Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 2 razy mama

Wyższość porodu naturalnego nad cesraskim cięciem !

Polecane posty

Gość nie wytrzymam ze smiechu
wiekszosc cc na zyczenie to takie idiotki które dla małego fiutka poswiecaja sie swoje serce i inne organy obciazane znieczeleniem czy narkoza mnie to przypomina traktowanie kobiet przez romów dla faceta da sie pociac moze zabic a on i tak nie bedzie tego doceniał bo jest porzekonany o swojej wyzszosci nad szara masa z ktorej składa sie jego kobieta

bezpieczniejsze .....czasem tak ale czesciowo bo po cc dzieci czesciej maja problemy z oddychaniem co idzie za sztycznym oczyszcaniem dróg oddevhowych w czasie przejscia przez kanał rodny drogi oddechowe malca same sie oczyszcaja po cc robi sie tu ssakiem dodatkowa atrakcje ma córka mojej znajomej mała ma cieta rane na raczce bo skalpel wbił sie za głeboko rana rosnie razem z nią

ale u znajomej to cc było koniecznosci tak jak pisała acha.kilka godzin czekania na rozwarcie w bólach i tak cc sie odbyło

Gość mareczek35
Hahahahaha, teraz to dalas. Ale musisz byc pustakiem :o Niby dla Ciebie wyglad jest niewazny? Kobieto opanuj sie! Gdyby wszystkie niezbedne badania nie pozwolily na cesarke nigdy bysmy sie na to nie zdecydowali! Oczywiscie ze najwazniejsze jest zdrowie, ale zona akurat nie miala zadnych przeciwskazan, wiec niby czemu nie mogla wybrac. Imbecyl z ciebie - nie wytrzymam ze smiechu, hehe.

Dziekuje za gratulacje - choc nie trafione. Czekam na informacje dlaczego porod naturalny jest bezpieczniejszy dla noworodka niz cc przeprowadzona w odpowiednim terminie i przy okreslonych wskazaniach. Odowiedz skonsultuje z kuzynem poloznikiem oraz bratem, ktory jest w trakcie specjalizacji z ginekologii. ( fantazja mnie ponosi;) ) Odezwe sie jutro.

dziwne ze to faceci sobie nie powiekszaja ptaszków ani nie decyduja sie na ich plastyke tylko kaza cierpiec swoim kobietom o kant dupy roztrzaskac takiego chłopa

Gość drugie dziecko rodziłam
w wieku 32 lat i też robiono mi ładne szycie w znieczuleniu -właśnie taką plastykę krocza i to na kase ...mąz twierdzi,że teraz nawet lepiej🖐️

kurwa sorry autorko ale jestes poprostu glupia.. po 1 po co taki temat? kompleksy masz? po 2 - cos mi sie nie wydaje zebys miala cc.. w cc nie chodzi o to ze w trakcie jest strasznie - jak ma to miejsce podczas porodu sn... koszmar zaczyna sie PO... jak nie mozesz sobie sama dupy umyc, isc do kibla, myja Cie polozne... jak nie mozesz wziac dziecka przez 24 godziny na rece, jak czujesz ze wylatuja Ci flaki brzuchem i przez pierwsze godziny nie mozesz nawet glowa ruszyc.. wyzszosc porodu??? a co to znaczy? w jakim sensie wyzszosc? czujesz sie lepsza bo dziecko wyszlo Ci pochwa a nie brzuchem? no sama pomysl jakiez to prymitywne... to teraz mozemy zaczac licytacje : 1 wyzszosc kobiety ktora rodzila sn nad kobieta ktora rodzila przez cc 2 wyzszosc matki ktora karmi piersia nad matka ktora karmi pok sztucznym kurwa no debilism i kompletny brak wyobrazni:O ale coz... gdyby po swiecie chodzili tylko ludzie ktorych iloraz inteligencji jest wyzszy od ilorazu int szympansa byloby nudno chyba:P

zeby nie było nei chwale się czy nei czekam na ochy i achy poprostu pokazuje swój brzuch po naturalnym porodzie ;)

Gość mareczek35
Taki jak mojej Niuni :) Naprawde sliczny :) Niestety nie wszystkie kobietki maja tyle szczescia co zona i Ty :) Czesto widzi sie rozstepy. Szczegolnie na plazy.

