Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 przyszlosciowa praca

czym zajmuje sie osoba pracujaca u notariusza? nie jako notariusz ale u

Polecane posty

witam, najprawdopodobniej dostane propozycje pracy u notariusza.. Prosze o podpowiedz czym bede sie zajmowac, jak sie przygotowac wczesniej do tej pracy pod wzgledem merytorycznym.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
prosze o jakies wskazowki :)

Udost臋pnij ten post

dowiedz si臋 na rozmowie kwalifikacyjnej. u notariusza mo偶na przygotowywa膰 pisma, przek艂ada膰 papierki, parzy膰 kaw臋, sprz膮ta膰... nie wiem, jakie s膮 Twoje kwalifikacje.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 a77
praca u notariusza - odpowiadam. Przyjmowanie od interesant贸w dokument贸w potrzebnych do sporz膮dzenia akt贸w notarialnych, zajmowanie si臋 korespondencj膮 wychodz膮c膮 i przychodz膮c膮, dostarczanie akt贸w do s膮du, prowadzenie Rep.A. Bardzo mi艂a praca. Ja bym przyj臋艂a tak膮 propozycj臋 bez wahania. 呕ycz臋 powodzenia.

Udost臋pnij ten post

Dziekuje za info.. :) Sadze, ze podejme owa prace. Jednak chcialabym sie jakos przygotowac do niej.. Jesli sa tu osoby, ktore wykonuja owy zawod badz mialy z nim do czynienia o wskazowki. Co poczytac wczesniej? No wogole piszcie duzo i co chcecie, bede wdzieczna :) aaaa jeszcze jedno pytanie na jakie wynagrodzenie moge liczyc? Wiem wiem, ze to sprawa indywidualna etc ale z jakim Wy sie postykaliscie na takim stanowisku? iii czy w takiej pracy czestym zjawiskiem sa nadgodziny czy raczej wyglada to przykladowo 8.00-16.00 ?

Udost臋pnij ten post

mialo byc "prosze o wskazowki" ;)

Udost臋pnij ten post

Ja prac臋 u notariusza wspominam bardzo przyjemnie. Siedzenie po godzinach zdarza艂o si臋 naprawd臋 sporadycznie, jak wpad艂 jaki艣 pilny akt. Je艣li chodzi o przygotowanie si臋 do pracy to wyjdzie w praniu, ale mo偶esz poczyta膰 ustaw臋 o ksi臋gach wieczystych i hipotece itp akty prawne. Zarobki wiadomo zale偶膮 od wielu czynnik贸w. Ja ponad 5 lat temu zarabia艂am ok. 900 z艂 netto + premie. POzdrawiam i 偶ycz臋 powodzenia!

Udost臋pnij ten post

Dzieki, wezme owe wsakozowki pod uwage.. Jesi jeszcze ktos cos.. pare groszy chociaz - piszta ;) Wszystko zostanie odczytane i odnotowane ;) :) mam stresa stad chyba moja dociekliwosc by moc sie jak najlepiej przygotowac.. wiadomo, ze pewne sprawy wyjada w trakcie ale.. Najfajniej by bylo jakbym miala podane na tacy co i jak.. taki plan dnia :D logiczne, ze nikt mi tu tego nie napisze ale fajnie by bylo.. Zawsze mozecie zapodac swoj plan dnia w notariacie :D Tak na powaznie.. ustawy juz sciagnelam, tera do druku.. Dziekuje raz jeszcze.. gdyby cos jeszcze.. ja tu wchodze co jakis czas.. i z pewnoscia zostanie odczytane :) Pozdrawiam Wszystkich milo i zycze pogody ducha oby stresy nas nie zjadaly :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ruad
autorko topiku - zgrywasz si臋 na luzaka ? Czy taka jeste艣 ? Bo jak taka jeste艣 to nie powinna艣 pracowa膰 w notariacie... To nie jest praca dla ciebie, tam potrzeba osoby kt贸ra ma konserwatywn膮 kultur臋 osobist膮

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nie tak lekko
ja my艣l臋, 偶e trzeba by膰 bardzo dobr膮 w kompie, montowanie r贸偶nych tekst贸w, nieraz bardzo skomplikowane, i szybko pisa膰 na klawiaturze no i b. dobra organizacja pracy, skrupulatno艣膰, dok艂adno艣膰, dobra pami臋膰

