosze pomóżcie mi:(:(:(:(:(:(:(:(:( nie chce aborcji.....

cokolwiek teraz zrobisz w kierunku pozbycia sie ciazy, to bedzie to aborcja...

nie zastrzyki, tylko tabletki, nie do 3 miesiaca, tylko do 7 tygodnia. i musze cie zmartwic - to tez aborcja. no i spore koszta. przykro mi.

Gość załamana mama
nie to podobno nie to samo. aborcja jest to wyjmowanie każdej części ciała dziecka a te zastrzyki te są poronne... słyszałam że kupuje się je w patece... nikt o nich nie słyszał:(:(:(:( prosze o pomoc

Gość jedyne rozwiazanie to ...
aborcja ... Tak jak ktoś napisał ... jesli specjalnie wywołasz poronienie to będzie to aborcja ...

Gość loook
dasz rade. teraz wszytsko wydaje sie walic ale wasza sytuacja moze sie polepszyc. akurat dwojka dzieci razem sie wychowa i bedzie wam lzej niz gdyby miala byc przerwa. te dzieci juz do konca zycia beda sie wspierac i rozumiec. ty zaoszczedzisz na ciuszkach bo od razu beda dla drugiego dziecka gratulacje - nie przejmuj sie na zapas teraz i tak siedzisz w domku- co za roznica w ciazy czy nie ;)

Gość załamana mama
a co to za tabletki do 7 TC??????trzeba mieć recepte???? właśnie najgorsze jest to że się zabezpieczaliścmy:(:(:(:( nie wiem jak to się stało ale nigdy nam guma nie pękła a ty prosze ciąża:(:(:( nie moge sobie poradzić z tym wszystkim .... jestem załamana

E tam. Gadanie. Lepiej doradźcie kobiecie jakoś dobrze, a nie od razu teskty \"a nie mogliście się zabezpieczyć\".

moja droga, aborcja moze byc farmakologiczna albo mechaniczna. w zadnej aptece nie sprzedaja takich zastrzykow ani tabletek, mysle, ze mowisz o postinorze, ktory bierze sie do 72 godzin po stosunku bez zabezpieczenia. a aborcja to nie tylko skrobanka, tylko kazde dzialanie zmierzajace do przerwania ciazy. jesli zazywasz cos, co ma spowodowac obumarcie i wydalenie plodu, to rowniez dokonujesz aborcji.

Gość nie rob glupstw
Nie rob nic, czego bys pozniej mogla zalowac. Jezeli kochasz to dzieciatko, ktore urodzilas, pokochasz i drugie. Nie twierdze, ze bedzie latwo, ale nie warto brac na siebie takiego pietna.

Gość załamana mama
ale my naprawde nie chcemy drugiego dziecka:(:( zawsze chcialiśmy mieć 1 żeby mu coś zapewnić:( a dwójka:(:(:( nie damy rady...:(:(:( to nikt z was nie słyszał o tym zastrzykach?? ja slyszałamże nawet są niedrogie.... tylko nie wiem gdzie. chyba kiedyś w necie czytałam

wg wikipedii: Aborcja (od łac. abortio – poronienie) – usunięcie embrionu lub płodu z macicy.

Gość nie rob glupstw
I tak zrobisz , jak uwazasz:O ja nie chcialam miec trzeciego dziecka. To dopiero "balast" w dzisiejszych czasach. Ale mam i kocham je nad zycie. Nie umialabym zyc ze swiadomoscia, ze sie go pozbyalam!

Gość loook
zalamana - to ze nie plnowalas nie znaczy ze nie dasz rady i ze nie bedziesz miala z tego radosci. to naprawde nie problem- wrecz przeciwnie. sa ludzie, ktorzy tylko marza zeby tak sie udalo zajsc w ciaze. ze wzgledow finansowych to jest korzystne ale takze dla kobiety - bo te dzieci sie beda razem bawic i bedziesz miala wiecej spokoju niz przy jednym nie panikuj. teraz sie czujesz oslabiona ale to uczucie przejdzie i albo zaspai je radosc z nowego dziecka albo poczucie winy. po co ci to?

zalamana mama - nie ma zadnych zastrzykow - NIE MA. zastrzyki sa antykoncepcyjne - depo provera i bierze sie je raz na 3 miesiace. moze to o tym czytalas. na poronienie nie ma zadnych zastrzykow, uwierz, znam ten temat wzdluz i wszerz. zastanow sie lepiej skad wziac kase na nastepne dziecko, pogadaj z mezem, przeciez jakos dacie rade..

Gość załamana mama
nie nie chodzi mi o postinol. o ty słyszałam... a co to jest aborcja farmakologiczna albo mechaniczna??

Gość kobieto nigdy
nie dostaniesz rozgrzeszenia, na chrzcinach, na komunii na bierzmowaniu i slubie nie bedziesz mogła przystąpic do komunii! wolisz tak wychowywac dziecko?

Gość vfiugigi
chodzi o RU486 i możesz to dostać od ginekologa wywołującego miesiączkę, dyskretnie, czyli szukaj po ogłoszeniach masz bardzo mało czasu

Gość vfiugigi
"kobieto nigdy", ty jakiś fijoł (pod moherem na głowie) jesteś?? autorka ma poważny problem yciowy a ty coś bredzisz o formach praktykowania religii?

Gość loook
zalamana - brat czy siostra to najlepsze co mu mozesz "zapewnic" :) nidgy nie bedzie z niczym samotne, zawsze bedzie mialo wsparcie. tak sie tylko wydaje - dziecko ma 6 tyg w ciagu 7 miesiecy wasza sytuacja moze sie zmienc 100 razy. ty bedziesz sie czula pewniejsza i zmienisz punkt widzenia

Dziecko zawsze można oddać np.na adopcje jeśli go naprawdę nie chcesz, lepsze to niż miałoby wogóle nie żyć:/

Gość zazdroszczę Ci
ja marzę, żeby w szybkim czasie mieć dwójkę, bo swoje latka mam.. żal mi tego dziecka, jeśli je urodzisz.. takie niechciane.. Uważaj, żeby loś cię nie pokarał, bo coś moze się stać dziecku, które masz i będziesz gorzko płakać kiedyś...w ogóle wstyd, że tak myślisz.. :o

Gość załamana mama
vfiugigi - O TO CHODZI!!!!!!!!!! mam jeszcze czas.... może mi się uda... musze o tym poczytać:/ a tak poza tym to nie myśle teraz o religi tylko o problemach:(

Gość svfdvsdv
oddanie do adopcji to dopieor patologia i zastanawianie się do końca życia co z tym dzieckiem się dzieje a usunięcie do siódmego tygodnia to działanie jak naturalne i wobec wczesnego płodu

Gość dobra rada.
kobieto nie rób tego, będziesz załować kiedyś

Gość załamana mama
wiem że jestem złą matka:(:( nie chcę odac do adopcji... myślać przez całe życie czy ma rodzine czy siedziz w domu dzicka... to by było jeste gorsze.

Gość loook
zalamana - tu nie chodzi o religie tylko o to, ze mozesz miec depresje poporodowa i aborcja moze ja tylko poglebic. powinnas skonsultowac sie z dobrym psychologiem, bo sama mozesz nie zdawac soebie sprawy z tego, ze podejmiesz decyzje ktorej bedziesz zalowala