Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Pigi

Sędzia Anna Maria Wesołowska

Polecane posty

Mam pytanie czy polskie sprawy sądowe wyglądają właśnie tak jak w tym programie ? Czy jest troche \"przekolorowany \" ja na szczęście nie miałam nigdy sprawy sądowej i nie wiem jak wygladają. Np. dziwi mnie jak np. osoby uczestniączące w sprawie są ubrane \" na luzaka\" czyli jakaś bluza z kapturem , jensy zawsze myślałam , że przed sądem trzeba być ubranym elegancko tzw. na galowo , ale sama już nie wiem. Więc jak jest ? Program dużo się różni od prawdziwych spraw sądowych?

Gość jak dla mnie to ona
Trzeba być strasznie tępym, żeby nie zauważyć że ten program (tragikomedia w odcinkach) jest reżyserowany od początku do końca. Jak chcesz zobaczyć jak wyglądają sprawy w sądzie to się kiedyś odświętnie ubierz i wybierz na jakąś rozprawę. Część z nich jest otwarta czyli mogą w niej uczestniczyć (w charakterze widzów) osoby postronne.

Gość
kiedyś w liceum wzięto nas na rozprawy - jedna dotyczyła pobicia, druga wykroczenia podczas jazdy. przesłuchiwany był pobity koleś, lat około 16, ubrany był właśnie w dżinsy i bluzę :P przesłuchiwany pan, który popełnił wykroczenie, o ile pamiętam był w marynarce, a czy to był garnitur to już nie wiem :P

Gość Mnie rozwara prokurator
Artur Łata. Nie dość, że się strasznie drze (co w obecności sędziego jest niedopuszczalne), to jeszcze nie potrafi POPRAWNIE się wysławiać (te jego w takim bądź razie... - MATKO, gdzie on się uczył!!!). A ponoć prawnicy muszą znać perfekt nie tylko język polski, ale i łacinę. Nooo, jeśli ona tak samo po łacinie, jak po polsku, gada, to ciemność... widzę ciemność... ciemność widzę...

przeciez to zwykli aktorzy, program jest robiony pod publike. oczywiście ze prawdziwe rozprawy tak nie wygladaja, roznic mozna podac cala mase.

To raczej nie jest prawdziwy Sąd.Ja zeznawałam jako świadek i to wygląda troche inaczej.Byłam ubrana wlasnie nagalowo,oskarzony rownież.Myśle,że niewypada się ubrac na luzie,bo to miejsce jest poważne. ;) A ten sąd wtv,wydaje mi się sztuczny i przekol. ;)

co Wy opowiadacie, to są sprawy autentyczne, prowadzone przez najprawdziwszą sędzinę pracujacą w Sądzie w Łodzi, czytałam kiedyś o tym artykuł.

Gość dzyndzylyndzy
Owszem, tylko poza sędziną AMW to wszystko pic do kwadratu. jakbyście pooglądali sobie typowe rozprawy np. w ukrytej kamerze to powypadałyby wam włosy za pierwszym razem :O :P

nie zgodze sie z tym ze graja w tym programie sami aktorzy; artur łata- prywatnie jest adwokatem pracuje w kancelarii we wrocławiu magdalena wilk-jest adwokatem w warszawi warszawie andrzej mękal jest adwokatem z wrocławia sprawy są wyreżyserowane a role publicznośći, oskarżonych i świadków grają statyści agencji filmowej program jest nagrywany w sękocinie(tam gdzie kiedyś mieścił się big brother) ja osobiście dzieki temu programowi rozważam udanie się po poradę prawną do mec magdaleny wilk ale niestety strona jej kancelarii jest nie uaktualniona s.a.m.w jest sędziną w sądzie rejonowym w łodzi specjalizuje się w sprawach małoletnich i młodocianych

prawnicy tez sż prawdziwi i to oni nawet pisze swoje mowy tak więc cała \"akcja merytoryczna\" jest jak najbardziej, prawdziwa, zgodna z prawem etc. Sprawy sa może wymyslane (wątki) ale czesto wzorowane na prawdziwych zdarzeniach

Gość
Ja też nie byłam nigdy na sprawie sądowej , ale wydaje mi się ze tam prawie nic nie jest prawdą. W serialu podczas rozprawy trwają dochodzenia co i jak i zawsze okazuje sie , ze nie jest tak jak na początku było mówione. Przecież to policja zajmuje sie dochodzeniem , spisuje zeznania i policji przyznają sie do winy ( a potem w sądzie) mój kuzyn kiedyś był na sprawie trwała jakieś ...20 min. Było przedstawienie sprawy , krótkie wyjeśnienia obu stron , oraz odczytanie wyroku i to wszystko . To policja zajmuje sie dochodzeniami a nie sad , sąd ma już przedstawiną całą sprawę.

Gość Fank p......
Sąd sędzina ... Anna Maria Wesołowska ( co do programu ) 17.25 na TVN od poniedziałku do piątku {kocham ten program} Zawsze jest fajny odcinek ... POLECAM TEN PROGRAMM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Anna Maria Wesołowska choć ma 54 i jest sędzią to jeżeli pojade do Łodzi to okradne kogos żeby byc osądzona przez Anie Wesołowską !!!