Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Postaram się pomóc

Masz pytanie-chętnie pomoge

Polecane posty

Gość chiuała
ale czy jest mozliwosc zajsc w ciaze w ten sposob?

Gość Anusia_221
postaram sie pomóc Pani jest lekarzem? tak czytam wypowiedzi i aż nie jestem pewna... jeżeli tak to napewno Pani może mi odpowiedzieć czy przy stanie zapalanym lekarz by zauważyl 10 tyg ciąże?

yonai---kochanie ja Ciebie nie potępiamNie bede dawać morałów bo to nie o to chodzi.Oczywiście aborcja zawsze była ale robią to lekarze po kryjomu za dużą kase-co do tego nie ma co się oszukiwać.Jeśli nie chcesz tego dziecka możesz urodzić i zrzec się praw.Zobaczyć mozna poradzić sobie i z nauką i z wychowaniem dziecka-masz partnera,napewno pomoga rodzice.Pamietaj też że sa przypadki że możesz mieć po usunięciu problem zajścia w ciaze lub wogóle nie mieć już dzieci. chiuała---- uważam że maloprawdopodobne byś była w ciaży anusia_221---- tak jestem ginekologiem-położnikiem z 5 letnim stażem. Jeśli było wykonane usg to lekarz napewno zauważylby 10 tyg.ciąże np ze zwględu na to że jest serduszko.Jeśli badanie było robione ginekologiczne(lekarz wprowadzał ew.palce do pochwy i uciskał brzuch) to mógł przy stanie zapalnym nie stwierdzić.

Gość akka22
Witam mam pytanie: czy bół piersi jest normalny przy braniu tabletek anty?? Czy jest moze powodem...czegos..??? Dodam ze biore Yasminelle. Dzis mam 1 dzien przerwy po drugim opakowaniu i bardzo bola mnie piersi...:-(

Gość chiuała
dziekuje bardzo pani:* pytalam wielu osob jednak pani zdanie jest dla mnie najwazniejsze bo widac ze jest pani naprawde dobrym lekarzem, teraz ciezko o takiego.Pozdrawiam i jutro z samego rana zrobie test i wiecej takich akcji nie bedzie!:)

Gość kacha 149
Znów bardzo dziekuję za odpowiedz. I badzo się cieszę że można z Panią poklikać. :)

Gość Anusia_221
postaram sie pomóc badanie było tylko ginekologiczne, nie było usg, robiłam jednak 2 testy ciązowe i nic nie wykryły lekarz powiedział ze napewno by rozpoznała, ponieważ przy 10 tyg ciązy macica była by jak jej pół pięści. nie wiem dlaczego taks ie mratwie :( chodziłam prywatnie i nie wiem czy lekarz ma w gabinecie usg. powiedziała do mnie tylko tak: według mnie nie jest pani w ciazy ale nie stwierdze tego po ostatnije miesiaczce, gdyz 2 dni temu sie Pani skonczyła ( rozumiem ze miala na mysli ze moglam sie kochac przed miesiaczka itp) inny ginekolog rowniez powiedzial i macica mała i nie jest pani w ciazy. ah :((((

Gość postaram się pomoc
akka22----Częste działania niepożądanymi sa bolące piersi(ból ten powinien ustać po 3 op.tabletek)gdyby jednak się tak nie stało prosze wybrać się do lekarza,wtedy lekarz napewno przepisze pigułki o innym składzie hormonalnym chiuała---- ciesze się że mogłam pomóc.Dziękuje również za miłe słowa :) gdyby test domowy wykazał wynik pozytywny to wiadomo odrazu do lekarza.Jednak gdyby był negatywny prosze powtórzyć za 3-4 dni lub wybrac się do przychodni na zrobienie beta.Wynik jest tego samego dnia

Gość kacha 149
Pani Doktor mam jeszcze jedno pytanie a mianowicie piersi mnie bolą ale to podobno do 3 opakowania może być głowa bolała ale rzadko libido niskie ale to u mnie rormalka tylko te jajniki nie daja mi spokoju ale mam wizyte we wtorek u mojej ginko więc z nią pogadam żeby w końcu zrobiła mi jakieś badania. Poza tym brak skutków ubocznych to może jednak mam dobrze dobrane. Fakt moja ginko przepisała mi je po usg dopochwowym i po rozmowie ale proszę mi powiedzieć jakie badania powinna mi zrobić to przynajmniej będzę wiedzieć no co zwracać uwagę

anusia---- wiele razy miałam pacientki które przy badaniu ginekologicznym mogłabym stwierdzić ciaze a na usg tej ciązy poprostu nie było.Przy stanie zapalnym często się wacham czy jest to ciąża,dlatego też po badaniu ginekologicznym mimo wszystko wole zrobić usg.

dziekuje za odpowiedz na poprzednie pytanie:)i mam do Pani jeszcze kilka pytań czy można w jakis sposób zapobiec lub zmniejszyc te wydalanie powietrza z pochwy?? a drugie moje pytanie brzmi tak: zaczełam stosowac plastry antykoncepcyjne i moje pytanie brzmi czy w trakcie tej 7 dniowej przerwy powinnam sie dodatkowo zabezpieczac czy nie jest to konieczne i moge sie kochac bez gumki i stosunek moze byc zakończony we mnie??juz wczesniej stosowałam tabletki antykoncepcyjne cilest przez pół roku.:)

a i jeszcze jedno pytanie został u mnie wykryty torbiel na lewym jajniku czy stosowanie plastrów mi nie zaszkodzi??

