Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość panna młoda z problemem

Ślub cywilny i suknia ślubna, ale czy koniecznie skromna?

Polecane posty

Gość panna młoda z problemem

Nie bierzemy ślubu kościelnego, bo ja nie chcę, bo wierzę w Boga, ale nie mam zamiaru chodzić do kościoła, bo Pan Młody nie uznaje instytucji kościoła i jest ateistą- to są nasze powody. Zdecydowaliśmy się tylko na ślub cywilny, ale dość długo odkładaliśmy na wesele, chcemy zaprosić naszych znajomych ze studiów i chcemy by cieszyli się naszym szczęściem, ale mam problem z sukienką. Wiem, że mogę założyć suknię ślubną do USC, ale czy to koniecznie musi być skromna sukienka, coś w tym stylu: http://www.demetrios.pl/product_info.php?products_id=87 ?? bo ostatnio rozmawiałam o tym z siostrą, ale ona stwierdziła, że skoro chcę suknię ślubną, to ze względu na to, że bierzemy ślub cywilny powinna być ona skromna, przylegająca do ciała, bez trenu. Siostra ma rację? Źle bym się w czymś takim czuła i podejrzewam, że źle w tym wyglądam. Nie podobają mi się takie sukienki, nawet na studniówkę założyłam piękną balową suknię. Udało nam się załatwić, że wesele odbędzie się w malowniczym dworku i do wystroju wnętrza pasowałaby suknia, którą sobie upatrzyłam, ale nie wiem czy nie będę w USC wyglądała idiotycznie. Podoba mi się coś w tym stylu: http://www.allegro.pl/item224836678_cudna_suknia_slubna_demetrios_2763_biala_38.html#photo http://www.allegro.pl/item224960114_piekna_suknia_slubna_demetrios_.html#photo Do kościoła w sam raz, ale nie wiem czy w USC nie zostanę wyśmiana. Co o tym myślicie?

Gość oj zazdrosnica
przeciez to twoj dzien :) jakbym byla w takiej sytuacji ze olewam koscielny to zdecydowanie wlozylabym ta 2 suknie bo poprostu takie bardziej mi sie podobaja

To jest twoj dzien i twoja suknia wiec powinna byc taka jaka ty sobie wymazyłas i co z tego ze slub ma byc slubem cywilnym ja bym nie patrzyła na nikogo ty masz sie w niej dobrze czuc :) nie inni

Gość ślub to ślub
Twoja siostra nie ma racji. Załóż taką suknię jaką tylko sobie wymarzysz.

Dziewczyno...a co to ma za znaczenie czy w kościele czy w USC? Pierwsze słyszę, że są rózne suknie w zależności od miejsca, w którym bierze sie slub. Kupuj sobie taką sukienkę jaką sobie wymarzysz i życzę wiele szczęścia 🌼

Gość dadafcfsafdfs
Ja biorę cywilny i właśnie szukam sukienki. Będzie to sukienka ślubna, biała lub nie, długa. Nie stawiam sobie żadnych ograniczeń (z wyjątkiem finansowych).

Ubierz jaka Ci się wymarzyła:-) To najważniejszy dzień Twojego życia , niezaleznie gdzie ślub się odbędzie. A poza tym sesja zdjeciowa i tak nie będzie w USC tylko tam gdzie chccecie;-) i na pewno chcesz wygladać wyjątkowo.

Gość Miarko
a w co ma ubrać tę suknię? Nie pisze się" Ubierz suknię" tylko "załóż suknię". Analfabetyzm wtórny czy co?

Gość jagoda zielona
Teraz prawie wszystkie panny młode, które biorą ślub w USC mają "prawdziwe" suknie ślubne :) Kiedyś może i ktoś by się buntował, ale teraz nie będzie to nic dziwnego :)

Gość amisia74
ja brałam ślub 11 lat temu -tylko cywilny i miałam piękną białą suknię tyle że bez welonu

Spokojnie możesz założyć suknie ślubną. My też bierzemy tylko ślub cywilny i w końcu po wielu awanturach (rodzina nie potrafiła tego zrozumieć) stanęło na moim i założę suknię ślubną taką, jaka mi się podoba. Oczywiście bez welonu.

Ja brałam tyko ślub cywilny i miałam sukienkę o której marzyłam. To ma być Twój dzień!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!