Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ollalaa

co moze byc przyczyna bardzo niskiego poziomu ESTRADIOLU?

Polecane posty

Gość sssaczek
a w której fazie cyklu robiłaś badanie? i jaki był wynik?

Gość ollalaa
zrobilam badania bo 0d 2 miesiecy nie mam okresu... estradiol wyszedl mi 17.5 :( to byl mniej wiecej 60 dzien cyklu Mozesz mi cos doradzic?

Estradiol wykonuje się w 3dc (razem z FSH) e celu oszacowania rezerwy jajnikowej, poźniej w fazie pęcherzykowej (na kilka dni przed owulką) oraz po owulce (ocena ciałka zółtego). Powinnaś mieć zrobione badania na FSH 3dc(ew 2 lub 4) oraz LH (3dc (ew 2 lub 4), prolaktynę ( po miesiączce ale przed owulką)testosteron oraz DHEA i DHEAS i progesteron (7-8 dni po owulce oraz w II fazie cyklu) Jedno badanie to za mało aby coś powiedzieć! Zmień lekarza!!!!!

Gość ollalaa
nie bylam jeszce u lekarza, badania zrobilam tak sama z siebie zbadalam tez inne hormony plciowe: estradiol-17.59 pg/ml progesteron- 0.17 ng/ml fsh-3.65 mlu/ml lh-3.07 mlu/ml prolaktyna-160.5 mlu/ml testosteron-0.306 ng/ml

Gość ollalaa
dzieki za link, mam tylko maly problem z przeliczaniem jednostek ale jakos sobie poradze wiem ze musze isc do lekarza ale moja gin ma miesieczny urlop, zastanawiam sie nad pojsciem do endokrynologa. poczytalam troche o estradiolu i wyszlo ze moj wynik wyglada jak wynik kobiety po menopauzie:( i nawet mam podobne objawy...zero libido, stany depresyjne, ogolne zmeczenie...a ja mam 25lat :(

Gość ollalaa
dzieki:) dam sobie spokoj, pojde do endo to wszystkiego sie dowiem

Gość gość
hej dziewczynki podłamana jestem estradiol 6,67 lh 3,74 fsh 4,21 androstendion 3,77 17-hydroksyprogesteron 1,81 badania robione w 2 dc