Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytanie za 100 pkt.

Jak wierzący traktują niewierzących ?

Polecane posty

Helenka złotowłosa znam dużo lekarzy i pielęgniarek, którzy widzieli już nie jedno, oni także nie podjeli by się eutanazji... naprawdę wszystko zależy od charakteru człowieka nie można generalizować...

Gość moda się zmienia
p h -> pewnie dlatego że nie potrafisz uszanować życia (od początku do końca) swojego i być może cudzego.,

Widzialam ciotke, ktora byla chora na straszna chorobe. Miala swiadomosc do konca, widziala jak bliscy sie z nia mecza,czula sie upokorzona tym ze nie panuje nad wlasnym cialem. Uwierz mi, jedyne czego chciala to siemrc. Dlugo jedank musiala na nia czekac...Nie pozwolili jej godnie umrzec.

Gość moda się zmienia
Jeszcze ważna sprawa bo widzę, że ktoś tu świadomie lub nieświadomie przekłamuje moje wpisy. Nie piszę że "katolicy", tylko ludzie wierzący (w domyśle chrześcijanie, ale takze muzułmanie czy hinduiści...)

Cos mi sie zdaje, ze wyciagasz pochopne wniski. Mam szacunek jak najbardziej, jednak jak pisal pewien wielki uczony ,,zycie ma sens, jesli jest cos warte\'\'.

Gość Helenka złotowłosa
jeszcze powiedz ze wyznawcy islamu to ludzie dobrzy to zaraz upadne z krzesła:D:D

Gość ewulka_5
Ja szanuję ludzi niewierzących, których spotkałam na swojej drodze. Są to ludzie bardzo inteligentni, a przy tym wrażliwi i mający pokorę wobec życia. Wiele się od nich uczę, prowadzimy bardzo odkrywcze dyskusje, przy czym oni szanują moją "katolickość" a ja ich ateizm. I jest ok. Nikt nikgogo nie przekonuje na siłę, za to wiele się od siebie nawzajem uczymy.

Gość Helenka złotowłosa
taliby to ludzie dobrzy:D:D:D antyterrorysci:D:D moda jestes the best🌻

Helenka złotowłosa a czemu czlowiek wyznający isłam jest zly?? czy mi sie wydaje czy mozna cie postawić na równi z \"moda sie zmienia\"??

Gość moda się zmienia
Każde życie ma sens bo każde ma nieocenioną wartość. A muzułmanie to rzeczywiście dobrzy ludzie (są szczerzy i gorliwi w tym co robią i w co wierzą).

Gość Helenka złotowłosa
taka ich natura;) pewnie nie wszyscy ale wiekszosc to ludzie chorzy psychicznie;)

Gość chorzy ale kto
? ateiści ?

Pewnie, kazde ma. Seryjnego mordercy tez, niech sobie zyje i zabija dalej:P ,,Nie sadzcie a nie bedziecie sadzeni\'\'-zostawmy go wiec:P

Helenka złotowłosa jesteś tak głupia jak moda sie zmienia... mylisz terrorystów z normalnymi arabami... przestaje z wami dyskutować bo obydwie jesteście nietolerancyjnie, wszystkich mierzycie swoją miarą...

helenka - hm, nie lubię przeginania w żadną ze stron :O moda - co ma, kuźwa, szacunek do życia do pragnienia śmierci?! moda - co ty robisz jak poznajesz ateistę? krzyczysz \"apage\"? kto jest twoim zdaniem gorszy: ateista czy satanista?

Gość moda się zmienia
Zycie ma tą wartość, że nawet najgorszy przestępca może swoje życie zmienić na lepsze, żałować popełnionych czynów i odpokutować za nie. Z chwilą zakończenia życia, klamka zapada i już nie może nic w nim poprawić.

Gość moda się zmienia
Ateista czy satanista ? Stawiam moralny i mentalny znak '=' miedzy tymi obiema osobami.

Gość Helenka złotowłosa
Rozpierdala mnie to spojrzenie.. zbnil 50 osob zgwalcil i pocwiartowal 30 osob ale w chwili smierci zalowal za grzechy i pierwszy poleci do nieba bo owieczka sie nawrocila a w koncu dla jezuska lepsza jest jedna nawrocona owieczka niz stado wierzacych wiec lepiej sie zastanow nad soba bo mpozesz sie nie zmiescic w tej krainie szczescia.

moda - wiesz, ludzi którzy kogoś tracą pierdoli to, czy zabójca poczuwa się do winy i żałuje. zgwałconą kobietę pierdoli to, czy zboczeniec odpokutuje. niepoważna jesteś - takie odnoszę wrażenie.

Gość moda się zmienia
...lepsza jest jedna nawrocona owieczka niz stado wierzacych... Z tej 100 jedna nawrócona owieczka nawraca się dzięki wstawiennictwu 99 sprawiedliwych ...wiec lepiej sie zastanow nad soba bo mpozesz sie nie zmiescic w tej krainie szczescia... To samo myślę o tobie.

Gość moda się zmienia
Tych pojęć nie rozrózniam i nie interesuje śie nimi, bo obie są dla mnie wrogie i bezwartościowe.

moda się zmienia- naszczęście ty tu nie decydujesz o tym, kto jest dobry a kto nie i kto trafi do nieda a kto na nie nie zasługoje... nie baw sie w Boga...

Gość moda się zmienia
...ludzi którzy kogoś tracą pie**oli to, czy zabójca poczuwa się do winy i żałuje. zgwałconą kobietę pie**oli to... To żle, bo nie powinno się powiększać kręgu zła, ale zło dobrem zwyciężać.

Gość Helenka złotowłosa
Nie grozi mi wstapienie do krainy szczescia bo to tylko wymysl ludzkiej psychiki wiec jest to fizycznie niemozliwe;)

Gość moda się zmienia
Ateizm też jest wytworem ludzkiej psychiki.