Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

minimonia

MAJ 2008 - kto już o tym wie?

Polecane posty

Dziewczyny nie mogę spać,zgaga pali niemilosiernie i plecy dają znać o sobie . Mąż próbuje ukłożyć mi jakąś dziwną piramidę z poduszek która ma pomóc........tak przeczytał w książce,ja czekam cierpliwie bo narazie mu cos nie wychodzi...ha.ha.ha Dobrej nocki Macie wieczorem twardy brzuch,bo ja to zauwazyłam od kilku dni ale może to wynik przejedzenia

coral witaj w klubie, zgaga i plecy to moje kolejne ksiazkowe dolegliwosci, plecy mi wysiadaja, ludzie wieczorem sie wije z bolu:( na zgage ma fajne tabletki od gina do ssania alugastrin, pomagaja:) na szczescie, a brzuszek wieczorem tez mi twardnieje wiec to chyba norma, pozdrowka

Coś po tych świętach cichutko się na topiku zrobił. Siły dziewczynki nie macie czy co???? Święta minęły i jakoś tak cicho sie zrobiło. Piszecie o kilogramach, ja to rzeczywiście miniaturka przy was jestem, ale zawsze taka drobna byłam. Waże w tej chwili ponad 51 kg i jestem ponad 4 kg na plusie. W sumie mam tylko pokaźny brzuch i ogrooommmne piersi. Nie mierzyłam sie już kilka dni w obwodzie, ale jakieś 87 cm będzie na bank. Czuję się już taka ociężała, a gdzie tu do końca.🌼 A co dostałyście od mężów na gwiazdkę, bo mój mnie zaskoczył i złoty pierścionek mi kupił i to nawet taki co mi się podobał od dawna a on o tym nie wiedział. Cały czas myśle jak to zrobił, że akurat ten wybrał.❤️ A maleństwo jak kopało tak kopie, coraz silniej zresztą. Chyba mocne będzie to maleństwo.

Zizusia 24 a można te tabletki kupić bez recepty,bo ja narazie do lekarza się nie wybieram,a już mi nic nie pomaga jadłam migdały ale to tylko ulga na chwile. Ja od męża pod choinkę dostałam takie urządzenie do słuchania serduszka dzidziusia do tego mam dwie pary słuchawek tak że możemy słuchać razem z mężem ........ale uwierzcie mi to dla mojego M wielka frajda ,więc chyba ten prezent bardziej dla niego niż dla mnie ,bo on już nie może się doczekać kiedy poczuje ruchy a teraz słychac nawet kopniaki jak dzidzia się rusza.

No witam babeczki! Ja po swietach sie jeszcze nie wazyłam ale brzuch mi urósł bo widze ze coraz ciezej przychodzi mi ubieranie butów młodej w przedszkolu. Jesli chodzi o narty to tez jestem biernym uczestnikiem obserwuje jak inni jezdza albo pilnuje małej jak ja maz uczy i robie fotki. Zgagi nie mam ale za to mi hemoroid sie odezwał z poprzedniej ciazy wprawdzie nie boli ale sama jego obecnosc mnie drazni -mam tylko nadzieje ze sie schowa po porodzie tak szybko jak za pierwszym razem. dziecko tez sie rozochociło i kopie dosc czesto -ale nie narzekam. W poniedziałek zacznie mi sie 6 miesiac ale to zleciało. Pomału zaczne sobie spisywac co bym potrzebowała dla małej żeby potem jak zaczne kupowac nie popasc w szalenstwo.W sumie bedzie tego niewiele bo wszystko mam -ale pewnie i tak kilka rzeczy zbednych dokupie. jesli chodzi o sylwka to my idziemy do zanjomych co maja małego dzodziusia i tam przyjda jeszcze jedni zanjomi zrobimy sobie raclet napijemy winka o 00,00 puscimy petardy i pewnie kolo 1,00 wyladujemy w łózku.Rzadnych stresów z ubieraniem sie i tpd.

Witajcie drogie mamy, Ja jestem 3,5 kg na plusie - święta to jest to! Sylwester w rodzinnym gronie - czytaj: z teściami, ale nie mam nic przeciwko, bo się lubimy, a poza tym, nie mamy ochoty nigdzie wychodzić. A 31.12 rano czeka mnie test obciążenia glukozą:-) Jakże słodko zakończę stary rok... Buzki wszystkim!

Peletka, Ty chyba nie mowisz powaznie z tym alkoholem na sylwka? :-( Przeciez Ty w ciazy jestes...

Plusia ja planuję wypić lampkę szampana o północy w sylwestra ,myślę że to nie zaszkodzi . Do tej pory nawet nie spojrzałam na alkohol ,chociaz nie wiem czy będę miała ochotę bo jakoś dziwnie wszystko co związane z alkoholem mi śmierdzi.A sylwestra siedzimy sami z mężem w domu ,przy kominku i pewnie przed telewizorem ,bo jakoś nie mam ochoty na gości .

Ja tak sobie myśle że nowy rok przywitam z lampką redsa bo taką mam na niego ochotę że szok. Nie pije żadnego alkoholu będać w ciąży ale czasem jak ktoś pije redsa to łyczek też sobie wypije. Myśle że taka ilość nie zaszkodzi,a szampana nie lubię.

coral mi gin dal na recepcie ale hmm nie wiem czy to jest na recepte, on mi wszystko pisze na recepcie chociaz nie trzeba czasem, dziwny, ja tez mam juz 22 tydz ciazy , a co do sylwka to tez lykne szampana, nie wiem co jest ale ost mam taka ochote na jakiegos kolorowego drinka ze szok!!! ale na to to soebie jeszcze poczekam;) od mezusia dostalam sweterek, i nowy fonik z bajerami :) bo powiedzial ze jak bede w szpitalu zeby mi sie nie nudzilo, papa wlasnie w tym momencie mam twardy brzuch i dostalam kopa ;)

Ja sie dolaczam do klubu dreczonych zgaga, buuu... a myslalam ze mnie to ominie. Apetyt mi dopisuje zwlaszcza na spagetti i chyba za duzo sobie zjadlam :-P Od meza na gwiazdke dostalam dwie poszewki na poduszki, jedna w slodkie malenkie czerwone serduszka, a druga z napisami \"kocham Cie\" po szwedzku uformowanymi w ksztalcie duzego serca :-)) Taki kochany, romantyczny prezent na 6-ta z kolei juz wspolna gwiazdke- mi sie strasznie podobal :-) :-) :-)

Gość mycha22
Witajcie majoweczki!!!ja urodzilam 2 maja ale 2007!!na pewno wasze dzieciaczki beda zdrowe a wasze ciaze dobrze zniesiecie!!ja na poczatku ciazy 3 miesiace wymiotywalam nie umialam patrzec na mieso i w ogole....ale teraz mam upragniona pocieche jest to nasze pierwsze dziecko i wyobrazcie sobie rodzilam tylko 3 godziny!!!porod nie taki straszny jak o nim mowia glowy do gory bedzie dobrze!!!!!pozdrawiam

Mycha, dzieki ;-) ze dodajesz dziewczynom otuchy 🌼 i gratuluje pociechy!!! Ale mnie dzis skurcz w nocy zlapal, chcialam wyc z bolu, ale maz i synek spia w tym samym pokoju... Jak wypilam magnez w tabl. rozpuscz. od razu przeszlo, ufff.... Tez tak macie? Podczas ostatniej ciazy jakos mnie te skurcze tak nie lapaly...

Witajcie🌼 Plusia mnie właśnie dzisiaj w nocy złapał skurcz w łydce, nie sądziłam że to tak może boleć. Okropieństwo, ale chwilę i przeszło. Oby więcej sie nie zdarzyło, bo ból niesamowity. Powiem wam fajną rade na zgagę. Mnie męczyła okropnie z miesiąc czasu. Nic na nią nie brałam, bo sama się bałam cokolwiek ruszyć. Tydzień temu byłam u gina i spytałam się czy jest coś co mogę na nią brać, będąc w ciąży. Powiedział że mogę sobie kupić Malox. No i kupiłam. Wyobrażcie sobie że nie wzięłam ani jednej tableki, gdyż od tej wizyty ani razu mnie zgaga nie dopadła. Dziwny zbieg okoliczności, bo do tej pory męczyła mnie codziennie. Ja w sylwestra nie mam żadnych planów, pewnie sobie w domku posiedzimy. Miałam zamiar prosić znajomych ale chyba nie mam ochoty zeby cokolwiek w domu urządzać. 👄

Witajcie, ja tez ostatnio walcze ze zgaga, szczegolnie dokucza jak sie poloze :(. Coral - napisz prosze co to za urzadzenie do sluchania dzidziusia, ja chcialam kupic sluchawki lekarskie zeby posluchac jak bije serduszko

