Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość naturlich

kocham jezyk niemiecki

Polecane posty

Gość nemeziss
Ja wlasnie wylaczam komputer i ide sie uczyc hiszpanskiego, bo dzisiaj caly dzien odkladalam nauke. Moze ktos sie tu uczy jeszcze hiszpanskiego??

mialem taki napad nauki , juz dosyc dawno temu ......mialem wtedy ksiazke i tasmy z tym samym textem , wpierw sluchalem tekstu z tasmy potem go pisalem a na koncu sprawdzalem w ksiazce czy prawidlowo napisalem.... dobra metoda by rozumiec i pisac ale by rozmawiac trzeba glosno rozmawiac ....... :o

hiszpanski nie ejst trudny ale niestety nie ma tak prosto jak w ang ze w czasie przeszlym -ed czy w 3 os dodajesz esa:) ale jest piekny:)

Gość naturlich
hiszpanski jest latwy i przyjemny. oja, wiecie, ze juz nie rozumiiem o czym do mnie piszecie po niemiecku?:(

Gość nemeziss
Jest jezykiem przyjemnym, ale nie powiem, ze latwym, bo nie ma takich jezykow. Potrzeba tyle samo wysilku aby opanowac plynnie niemiecki, hiszpanski czy wloski. Jesli chodzi o sama gramatyke, to nie ma na szczescie odmiany rodzajnikow jak w niemieckim.

Gość nemeziss
Olenka, a mowisz plynnie po hiszpansku?? Zawsze stosujesz odpowiednie czasy i peryfrazy?? Znasz jezyk na tyle, aby prowadzic z Hiszpanami glebokie dyskusje?? Jezeli bedziesz to juz potrafila, to pogadamy czy hiszpanski jest latwy:)

hihiihi nie no oczywiscie ze nie:) nie powiedzialam ze jest latwy:) ale ze nie jest taki trudny:) pracuje w hiszpanskiej firmie, slysze hiszpanski ciagle bo mam szefow Hiszpanow:) a studiuje angielski oraz ucze sie hiszpanskiego jednoczesnie i jest mi ogolnie ciezko:(

angelica du bist echt gut, weiter so! :-) und morgen kannst mir beschreiben, was du gelesen hast ;-)

Gość nemeziss
welches no co ty, zadne towarzystwo zamkniete. Zgadzam sie z toba, nauka gramatyki a plynne mowienie to dwie rozne rzeczy. Tak naprawde nie da sie nauczyc czynnie jezyka bez mieszkania za granica i uzywania go 24h.

Gość nemeziss
Olenka, pracujesz w Polsce czy za granica? I gdzie studiujesz angielski?

Gość nemeziss
i w Polsce pracuja Hiszpanie??

dokladnie- nauczyc sie jezyka mozna uzywajac go ciagle, czyli mieszkac w danym kraju. dlatego uwazam ze jestem kiepska:( i chce wyjechac w najblizszym czasie.

nom dokladnie:) maja firme w Hiszpanii i w Polsce- kolezanka tlumaczyla mi czemu w Polsce. Ale dokladnie nie umiem wytlumaczyc. oni sa wlascicielami.

Gość nemeziss
Ja tez wyjezdzam, bo chce mowic plynnie po angielsku i hiszpansku. Nauczylam sie angielskiego biernie, potrafie czytac ksiazki z pelnym zrozumieniem, ale plynnie mowic nie potrafie. Dlatego wlasnie opuszczam Kaczystan:)

Gość nemeziss
nie no co ty, zdziwilo mnie tylko to, ze do Polski przyjezdzaja Hiszpanie;)

Gość naturlich
ot tak po prostu wyjedziecie?mowicie o tym jakby to byl wyjazd nad morze :)

Gość frau_d
witam :-) a ja mam szefów Niemców, więc skazana jestem :-)