Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

zdziwiona ola

Pit Bull pies morderca

Polecane posty

Gość kaj1
astra,dzięki za sugestję,pomyślę jeszcze nad tym.

pomysl. Moze jakiegos behawioryste sobie zatrudnij? Przychodzi taki magik na kilka godzin i obserwuje zwierze, jego zachowania. czasem widzi to, co nam umyka w codziennym zyciu.

Gość Madlena77
Byl bardzo agresywny w stosunku do innych psow. Generalnie mial ciezki charater, ale w jego wychowanie wlozylismy sporo czasu i pracy i bylo widac efekty. Jesli chodzi o agresje wobec psow to niestety wychowanie nic nie dalo. Zerwane smycze i obroze, rozerwane kagance itd. On jest bardzo hmmm "szeroki", okaz zdrowia, taki maly byk pomimo swojego wieku, wiec nie sadze zeby to czas cos zmienil. Po prostu spadla ilosc hormonow w organizmie i to go uspokoilo. Zreszta tak przewidywal nasz weterynarz, wiec widac, ze co lekarz to opinia.

Hej Ja równiez mam psa tej rasy i jest najłaggodniejszą suczką jaką znam, ona nawet listonosza wpuszcza machając przy tym ogonem. Faktem jest że wychowana jest w calkowitej miłości, każdy ją pieści, [przuytyula i mówi do niej z sympatią, pomimo tego rozpieszczenia jest bardzo posłuszna, reaguje na każdą komendę (nie była szkolona) w takim stopniu że jak kiedys byłam z nia na spacerze i wykonywala jakies moje polecenia to ludzie sie pytali czy jestem treserem psów. A ona po prostu jest strasznie mądra. Ma w sobie zxero agresji w stosunku do ludzi i do zwierząt, nhawet jak jakis pies ja zaczepia ona sie odwraca io ucieka od niego. Nigdy nie zmaieniłabym ją na żadnego innego psa.

Gość kaj1
Z tym przyjsciem behawiorysty do domu to może by problem ale zaraz poszukam w necie może jakiegoś znajdę i się popytam. Agresja wobec psów jest wpisana w tą rasę mnie by to tak bardzo nie martwiło gdyby nie fakt ,że on nie toleruje ludzi. Szczerze powiedziawsz jest to jedyny piess tej rasy którego znam z agresją do ludzi a znam takich psiaków nie mało. Akurat mi się musiał trafic taki wyjątek:/

Ja mam amstaffa,,, suczke-ma niecale 3 lata,,, za 2 m-ce dopuszcze do niej psa,,, nie z checi zarobku, ale boje sie ze zachoruje bo nie byla steryzliowana i w zyciu bym sie na to nie zgodzila, Ja do tej pory slysze od sasiadow takie dogryzliwe hasełka, ide sobie z nia spokojnie po ulicy na smyczy a jakies sasiad jak przechodzil obok niej to odskoczyl obok, pies warknął a on od razu z morda na mnie,,,, nie mam slow do ludzi....

kaj moja suka tez jest agresywan do obcych ludzi,, chociaz teraz juz mniej niz na poczatku,do domu nikogo obcego nie wpusci, nikomu obcemu nie da sie pogłaskac,,, do malych psow nic nie ma, ale juz do wiekszych ma problem i do kotow oczywiscie :-) jest strasznie uparta, ale juz ze tak powiem dalam sobie z nia rade, ale tej agresji nie moge zwalczyc u niej... tak juz pozostanie, mysle ze jak bedzie miała młde to cos jej sie odmieni-oby w dobrym kierunku

Gość kaj1
tequilka,to jest tylko mit,że każda suka która nie będzie miała szczeniaków zachoruje i że musi je miec-naprawdę tak nie jest. Pozatym jeśli jest agresywna do ludzi nie rozmnażaj jej( że tak brzydko się wyrażę) po co przekazywac złe geny. Ja swojego psa nigdy nie dopuszę(chociaż miałam kilka propozycji z racji tego ,że to naprawdę ładny pies-a raczej nie ja tylko on miał propozycje:)),nie chcę,żeby jego dzieci odziedziczyły ten charakter i ktoś miał również kłopoty z tego powodu jak ja jak i również przyczyniac się do złych opinii o tej rasie jeśli rozmnażac to tylko psy zrównowazone psychicznie-mój niestety do takich nie należy. Pit bull nie może byc agresywny do ludzi.

