Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kicccia

06.09.2007- Egzamin na prawko- ktoś jeszcze?

Polecane posty

Za 2 tygodnie zdaje egzamin na prawko we wrocławiu (teoretyczny i praktyczny). Moze jest tu jakaś bratnia dusza, która też zdaje lub chce się podzielic tym jak wyglądał jej egzamin?

Witam.Ja równiez mam egzamin 6.09.2007.Witaj w klubie.Tylko,że Ja zdaję w Pile i powiem ci ze mam strach jak cholera bo ta jazda nia wychodzi mi tak jak powinna.A jak tam u Ciebie?

Jazda niby nie tak źle chociaż ja czuje, że jeszcze wiele powinnam się nauczyć a czasu już nie mam:( Najbardziej boje się parkowania:/

Ja również się tego boję.Dziś miałam parkowanie i oczy trzeba mieć wszedzie.szok

zdajesz w moje urodzinki:D zycze powodzenia... ogolnie to chyba ni ejest tak zle:zdawalam 2 lata temu,zdalam za pierwszym razem u najgorszego egzaminatora,ktory na dodatek nie uznaje kobiet-kierowcow:|grunt to byc spokojnym i sie nie stresowac,wiem to trudne ale inaczej moze skonczyc sie to nie po naszej mysli:P

ja zdawałam w piątek, 24.08 i zdałam za pierwszym razem:) wiem, ze to co powiem wyda sie banalne ale trzeba być bardzo skupionym i opanowanym mnie na początku trzesła sie noga kiedy wciskalam sprzęgło ale mój egaminator miał bardzo spokojny i opanowany głos i myślę, ze ten jego spokój mi sie udzielił;) mimo klimatyzacji w samochodzie spociłam się strasznie;) ale byłam bardzo skupiona powodzenia;)

Nie dziękuje:) Nie wiem jak to bedzie. Nie jestem pewna czy uda mi się nie denerwować, bo jak o tym myśle to już się zaczynam stresować:(

Gość ONA 12345678910
ja zdaje 30.08 w czwartek i jakos sie tez denerwuje najgorzej tym ze nawet nie wiem jak to wsyztko wyglada ten caly egzamin...

To ja Ci powiem co wiem:) Najpierw masz test teoretyyczny (rozwiązunesz go na komputerze) napewno wiesz jak wygląda, że 18 pytań itd. Jeśli zdasz idziesz na plac manewrowy i tam robisz ,,łuk\" i ,,górke\". (masz 2 podejścia) Jak to dobrze zrobisz to idziesz ma miasto i tam już Ci instruktor mówi gdzie masz jechać zaparkować itd. Aha na placu jeszcze musisz pokazać jak się zacwieca wszystkie swiatła, gdzie one są no i te wszystkie zbiorniki pod maską (napewno Ci pokazywali). Mniej więcej tak to wyglada:)

Gość jak na luku ...
pacniecie pacholek lub najedziecie na linie ... egzamin zostaje przerwany i nie ma 2 proby ...

ooo to ja nie wiem...mówili mi inaczej. Musze się jeszcze dowiedzieć jak to w końcu jest:(

Witam.To również moje imieniki.Pewnie Beata,co?Witaj ,miło mi. Ja byłam dziś w mieście gdzie bede miała egzamin i po prostu jestem załamana.Nie wiem jak to będzie

jeśli na łuku uderzysz w pachołek, najdziesz na niego albo zahaczysz o niego lusterkiem, bądź najedziesz na linię - nie zdałaś jeśli w trakcie jazdy po łuku nagle się zatrzymasz albo jesli zatryzmasz się w miejscu zatrzymania ale np. zderzak wystaje ci poza linię ale nie zrobisz żadnej z tych rzeczy, które wymieniłam wcześniej - masz drugą próbę

Gość czytam caly czas

Gość ONA 12345678910
czyli drogie kobietki jesli nie zrobie nic razacego na placyku dwa podejscia..auto zgasnac pewnie w zadnym wypadku nie moze...jesli chodzi o parkowanie to tez mam dwa podejscia?moge ewentualnie poprawic jesli sie nie udalo/

Nie wiem jak to jest z parkowaniem, bo parkowanie robi się na mieście przy egzaminatorze:/ Musze się zapytać instruktora.

Gość ghamra
Z tego co pamiętam to przy parkowaniu nie ma jako tako drugiej próby.Możesz poprawić jeżeli uznasz że coś jest krzywo lub nie da się otworzyć drzwi z którejś strony,mnie przynajmniej tak uczyli.nazywali to tzw.korektą...ale jeżeli wjeżdżasz i egzaminator widzi że się nie zmieścisz czy coś to daje po hamulach i lipa..:(.Jak się ciesze ze mam to za sobą.nawet nie wiecie.Mam za sobą tyle różnego rodzaju egzaminów ale3 tego nie zapomnę do końca życia,to było najgorsze przezycie i gdybym musiała jeszcze raz isc na taki egzamin to chyba wolałąbym jezdzić autobusem...

Gość ONA 12345678910
najgorzej jest z parkowaniem tylem rownolegle;/ w ogole wsyztskie manewry:( raz sie uda perfekcyjnie raz nie bo co mozna umiec po 30 godzinach jazdy...brak slow boje sie jak cholera!

U mnie też jest najgorzej z parkowaniem. O ile dobrze pamiętam to tylko na parkowaniu równojegłym tyłem można zrobic korekte. Tak mnie uczyli.

Nie wiem jak to wytłumaczyć:( Stanąć blisko samochodzu, żeby tył naszego samochodu i tego za którym stajemy się równały, potem jechać do tyłu i szybko kręcić w prawo i jak cały tył ,,się schowa\' to szybko odbijac i prostować. Można też powrawić jadąc do przodu i znowu do tyłu. Coś takiego, tylko nie wiem jak to inaczej opisać.

Gość kicia34
hej ja miałam swój pierwszy egz na prawko 22.08 byłam tak zdenerwowana że oblałam na łuku:( wjechałam w pachołek:( no i wtedy nie miałam żadnej drugiej szansy:( w takiej sytuacji od razu do widzenia:( Najśmieszniejsze jest to że akurat tego najmniej się bałam i na tym właśnie oblałam. Stres to jest najgorsze co może być ale nad tym czasami trudno zapanować-normalnie mózg mi się wyłączył. Następny mam 21.09 szok muszę dokupić jeszcze 4 godzinki jazdy żeby przypomnieć sobie wszystko. Teraz to boję się dodatkowo łuku i parkowania(bo z tym to też róznie u mnie-zależy gdzie i ile miejsca)