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 klementynka z nilu
do ruad: ale glupoty wypisujesz, prawnicy to tez ludzie, wystarczy,ze w pracy zachowujemy sie odpowiednio do pracy i jestesmy nienagannego charakteru a to,ze ktos jest"luzakiem"nie oznacza,ze nie pasujem,znam nie jednego luzaka co jest prawnikiem,bzdura sa twoje slowa. do osoby chcacej zaciagnac informacji,wg mnie praca przyjemna,wiecej info na maila.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zartownis z wyboru
mila praca, polecam :) zero stresow, mniej wiecej monotonnia ale dzieki temu wiesz co Cie mozne spotkac idac rano do pracy. Ja bym radzil nie przygotowywac sie do pracy bo i po co-wszystko wyjdzie w praniu, a wiadomym jest, ze na poczatku kazdy sie uczy. Powodzenia :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Dom Woman
Prosz臋 napiszcie co艣 o pracy u notariusza. Ile akt贸w trzeba dziennie napisa膰 czy trudno prowadzi si臋 te rep.A i jak jest zs sprawozdaniami czy mo偶na temu podo艂a膰. Mam propozycje i mam powiedzie膰 jakie chc臋 otzryma膰 wynagrodzenie ile mo偶na powiedzie膰 realnie bez przesady. Dzi臋kuj臋 za ka偶d膮 odpowied偶

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 juhu
Pracuj臋 u notariusza 3 lata. Mi艂a praca, cho膰 czasem nawa艂 roboty. Pisanie akt贸w, ( u mnie 艣rednio 7-10 na dzie艅), prowadzenie elektronicznego Repertorium A ( program nie ka偶da kancelaria posisada, wtedy r臋cznie ale to masakra), odnoszenie akt贸w do s膮du, wysy艂anie do starostw i gmin, oraz urz臋d贸w skarbowych, po艣wiadzeanie za zgodno艣膰 z orygina艂em, og贸lnie prowadzenie pierdo艂owatych papierk贸w, raz na miesi膮c dokonywanie przelew贸w, wydruk sprawozda艅, rozsy艂anie i roznoszenie, liczenie pieni膮偶k贸w, sprawozdanie GIIF, i takie pierdo艂y, jak nie ma za du偶o pracy to jest ok. Zarobek: 1.800 netto + premie uznaniowe. (czyli jak si臋 zwidzi notariuszowi- zale偶y na jakiego trafisz ja mam lux)

Udost臋pnij ten post

Ja do mojej poprzedniczki. Czy w twojej kancelarii pracujesz sama czy masz kogo艣 do pomocy, jakie masz godziny pracy i jak wymienia艂a艣 swoje obowi膮zki jest ich badzo du偶o czy to mo偶na swobodnie ogarn膮膰. I jeszcze jedno napisa艂a艣 o rep A elektronicznym czy to u艂atwia prac臋 faktycznie. Ja pracuj臋 w kancelarii mamy oko艂o 20 akt贸w dziennie. Ale jest nas 3 osoby. Nie mamy repertorium elektronicznego i to jest faktycznire koszmar. Zarobki mamy 2700z艂 netto plus premie. Jak powy偶ej te偶 mamy LUXXXX.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 anielicaM
witam serdecznie pracuje juz u 2 notariusza og贸lnie to wyzysk nerwy i naprawde duzo pracy wiekszosc notariuszy juz aktow nie pisze robi膮 to wlasnie takie "kobitki" jak ja, oczywiscie wiedza do tego potrzebna to juz inna sprawa !!!! ogolnie pracuje bo placa ale prawnicy to specyficzna grupa ludzi

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Praca u notariusza bardzo wymagaj膮ca a atmosfera zale偶y wiadomo od szefa i od tego czy wymaga duzej samodzielno艣ci niestety bywa nie r贸偶owo kiedy nie ma humoru i notariusz robi z ciebie g艂upka albo cie stresuje ze cos jest zle zrobione lub wyslane trudno jest stawiac opor jesli jest sie zwyklym laikiem z prawnikiem nie wygrasz polecam szefa m臋偶czyzne

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
No w艂a艣nie. Wystarczy wej艣膰 na stron臋 dowolnej kancelarii np http://notariuszjesionowa.pl/ i zobaczy膰 zak艂adk臋 us艂ugi i si臋 wczyta膰.

Udost臋pnij ten post