Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość trochę zaniepokojona

wielkość obrączek - zaczynam wątpić czy dobrze wybrałam

Polecane posty

Gość trochę zaniepokojona

a wybierałam w ciepły dzień specjalnie, zamówienie już poszło, przyjdzie mi czekac na nie jeszcze ze dwa tygodnie, ale dziś założyłam obrączkę matki wtakim samym rozmiarze jak zamówiłam swoją i ku mojemu przerażeniu ciężko było mi ją przecisnąc... wiem, że to zalezy od wielu czynników, dlatego starannie wybierałam taką, żeby mi sama nie spadała, ale boję się, że w dniu ślubu będzie problem z jej nałożeniem... w dodoatku obrączki są dwukolorowe, więc będzie problem z ewentualnym jej powiększeniem... miała któraś tak?

Gość a teraz pozostala tylko...
dlatego ja kazalam wykonac swoje w jednokolorowym zlocie, choc ten model byc w dwu kolorach. Wiem bowiem ze palce sie zmieniaja, zwlaszcza kobietom, przy ciąży moga spuchnac i o 2-3 rozmiary. a obraczki maja byc na cale zycie.

Ja też wybrałam w jednym kolorze aby wrazie czego szło je potem zmniejszyc lub zwiększyć. Zresztą słyszałam od złotnika niekożystne informacje na temat obraczek dwukolorowych

Cześć:) My zamawialiśmy w ciepły dzień i też wydawało mi się wówczas, że ciaśniejsza obrączka nie może być. Tymczasem tydzień przed ślubem okazało się, że obrączka spada mi z palca, więc została zmniejszona u złotnika, który ją wykonał. Jeśli tylko wzór, który zamówiliście nie jest wyjątkowo skomplikowany, lub z trudnymi łączeniami białego i żółtego złota, to z ewentualną korektą nie powinno być problemu. Pozdrawiam serdecznie;)

Gość akrobatka
Ja tez wybralam gladkie jednokolorowe obraczki-i dobrze bo pozniej zmienialismy rozmiary po 2 razy-moja byla za duza,a meza za mala,pozniej okazalo sie,ze za duza-i tak nie bylo problemu ze zmiana rozmiaru-robia to na poczekaniu... Jezeli jest grawer na obraczce to nie dosc,ze trzeba czekac jakis czas na zmniejszenie,to jeszcze jak sie dobrze przyjrzy to widac miejsce laczenia-bo do zmiany rozmiaru przecinaja taka obraczke...warto sie zastanowic przed wyborem...