Gość 2 razy mama
kolorowa po co tak ostro przeciez chodzi tylko o dyskusje

powie mi ktoras czy facet jest wart takich poswiecen? zaden sam nie pojdzie z sisiakiem pod nóz a wy dla nich sie tak posiecanie dla mnie to niewolnictwo a nie partnerstwo jak by mi kiedys powiedział ze mu za luzno odpowiedziałabym "widocznie masz za małego ptaszka---jak nie pasi to go sobie zoperuj ja nie zamierzam nic z tym robic" finito acha ładny brzusio ,bez szram i ciec bez ingerencji lasera {usta}

Acha brzuszek sliczny :) a tak wogole to 2 dni temu lecialo na tvn style o porodach cc i naturalnym , wypowiadal sie lekarz i mowil ze odradza cc jezeli nie jest ze wskazaniem , sn jest zdecydowanie lepszy jezeli ktos ogladal to napewno pamieta ;) zreszta tak rodzila sie wiekszonsc z nas i jakos zyjemy ;)

marus roztsepy nie robia sie przy naturalnym porodzie to wynik powiekszajacego sie brzucha w ciazy ale nie wszsytkie kobiety je maja mysle ze połowa tylko

straszne jest to co piszecie, szczegollnie panowie, ktorzy poza opowiadaniami nic nie wiedza:)ja urodzilam dwoje sdzieci silami natury bez znieczulenia, bo mam na nie uczulenie, dwa razy mialam naciecie krocza i nadal jest tak jak przed pierwszym porodem :) teraz jestem w 3 ciazy i nadal mysle ze wroci do siebie, a o plastyce krocza to nie prawda ze tylko po menopazie \"ciemnogrodzie\" mojej siostrze zrobili tak naciecie ze rozcieli jej az do odbytu musiala czekac 4 miesiace po porodzie na plastyke, zszyli jej tylko tak, aby nie miala problemow fizjologicznych,a i tak je miala dopoki nie zrobili porzadku.

Gość tiaaa
a mnie bedzie chlopak szyl i nie mam z tym problemu haha. tak jak on zrobi to pozniej sam sobie bedzie mogl narzekac ze 'luzna' etc.

Gość nolan
ja jednak nie chciałabym być Niunią Mareczka, co będzie za 10, 20 lat?

Dzieki ;) Ja nie wiem ....jakieś mity o rozciągniętych pochwach ....chore to dla mnie ....ja tego bynajmniej nie doświadczyłam ...nie czuję się ani szersza ani weższa....taka jak byłam .......mój facet nie narzeka ..... a gdyby narzekał wysłabym Go na operacje powiekszenia ....:P heheh pierdzielenie o szopenia - dokładnie

Gość zosiasamosia27
Przykro mi ale pochwy sie rozciagaja, to zadnet mit, a prawda. Gdyby tak nie bylo to czemu kazda klinika oferowalaby zwężanie pochwy??? Gdyby te operacje nie mialy wziecia to by ich nie rozbiono, a chetnych jest wlasnie coraz wiecej. Wiec nie pierdzielcie glupot ze nic sie nie zmienia. Nie chce generalizowac, moze sa przypadki ze nie, ale nie sadze ze po trzech porodach.

Gość zosiasamosia27
A poza tym po porodzie sn bardzo czesto wystepuja zgrubienia i blizny po szwach:/ Ja wlasnie dlatego wolalabym rowniez rodzic przez cesarke, mam nadzieje ze tak bedzie.

Gość blkgdkgk
zwezanie pochwy to taj jak plastyka piersi jak sie komus uroi ze ma za male to powieksza i biznes sie kreci

zosiamosia terozyzujesz wnioskuje ..... czemu zawsze najwięcej do powiedzenia mają ci któzy nei przeszli danej rzeczy .... ? - włąsne usprawiedliwienie ? strachu przed porodem SN?

Gość zosiasamosia27
Zgadza sie nie rodzilam jeszcze. Ale moja kumpela tak i szczerze mowiac wyglada to tragicznie :o Widzialam jedynie brzuch, a o zgrubieniach wiem od niej samej. I tak w ogole to wydawalo mi sie zyjemy w wolnym kraju, wiec czemu nie moglabym sobie wybrac jesli tylko bede mogla??? Ludzie, w jakim swiecie wy zyjecie?

Gość zosiasamosia27
Wiem ze rozstapy robia sie tak czy owak, ale chcialabym choc troszke zminimalizowac 'efekty uboczne', tj.: blizny i wlasnie te zgrubienia na pochwie :o Co w tym zlego ze chce wygladac dobrze? Jesli lekarz nie bedzie mila nic przeciwko i wszystko sie dobrze potoczy to na bank bede rodzic przez cc.

Spokojnie :) Ja ci tylko przestawiam moje rację i powieram argumentami - rodizłąm naturalnie i specjalnie wkleiłam fotkę swojego brzucha ,żeby pokazac ,ze nie jest tak jak mówią niektórzy ze jest okropny itp tylko tiuningu potzrebuje :P a po CC- zsoataje blizna całe szczescie łatwa do zatuszowania ubraniem. Twój wybór jasne ,ze tak Ja się się ciezę ze dane mi było urodzić naturalnie przy mojej figurze drobnej :) odzyskałąm \"swoje ciało\" i nie mam rozciągnietej [pochwy