Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytanie za 100 pkt.

Jak wierzący traktują niewierzących ?

Polecane posty

Gość moda się zmienia
...Osoby wierzace to przewaznie osoby słabe psychicznie dlatego wiara jest im potrzebna aby przetrwac...' Osoby niewierzące to przeważnie osoby zarozumiałe i aroganckie które uważają że zjadły "wszystkie rozumy" i jedynie one wiedzą co jest dobre dla nich i reszty społeczeństwa.

Gość moda się zmienia
...a po co mam pisac z wielkiej litery jak nie mam do radia maryja szacunku??... O !!! To tak, jak ja do ateistów :O .

Gość Helenka złotowłosa
niestety nie zgadzam sie z Toba;) znam kilka osob niewierzacych i sa dobre kochane i przede wszystkim maja szacunek dla innych ludzi:) czego nie da sie powiedziec o niektorych osobach wierzacych. zreszta mysle ze to nie ma znaczenia czy ktos jest wierzacy czy nie tylko to zalezy poprostu od czlowieka jaki jest i w jakim srodowisku zosta─ł wychowany;)

poza tym - TAK, ja wiem, co jest dla mnie dobre. a reszta społeczeństwa... cóż, pewne rzeczy wiem, innych nie. ale pewnie jako super-wspaniała-katoliczka wiesz, co jest dobre dla wszystkich łącznie z tobą, right?

Gość moda się zmienia
H... (coś tam, coś tam) o jakie konkrety ci chodzi ?

moda się zmienia -a czemu ateista jest gorszy! Uwarzasz się za wierząca?? Gdybyś naprawde wierzyła w życiu nie wygadywała byś takich głupot...

Gość Helenka złotowłosa
W polsce jestes ktos tylko wtedy gdy dasz duzo na tace i wspomożesz ojca rydzyka:D:D

Gość Helenka złotowłosa
Katoliczka:o od siedmiu boleści:o juz zapomni8alas o przykazaniu " miłuj blizniego jak siebie samego":o??? to sa wlasnie polscy katolicy:o tylko mozna wspołczuc;)

Gość moda się zmienia
Ateiści gorsi - niestety tak napisane jest w Biblii (vel Piśmie świętym) która jest podstawą naszej wiary.

Nie ma dla mnie znaczenia czy ktoś wierzy w Boga czy nie tylko jakim jest człowiekiem,znam pewną ateistkę i jest naprawdę wspaniałą osobą:) Interesuje się nauką, w Świecie opisywanym przez matematykę,fizykę itd nie ma miejsca na Boga,religie są w odwrocie,poczytajcie Świat Nauki.

Gość Helenka złotowłosa
Jesli biblia jest Twoim wyznacznikiem zycia to nie mamy o czym rozmawiac;)🖐️

DO MODA SIĘ ZMIENIA \"Ateiści jako Ci którzy wprowadzają na świad zło pod pozorem dobra\" - KONKRET PROSZĘ \"A w Koreii Pn to podobno 100%\" - jak nie dysponujesz danymi, to ich tu nie wrzucaj bezmyślnie :). poza tym kultura Azji/Europy to niebo i ziemia niekiedy \"Dla mnie chore jest to, że pod pozorem racjonalizmu i rozsądku wciska się w głowy niezorientowanym ludziom kit i różne \'ulepszenia życia\' które później obracają się przeciwko im samym jako jednostkom, grupom i społeczeństwom.\" - KONKRET PROSZĘ \"Osoby niewierzące to przeważnie osoby zarozumiałe i aroganckie które uważają że zjadły \"wszystkie rozumy\" i jedynie one wiedzą co jest dobre dla nich i reszty społeczeństwa.\" - KONKRET PROSZĘ

Gość a jeżeli kogoś nie interesuje
nauka, a woli przeżycia mistyczne ?

Gość a jeżeli kogoś nie interesuje

moda się zmienia żal mi Cie... nie wiem w którym miejscu wyczytałaś że ateisci to źli ludzie.... ja wierze w Boga chodzę do kościoła i nigdy nie mogła bym powiedziec że ateista jest zły od tak... nie wiem skąd w ludziach jest tyle nienawisci... Andrzejsku ja tez jestem ścisłowcem;) i nie widze powodu do dla których łączysz te dwie rzeczy...

Gość moda się zmienia
Konkrety - Ateiści jako Ci którzy wprowadzają na świad zło pod pozorem dobra: np forsują legalizację aborcji czy eutanazji jako 'zabiegów' poprawiających standard życia społeczeństwa. P.S. Wolę poczytać Biblię niż pseudonaukowe publikacje ateusza Dawkinsa.

moda się zmienia- jak dla mnie to czy ktoś jest za aborcją czy eutanazją zależy jedynie od jego sumienia a nie od tego czy wierzy czy nie...

Gość Helenka złotowłosa
No lepiej jest wyrzucac dzieci do smietnika i poraz setny robic koncerty podziel sie posilkiem bo co 3 dziecko w pollsce niedozywione:o i patrzec na czlowieka umeirtajacego przez 10 lat przykutego do łozka:o to jest humanitarne???stanowczo nie!! ale coz wiara katolicka nie pozwala na smierc w godnosci..

Helenka złotowłosa pocwiartowanie czy zassanie do strzykawki to nie godna śmierć... w każdym razie tego tematu lepiej nie zaczynać bo to wrózy tylko jedną wielką awanturę;)

Gość moda się zmienia
Konkrety 2 Środowiska ateistyczne popularyzują i wspierają różne patologie społeczne jak różne zboczenia seksualne, legalizację środków odurzających czy prostytucji które to działania stoją w sprzeczności z ogólnym rozwojem społeczeństwa ( i poszczególnych jednostek).

osobiście gdyby przytrafiła mi się choroba unieruchamiająca mnie, to wolałabym umrzeć. i w dupie mam to, co myśli o tym lekarz-katolik, rodzina, znajomi i wszyscy wokół.

do ,,moda sie zmienia\'\'____ pytanie: chcialbys zyc majac raka zoladka, rzygajac wlasnym kałem? Z tego wzgledu ze Twoje zycie ma ogromna wartosc w sietle Biblii? Chcialbys?

Gość Helenka złotowłosa
Wole wstrzykniecie niz smierc we własnej kupie:o

Gość moda się zmienia
Panna hanna - > tak .

Gość Helenka złotowłosa
moda sie zmienia*** od razu widac ze nie mialas stycznosci z kims chorym powaznie bo napewno zmienilabys zdanie...

moda - nie mamy o czym gadać. ty twierdzisz, że TYLKO ateiści chcą tych \"złych i niedobrych\" rzeczy. bo katolicy mają dusze krystaliczne jak woda źródlana. skoro nie masz nawet podstawowej wiedzy, to cóż, dyskusja z Tobą nie ma sensu, a szkoda