Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Plociara

Czy wycieracie twarz po umyciu zwykłym ręcznikiem?

Polecane posty

Gość Plociara

Ja tak robię i mam pryszcz, a moja koleżanka twierdzi, że za radą dermatologa zaczęła wycierać chusteczkami higienicznymi i że jej się cera poprawiła. Co Wy o tym sądzicie? Podobno zwykły ręcznik roznosi bakterie :o Tym bardziej, że ja używam tego samego ręcznika do wycierania buzi i włosów po umyciu. Czy to może być przyczyną moich problemów z cerą?

Gość ja wycieram zwykłym
ale to co powiedziała koleżanka jest niestety bardzo prawdopodobne, jesli ktoś ma problemy z cerą, to chyba powinien wypróbowac tego sposobu

Gość lubaa932
do tej pory wycieralam zwykłym, ale wyczytałam, że jednorazowym jest lepiej. więc to wypróbuję ;)

Gość Plociara
No ja też chyba spróbuję, w końcu nie mam nic do stracenia :P

tak logicznie myslac, to raczej nie powinno sie wycierac buzi recznikiem, ktorym wycierasz tylek. Ja od pewnego czasu mam osobny recznik, ktorego nie piore w proszku, tylko mocze w misce z rumiankiem lub zielona herbata.

Gość Plociara
Nie wycieram twarzy tym samym ręcznikiem co tyłek!!!!

Gość Plociara
hej poradzi ktoś jeszcze?

Ja od pół roku wycieram tylko husteczkami albo ręcznikiem papierowym i mam ładna cerę. tylko troche to drożej wychodzi niz zwykłym recznikiem

Gość Plociara
A czy zanim zaczęłaś wycierać chusteczkami, to miałaś problemy z cerą? To pomogło?

Ja od dłuższego czasu wycieram twarz po umyciu wacikiem kosmetycznym, potem dodatkowo kolejnym wacikiem - nasączonym tonikiem nawilżającym. I szczerze powiem, że moim zdaniem cera mi się poprawiła.

Nigdy bardzo powaznych nie miałam , ale teraz rzadziej mi sie zdarzaja jakies krostki. Ale nie dlatego zaczęłam tak robic , poprostu czułam ze tak jest higieniczniej niz recznikim który pierze sie w pralce razem z innymi rzeczami.

Ja mam osobny ręcznik do wycierania włosów i np. rąk. Ale i tak sądzę, że byłoby niehigieniczne wycierać twarz którymś z nich. Pomyślcie, ile razy dziennie myjemy ręce i wycieramy je w ten ręcznik. Jeżeli wisi on w łazience, gdzie nie zawsze ma szansę porządnie wyschnąć, na pewno zbierają się w nim bakterie.

Gość parowiec
ponoć jak ktos ma problemy z cerą to powinien myć przegotowana woda i rzeczywiście wycierać ręcznikiem jednorazowym...

Gość stawiam na chusteczki
Ja od pewnego czasu wycieram twarz higienicznymi i jestem zadowolona :) Używam tych z carrefour 100szt. za około 3zł.

Gość Plociara
Czyli mówicie, że cera ładniejsza jeśli się wyciera jednorazówkami. No to fajnie, to ja od dzisiaj też tak robię :)

Gość jonnna
Problemy z cerą mogą brać się nie tylko od ręcznika ale i kosmetyków do mycia - mydło może mieć w sobie jakieś substancje zapachowe które podrażniają skórę. Wtedy trzeba używać środków dla osób z AZS takich jak np Atopra. No i ważne jest, żeby ręczniki często prać i unikać kurzu w łazience, bo to potem wszystko może lądować na twarzy

Gość to osobny recznik
do twarzy, osobny do rak, osobny do kapieli(duzy),osobny do włosow, osobny do nóg, osobny do podmywania???tak sie powinno uzywac recznikow, az tyle???

Gość przykra konsekwencja jest to
przeciez po kapieli tylek mam rownie czysty co twarz :D

Gość hmmm ciekawe tez sprobuje

Gość Plociara
Ale piszcie, czy to Wam pomaga na cerę!!

Gość to osobny recznik
do twarzy, osobny do rak, osobny do kapieli(duzy),osobny do włosow, osobny do nóg, osobny do podmywania???tak sie powinno uzywac recznikow, az tyle??? tyle recznikow uzywacie? napiszcie ile uzywacie i kazdy do czego?

Gość wiki6
uzywam od paru lat tylko recznikow papierowych delikatnie osuszam nimi buzie mam wrazliwa cere i musze jej poswiecac sporo czasu

Gość Plociara
Dziś pierwszy raz wytarłam twarz ręcznikiem papierowym. Narazie efektów brak :P

Gość snejjk
nie sadze, aby ktos mial 5 recznikow, kazdy do innej czesci ciala. Jedynie do twarzy warto miec maly osobny recznik recznik

Gość do twarzy osobny
recznik? a rece , nogi,podmywanie sie-to jednym recznikiem?

Gość ja mam jeden do twarzy
i włosów, oraz drugi duży do całej reszty