Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Rekin_Gustaw

Poszukiwania małżonki.

Polecane posty

akurat mierzenie innych własną miarą jest w naturze ludzkiej

hehe jako Deko istneje tylko wirtualnie :D ale skoro sobie mnie wyobrażasz ;)

Gość Babie lato i chudy beton
Lingner, gdyby ja bym był do Ciebie w jakimkolwiek stopniu, rozmowa ze mną byłaby dla Ciebie nudna. A skąd taka w Tobie pyszałkowata pewność, że to właśnie Ty znasz siebie lepiej, niż ja Ciebie? Zbyt bliska perspektywa nie sprzyja obiektwywizmowi. A może ja posiadam dar prześwietlania ludzi? Zgodnie z formułą: "a ja bym panu odmówił paszportu; wystarczy, że bym tylko na pana spojrzał i zaraz bym odmówił!".

jeszcze niezbyt zdrowej.. to się chyba powinnam zacząć bać :P:P -- a noi nie byłabym sobą gdybym nie spytałam DLACZEGO?

Słuszna obserwacja. Wiadomo, że ludzkiej a nie np. małpiej. Małpy chyba nie potrafią nic mierzyć.

Słusznie, Deko. W kobiecie mężczyzna powinien wzbudzać tzw. boży strach. Wolałabyś zresztą mężczyznę, którego byś się nie bała w głębi duszy?

Więc stwierdzasz, że to ja jestem dla Ciebie nudna? tak przynajmniej wywnioskowałam. Gdybym była, to sądzę, że nie rozmawiałbyś ze mną, a widzę że nie tylk rozmawiasz, ale stanowię dla Ciebie wyzwanie, bo musisz się najpierw dobrze zastanowić, co mi odpisać, zanim cokolwiek odpiszesz. No i uwielbiasz mnie atakowac słownie. To zauważyłam.

A teraz już się z Wami pożegnam. Do widzenia :-)

hmm to będę niedyskretna i się zapytam co ty sobie w tej swojej wyobraźni niezbyt zdrowo o mnie myślisz:P:D?? ---------- to zalezy co masz na myśli pod pojęciem bania się.. ja bym się tam bać nie chciała..:P --- A co do tych małp to pewnie jakby człowieka mierzyc nie nauczono to by tez nie umiał.. więc gdyby małpe nauczyć to by umiała..

Lingner, ja mam coś nie tak w mojej naturze. Staram się zawsze zastanawiać, nie tylko w przypadku rozmowy z Tobą. Inna rzecz - efekty mojego zastanawiania. Mało, albo nawet bardzo małozadowalające.

ja czekam na odpowiedź jeszcze.. a potem mogę Ci odmachać:P

Na pierwsze pytanie Ci nie odpowiem, Deko. Nic bardziej nie intryguje, jak odrobina niedopowiedzenia, ziarenko niepewności. Pełna wiedza zabija wyobraźnię.

Bać byś się chciała, a Twoje stwierdzenie jest obliczone wyłącznie na sprowokowanie mnie.

A ja myślałem, Ryba, że Ty już na tych Twoich imienionowych cukierkach...

He, he... Nauczy Ty, Deko, jaką małpę, rozumienia abstrakcyjnego twierdzenia Pitagorasa...

Lingner, Ty mi się nie podlizuj!

I mnie także nie ma. Na dzisiaj dość.

wątpisz we mnie.. :P:P:D:D ------------------------------------ no wiesz ja bym jednak wolała wiedzieć.. przynajmniej jakiegoś małego rąbka uchyl..

Nie podlizuję się, tylko podtzrymałam Twoje stwierdzenie, Betonie. Może jeszcze kiedyś pogadamy, czas pokaże.

Gość Jeleń i pan ze strzelbą
Zauważyłem, Lingner, że Ty podtrzymujesz jedynie te moje twierdzenia, które są dla Ciebie wygodne. Zwykły, babski oportunizm, Lingenr.

Deko, ja w Ciebie nie wątpię. Jeśli w kogoś wątpię, to przede wszystkim w siebie. A rąbka nie uchylę i basta! Niech Cię trochę podżera ciekawość.

Ryba? I jak tam się czujesz po winie i serze? Ja obie te rzeczy omijam z daleka. Z troski o szeroko pojęte zdrowie.

Cześć. Mam się doskonale - wino przywiezione kilka miesięcy temu z Hiszpanii (doskonała Rioja, Reserva), a w charakterze sera wystąpił dobrze zasuszony oscypek przywieziony z Bieszczadów trzy tygodnie temu. A kwiatów przybyło. :-P Jak to dobrze, że jest pogoda. Piętro się stawia. Za tydzień może zacznie się deskowanie dachu...

Mogę Ci dołożyć kawałek skamieniałago parmezana, Ryba. Trzymam go w lodówce od maja bez pomysłu, co z nim zrobić. Na oryginale wino z Hiszpanii nie musiałabyś mnie specjalnie namawiać. Natomiast bałbym się tych winogron. Są smakowo do niczego a na dodatek szkodzą. Kilka tygodni temu kupiłem sobie małe grono. Zjadłem połowę, po czym zaraz zacząłem pilnie rozglądać się za toaletą. Druga połowa winogron powędrowała bezpośrednio do kosza na śmieci, z pominięciem mojego układu pokarmowego. A dodatowe kwiaty oznaczają dodatkowe wyrazy sympatii.

Rybko, Ubi Lex prosiła, żeby Cię najpiękniej od niej pozdrowić i życzyć wszystkiego najlepszego. Więc pozdrawiam Cię w jej imieniu, i życzę wszystkiego najlepszego.

O, podziękuj serdecznie UL za pamięć i życzenia. :-) 🌼 Wszystko u niej dobrze? A z winogronem trafiłam całkiem nieźle. No i zabawiłam się w eksperyment sałatkowy, mieszając z poszarpaną sałatą lodową cieniutko pokrojone brzoskwinie z puszki, orzechy włoskie i cieniutkie płatki oscypka, skrapiając wszystko sokiem z cytryny, doskonałą oliwą i posypując odrobiną soli i sporo większą szczyptą świeżo zmielonego pieprzu. Pycha! :-D Oczywiście, co kto lubi, bo zaraz dasz wykład o tym, jak to bez sensu jest wypełniać sobie żołądek zielskiem. ;-) Ale ja zielsko uwielbiam i jeść będę, i basta! :classic_cool: