Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytanie za 100 pkt.

Jak wierzący traktują niewierzących ?

Polecane posty

Gość pytanie za 100 pkt.

Jakie są wasze obserwacje ?

ja powiem jak jest odwrotnie (chociaz nie do konca jestem agnostyczką): patrze na wierzacych z mieszanymi uczuciami: lekkim poirytowaniem jak i zaciekawieniem :) mysle ze wierzacy patrza na niewierzacych tez z lekkim poirytowaniem , czasem z zalem i wspolczuciem a nawet i z agresja......

ja nie mam żadnych obserwacji pod tym względem... dla mnie to obojętne czy ktoś jest katolikiem, muzumaninem czy ateistą, najważniejsze żeby był dobrym czlowiekiem;)

Gość BeznadziejnaoosbaWielkiPowrót
sa agresywni i mysla ze sa lepsi gardza ateistami no i chyba ogolnie kazdy wie :o

Gość my wierzący traktujemy
niewierzących jak zwierzęta w ludzkiej skórze :P I tak ma być.

BeznadziejnaoosbaWielkiPowrót bez przesady to tak jak by powiedziec że wszystcy polacy kradną i piją...

Ja w swoim najblizszym otoczeniu mam dwóch kolegów ateistów. Traktuje ich normalnie :P czasem mamy takiie powazne rozmowy o wierze i o ateizmie, ale tylko po to, zeby nawzajem poznać swoje spojrzenie na te sprawy. Poza tym, moja postawa w stosunku do nich niczym nie rózni się w porównaniu do wierzących znajomych. Zresztą... dlaczego miałaby się różnic?

Gość Lusesita Anhelica de Force
wierzacy czuja sie lepsi:o choc nie wiem z jakiego powodu;) kto chce wierzyc w bajki ten wierzy kto nie to nie;) indywidualna sprawa wiec neiwiem czemu sie tak wywyższają

anv --> taka jest prawda typowi wierzący tak robia (przeważnie ci którzy coniedziele chodzą do koscioła a bierze sie to stad ze tak naprwade nie chce im sie chodzic i wkurza ich ze ktos nie chce i sie nie boi

Gość moda się zmienia
No cóż. Ateiści jako Ci którzy wprowadzają na świad zło pod pozorem dobra, nie są zbyt lubiani przez osoby religijne.

Gość Lusesita.
"Ateiści jako Ci którzy wprowadzają na świad zło pod pozorem dobra, nie są zbyt lubiani przez osoby religijne." Powalił mnie ten tekst:o tylko skoro w polsce 90% katolikow czyli wg ciebie ludzi "dobrych" to czemu te ansze panstwo to tyaki chłam:o

\"Ci którzy wprowadzają na świad zło pod pozorem dobra\" - :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D ty też dostajesz toster za swoją wypowiedź :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D a co takiego złego pod pozorem dobrego wprowadzają ateiści? i co dobrego wprowadzają wierzący - coś wyjątkowego, czego nie robią ateiści?

beznadziejna to fakt że niektórzy idą do kościoła byle tylko iść a tak naprawdę to zakłamane świnie, które myśla że od samego bycia w kościele maja nameszczenie od Boga do ustawiania innych po kątach... tylko czy to jst prawdziwa wiara?? Biblia uczy szacunku a ci ludzie go nie mają...

Gość Lusesita.
Nie jeden ateista to lepszy czlowiek niz niejeden "katolik". To ze beigasz do kosciolka i wnosisz modly czy cisniesz jakies pierdoly dziecom od mlodego to nie czyni z ciebie dobrego czlowieka...

Gość Lusesita.
dla mnie chore jest to ze juz w momencie kiedy dziecko przychodzi na swiat jest chrzczone..nie ma prawa głosu..deccyduja rodzice w sprawie ktora jest juz nieodwolalna

Gość moda się zmienia
' Powalił mnie ten tekst tylko skoro w polsce 90% katolikow czyli wg ciebie ludzi "dobrych" to czemu te ansze panstwo to tyaki chłam ' No cóż. Porównajmy się z narodami Federacji Rosyjskiej gdzie przeszło 50 % ludności określa (-ło) śię jako niewierzący :O . A w Koreii Pn to podobno 100% :O :O

jestem wierzaca i niewierzacych traktuje jak najbardziej normalnie, kwestia wiary jest sprawa indywidualna i nie powinno jej sie nikomu narzucac

Gość moda się zmienia
Dla mnie chore jest to, że pod pozorem racjonalizmu i rozsądku wciska się w głowy niezorientowanym ludziom kit i różne 'ulepszenia życia' które później obracają się przeciwko im samym jako jednostkom, grupom i społeczeństwom.

moda się zmienia to ze ktoś jest katolikiem nie znaczy że jest dobry to że ktoś jest ateistą nie znaczy że jest zły takie głupie poglądy to sobie możesz w radiu maryja wygłaszać... w Francji prawie już nikt nie wiery to samo w Holandi a minoto ludzie tam mają większy szacunek do siebie i zyją w większej zgodzie...

zdecydowanie jak gorszych, diabelskie nasienie itp. ci bardziej przejmujący się rolą jak tylko mają okazję to nawracają pod groźbą ognia piekielnego:o

kazdy odchodzi od religii a u nas patronem kraju chca zrobic Jezusa :O

moda się zmienia - KONKRETY PROSZĘ bo pierdolisz jak potłuczona a dla mnie chore jest to, że religia kreuje takie umysły jak ty. co ma piernik do wiatraka (pomijając młyn ;) ) ?! niezorientowani to są często katolicy - we własnej wierze. czytałaś choć statystyki GUS-u przeprowadzone w naszym kraju wśród katolików?

Gość Helenka złotowłosa
No coż:) Wiara to sprawa indywidualna ale ja osobiscie wspolczuje osobom wierzacym ze dali sie tak "urobic". Osoby wierzace to przewaznie osoby słabe psychicznie dlatego wiara jest im potrzebna aby przetrwac;) Wierzacy traktuja niewierzacych nie tak jak powinni...dzieci niewierzace sa wysmiewane w polskich szkolach zarowno przez uczniow jak i nauczycieli..niestety smutne to ale polska chyba nigdy nie bedzie krajem tolerancyjnym..jestesmy "100lat za murzynami" ot taka smutna prawda. Ja swojego dziecka nigdy nie ochrzcze i poswiece sie do tego stopnia ze moge nawet wyemigrowac..nikt nie ebdzie mojemu dziecku wciskal pierdol o aniolkach diabelkach itd..jak bedzie dorosle i zapragnie wstapic do tej ogromnej "sekty katolickiej" to bede mu odradzac ale wybor nalezy do niego.

Gość moda się zmienia
anv - Radio Maryja pisze się wielką literą.

beznadziejna to straszne nie bedziemy trendy:P

a po co mam pisac z wielkiej litery jak nie mam do radia maryja szacunku??