zacznijmy od tego, ze pit bull to w Polsce kundel, bowiem nie jest to uznawana u nas rasa (w przeciwieństwie do jego ponoć \"łagodniejszej\" wersji czyli amstaffa). Ja mialam amstaffa i śmieszą mnie teksty typu \"dużo czytalam i wiem o nich wszystko\" - boje sie takich ludzi, ponieważ nie zdaja sobie sprawy jak niewiele wiedzą o tych psach (zakładajac ze maja pierwszego). Nie bedę tu pisać ze pies to jest zwierze, które ma zęby i zawsze może zareagowac w nieprzewidywalny sposób (wszak po ludziach tez wielu rzeczy byśmy sie nie spodziewali...), ale chcialabym uczulic włascieli tych psow na niespodziewane ataki w wieku 1,5 -2 lata (zwłaszcza u suk) - sama też kiedyś o tym nie wiedziąlam, ale to jednak prawda (dowodem moze być fakt, iz mialam wielkie problemy z zapisaniem mojej suki na grupowy kurs PT - instruktorzy od razu proponowali kurs indywidualny gdy dowiedzieli sie jaka to rasa), mój \"aniołek\" tez zaatakował kiedyś rottweilera gdy sie razem bawiły (pies z suka, efekt - na szczęscie tylko rozszarpane ucho, oczywiście rottweilera) Teraz mam kundelka i krew mnie zalewa gdy widze amstaffa wyprowadzanego na spacer przez 7letnie dziecko, dlatego też uwazam iz powinien być absolutny zakaz trzymania takich psow w duzych aglomeracjach miejskich. Oczywiscie mega problemem nie są te rodowodowe, hodowane w renomowanch hodowlach, ale te produkowane na masową skalę - bo umówmy sie ze jak ktoś wyda na psa dwa koła to jednak jest większe prawdopodobienśtwo ze bedzie się nim nalezycie opiekowal (chociazby po to by potem zachowywal sie należycie na wystawach) niz menel mający pitbullopodobnego psa za flaszke wódki. Ps. Śmieszy mnie argument ze statystykami że amstaffy wcale nie gryzą najczęsciej - to prawda, najczęsciej \"kąsają\" kundelki czy typowe psy rodzinne np. spaniele czy jamniki, jednak one ugryzą raz (np. dokuczajace im diecko), natomiast pies bojowy jeśli juz zacznie atak gryzie po to żeby zabić ofiarę.

ja kupilam psa dokladnie za 6,50 zł :-) od znajomego bo podobno sie za darmo nie bierze,,, i teraz jakby mi ktos dawala 5 tys zl to bym go nie sprzedala... Gadałam z wetem na ten temat i radzil mi zeby miala młode... Juz postanowiłam. mi sie wydaje ze jak moja byla mała i odwiedzał ja ten kumpel od ktorej ja dostalam to on w niej troche agresji wzbudzil...

Gość rasalgul
Pitbull Nowe Porządki (2016) dostępny już do pobrania oraz online >>>http://d8x.pl/r/r5gpitbull-nowe-porzadki2016 >>>http://d8x.pl/r/r5gpitbull-nowe-porzadki2016 >>>http://d8x.pl/r/r5gpitbull-nowe-porzadki2016 Policjanci dwóch warszawskich komend łączą siły w walce z Grupą Mokotowską. Polecam z czystym sumieniem, film warty obejrzenia. Świetne role szczególnie Stramowskiego i Lindy. No i oczywiście Oświeciński w roli 'Stracha' wymiata

Gość gość
863334 - 261983 - 733480

Gość gość
236051 - 806052 - 614781

Gość gość
DFqwAguNoH / 295053

Gość gość
452826 - 338979 - 815107

Gość gość
Jeśli nie jest to rasowy pit bull to i pozwolenie nie jest wymagane :D