Gość Anusia_221
aha to uwazam ze to jest w porzadku. w jakims miescie Pani przyjmuje?:)) szkoda ze moj lekarz mi tego nie zrobil, pocieszams ie tlyko tym ze w takim ukladize wie co robi bo nitk nie narzekal jeszcze. w sumie nie moglby byc lekarzem skoro stawialby jakies przeciwne diagnozy. mzoe poprostu musze jej zaufac? a nie panikować nie wiaodmo czego. 20 tego miesiaca mam sie zglosic po badania cytologiczne aczkolwiek juz po wynik, mzoe wteyd poprosze o badanie usg, boje sie ze przesle mnie do spzitala bo nie wiem czy ma u siebie tkai sprzet... i czekac w kolejce nie wiaodmo ile :(

Dziękuje bardzo za pomoc. Wlaśnie przed wczoraj skończył mi sie okres po luteinie ( był skąpy) i po nim miałam uczucie suchości a dzisiaj jest juz wilgotno i oli mnie podbrzusze. Jak długo trzeba stosować metformin aby było widać efekty?

Gość akka22
Postaram sie pomóc----- dziękuje za odpowiedź. Ten ból czuje bardzo rzadko- może kilka razy w ciągu 2 opakowań. A czy powodem tego mogą być rosnące piersi??

kacha149---- Niestety ale rzadko co występuje duże libido przy braniu pigulek.Bóle piersi i glowy to największe skutki uboczne.Pytając o badania masz na myśli wykonywane badania przy przepisaniu odp.pigułek czy moze badania jajnika? nina82---zmiejszyć wydobywania się powietrza z pochwy moga tylko niekótre pozycje przy stosunku.Tak wiec trzeba się nakombinować :) plastry działają na podobnej zasadzie jak pigułki.Czyli jesteś chroniona i wczasie naklejania plasterka jak równiez w czasie 7 dniowej przerwy.Tak wiec jesteś bezpieczna.

Chciałabym sie spytać o upławy. czy zaraz po stosunku można iść do łazienki, czy lepiej założyć wkładke i poczekać do rana?

Brakuje taki osób jak pani, które bez problemu potrafią doradzić i pomóc. Dużo osób znalazło w pani prawdziwe wsparcie. Bo ja jak ide na wizyte do swojego ginekologa to on zawsze ma pełno ludzi i mam wrażenie że chce jak najszybciej wszystko zrobic.I nie ma możliwości z zapytania o co kolwiek.

co pani myśli---- dokładnie jakie masz pytanie anusia_221---- jesteś może z woj.zachodnipomorskiego?? zaufaj swojemu lekarzowi.Musi być dobry skoro jego wybrałaś :) zuzoa13---Co do okresu oraz nawilżeniem pochwy po luteinie prosze sie nie martwić.Jeśli chodzo metformin nie potrafie dac jasnej odpowiedźi.Mam pacientke u której widoczne były zmiany po 3-4 miesiącach ale i często zdarza się że prawie roczna kuracja nie przynosi efektu. akka22--- Uważam że ból jest spowodowany pigulkami.Naprawde się nie martw bo jak narazie jesdt wsyztsko wporządku.Poprostu organizm muśi się przyzwyczaić do hormonów tak więc głowa do góry :)

Witam! od dwóch dni zaczęłam brać tabletki antykoncepcyjne,wczoraj połknęłam drugą tabletke popijając ciepłą herbatą. Czy to ma jakis wpływ na obnizenie skutecznosci tabletek?? Moze to nietypowe pytanie,ale połykając tabletke ciepłą herbatą pomyslałam sobie ze moze sie rozpuscic w trakcie połykania no i wtedy mogłyby nie zadziałac. Mam nadzieje,czy ciepła czy zimna herbata nie ma wpływu na skutecznosc pigułek!!Prosze o odpowiedz

zuzia13---- Po stosunku radze najpierw się przytulić do partnera a potem udać się do łazienki kiedy nastój romantyczny ucieknie :) Bardzo dzięuje za miłe słowa.W chwili obecnej mam dużo wolnego czasu,kocham moją prace tak więc chciałabym pomóc jeśli jest to tylko możliwe.Więc gdybyś miała jeszcze jakieś pytania,to wiesz gdzie mnie szukać :)

ale22---- nie ma powodu do niepokoju :) pigułka napewno działa.Najwazniejsze to żeby nie popijać pigułek(nie tylko tych antyk.)alkoholem,kawą czy też napojami gazowanymi. Ja teraz uciekam z komp.tak więc odezwe się później :)

Gość Anusia_221
postaram sie pomoc niestety nie, podlaskie z gory dizkeuje za Pani wypowiedzi. nie jestem spokojna ale nie chce juz zawracac glowy. poczekam spokojnie jeszcze 10 dni bo powinnam wteyd dostac okres mzoe te zaparcia moje sa juz przed orkesem bo czuje sie grubsza no nic zobaczymy,

Gość Eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
oczywiście ze mam pytanie. Mam bliźniaczki 1,5 lat-jednojajowe. W ciąży miały TTTS i teraz jedna z nich ma wadę serca-kardiomiopatię przerostową (+jeszcze dużo innych rzeczy).Druga serce ma ok, jednak zastanawiam się, czy u niej może wyjść ta wada np. później. CMP jest jak mi wiadomo, albo genetyczna ( u mnie w rodz nie było, u męża też), albo wrodzona (tzn pojawia się przez różne czynniki TTTS w okresie płodowym)

dziekuje Pani za odpowiedzi na moje pytania bardzo miło ze jest ktos taki jak Pani:) a mam pytanie czy stosowanie plastrów moze miec jakis wpływ na torbiel lewego jajnika, który został u mnie wykryty prawie miesiac temu