Gość darulka
hej dziewczyny, mnie tez zgaga dopada i to codziennie,zawsze wypijam szklanke mleka i przechodzi................na chwile:):):) Plusia -dzieki za odpowiedz w sprawie ruchow dziecka,ulga-chyba powoli mala sie rozkreca bo co nieco czuje, teraz grypa mnie dorwala i gardlo boli niemilosiernie,cokolwiek nie zjem to koncze w lazience,jestem oslabiona, mam nadzieje ze do sylwka przejdzie i bede mogla wypic lampke szampana,ale przyznam szczerze ze oddalabym wszystko za szklanke Karmi albo redsa,ale tu nie mozna tego kupic (miszkam w Anglii-niestety) ani nic podobnego, mracam do wyrka i pozdrawiam wszystkie mamy

Witam Majoweczki :))) Wesolego po swietach. Wczoraj bylam u gin, na 90 % dziewczyna :) Wazy okolo 480 gram, mierzy okolo 25 cm. Co do wagi to tak jak myslalam, dostalam maly opiernicz ze nie mam tyle jesc bo jak tak dalej pojdzie to skoncze z 25 kg na + :( Łatwo powiedziec trudniej zrobic. NIe moge wcinac slodyczy (a tak lubie) a jak to nie pomoze to ograniczyc jedzenie. Od czasu do czasu mam zgage ale jak narazie migdaly pomagaja. Obecnie jestem chora :( zapalenie gardla i chwilowy zanik glosu: antybiotyk, tabletki na bol gardla (jeszcze nigdy w zyciu mnie tak gardlo nie bolalo, a co najgorsze nic nie pomaga :( ) Mam nadzieje ze do sylwestra sie wylecze bo jest bardzo kiepsko. O szmpanie ani o wyjsciu na dwor o 00.00 nie mam narazie co marzyc. Oby do poniedzialku glos wrocil i bol przeszedl bo jak nie to sylwester zapowiada sie w domu na \"bialej sali\" :( Pozdrawiam goraco :)

Joanna WM urządzenie to nazywa się ...Prenatal heart listening system...jest to taki pas który zakładasz na brzuch a pośrodku małe urządzenie do którego podpinasz słuchawki,można podpiąć naraz dwie pary słuchawek tak że możemy słuchać dzidzi razem z mężem. Urządzenie to można stosować po 21 tyg. ciąży. Nie wiem gdzie to kupił ale wydaje mi się że przywiózł mu to kolega z Angli ,jak tylko wróci z pracy to zaraz zapytam. Ale naprawdę super sprawa najlepiej słychać kopniaki .

Monia współczóję choroby miałam to samo tylko że nikt nie dał mi antybiotyku,więc męczę się już drugi tydzień ,też mam cichą nadzieję że do Sylwestra to minie.

Witam po Świętach Nie miałam czasu złożyć Wam życzeń świątecznych, dlatego od razu składam wszystkiego najlepszego na Nowy Rok i łatwych porodów. ❤️ Byłam wczoraj na pobraniu krwi. Zbadałam przy okazji poziom cukru i znowu wyszło mi 100. Ale to być może po Świętach tak wyszło. Ciśnienie 90/60. Troche słabe, ale jak na czczo, to dobre. Wyniki dopiero za tydzień. Pozdrawiam mamuśki i życzę udanego Sylwestra dla każdej z Was. 👄

hej, plusia mnie tez mecza skurcze :( w ogole chyvba sie rozsypie niedlugo, plecy buuu,ile to jeszcze meki przed nami,ale jak to mowia jak sa dolegliwosci to z dzidzia ok:) znaczy ze rosnie itp, ale mnie dzis napadlo na drinka:( choc w ogole to malo pilam przed ciaza, nie lubie alko a tu nagle taka chota :) chyba kupie jakies karmi ze niby piwo, na psychike podziala butelka hehe i bedzie ok:) ost kupilam szampan dla dzieci Piccolo ,ot takie udawanie , ale czego to baba w ciazy nie wymysli:) milej niedzieli pa

Coral - dziekuje, poszukam w necie. Jak bedzie drogie to kupie same sluchawki - podobno tez slychac.

No Plusia ty ze mnie potwora alkoholowego zrobiłas a ja napisałam że napijemy sie winka w sumie to pewnie po jedenj lampce bo ja po 2 łykach mam tzw bombe a moja kumpela karmi a trzecia prowadzi auto bo mieszkaja troche dalej wiec sama widzisz .Pewnie nasi panowie nadrobia.A jak widzisz to kazda z nas małego łyka winka czy piwka robi i nikt nie robi z tego problemu.Szanuje twoja decyzje o niepiciu alkoholu i trzymaj tak dalej.

Cala moja wiedza na temat dzialania alkoholu i jego szkodliwosci sprawia ze sama nie tknelam ani kropli od pierwszej ciazy, czyli juz od ponad 2 lat. Alkohol szkodzi dziecku w lonie matki i jedyne czego naukowcy nie sa pewni to jego ilosc ktora potrafi spowodowac nieodwracalne szkody zarowno podczas tworzenia sie organow jak i zwojow mozgowych (powstajacych ok. 5 mies) u nienarodzonego dziecka. Przyjemnosc jest chwilowa i watpliwa, wiec wole zrezygnowac. Odbije sobie, jak juz skoncze karmienie piersia. Chce miec zdrowe, inteligentne dziecko, ktore nie bedzie mialo problemow z koncentracja tylko dlatego ze jak bylam w ciazy to byl nowy rok, czy inne swieta. Szwedzka polityka prenatalna jest totalnie przeciwko piciu alkoholu, w Polsce sie na ten temat mowi stanowczo za malo :-(

Hey dziweczyny... Chcialam wam szczesliwego nowego roku zyczyc, niebedzie mnie przez pare dni wiec bawcie sie dobze :) Tez soie na sylwestra jedna lampke wypije, idziemy do siostry z cala roczina sie tam spotykamy. Niechce mi sie stroic i gdzies wychodzic, tak grubo sie czuje no i nic porzadnego do ubrania jakos znalesc niemoge :( A pozatym o 5 do Polski jedziemy to szybko spac pojdziemy :) Wspulczuje wam tych bolow plecow, bo wiem jak to jest, chociaz w tej ciazy jakos jeszcze niemam moze mnie tym razem uniknie... Z mala mialam zawsze jak sie spac kladlam, zle mi bylo ale zaczelam nogi do göry klasc i szlo znowu... Zgagi i skurczy jeszcze tez niemam no ale troszke w ciazy jeszcze bede wiec zobaczymy...;) Pozdawiam majöweczki, narazie!!!

Korzystajac z okazji życzę wam wszystkiego Naj Naj Naj w tym nadchodzącym Roku 2008 Spełnienia marzen i zdrowych dzieciaczków :) .Ja tez idę na sylwestra do rodzinki :) i może liznę ;) szampanika :)Dzisiaj idę do lekarza rodzinnego bo te cierpnace ręcę nie daja mi spać w nocy.Budze sie po kilka razy w nocy z ogromnym bólem az łzy leca mi jak grochy :( Naprawde nie wiem co robić może jakieś masaże by mi pomogły albo kąpiele ????Za tydzień tj.07.01. mam wizytę u Gina i tez mam nadzieje ze już mi powie co bedzie tym bardziej że mam zamiar zrobić 3D ;)

Witajcie dziewczyny.Chciałam zyczyc wszystkim mamusią,Szampanskiej zabawy sylwestrowej, i Szczęsliwego Nowego Roku 2008:-)

Ja również życzę wszystkim udanej nocy sylwestrowej i wiele szczęścia w zbliżającym się 2008 roku. Oby nasze maleństwa rosły i rozwijały się i żebyśmy się z nimi spotkały w tym naszym Maju!!!❤️ Pozdrawiam wszystkie majówki i do usłyszenia w Nowym Roku.🌼

Szczesliwego Nowego Roku a przede wszystkim zebysmy mialy szybkie lekkie i niemal bezbolesne porody!!! 🌼 ❤️ 👄 🌼 ❤️ 👄 🌼 ❤️ 👄 🌼 ❤️ 👄 🌼 ❤️ 👄 🌼 ❤️ 👄 🌼 ❤️ 👄 🌼 ❤️ 👄 🌼 ❤️ 👄

Przede wszystkim szcześliwego Nowego Roku ,lekkiego szybkiego i bezbolesnego porodu ,a potem samych radości z macierzyństwa. Zycze wam również żeby wasi mężowiewspierali was w trakcie porodu jak również potem byli bardzo troskliwymi tatusiami i pomocnymi partnerami🌼 Zyczę wam również szybkiego pozbycia sie wagi po porodzie oraz gładziutkiego ciałka bez rozstępów. A dziś szampańskiej zabawy